TR
EN
Seraların Jeotermal Enerji ile Isıtılmasında Ortaya Çıkabilecek Çevresel Etkiler
Abstract
Ülkemiz tarım sektöründe seracılık ekonomik açıdan önemli bir yere sahiptir. Ülkemizin kalkınmasıyla birlikte artan enerji tüketimine bağlı olarak ortaya çıkan çevre sorunları konusunda toplumun duyarlılığı hızla arttığından, günümüzde çevreye en az zarar verecek kaynak kullanımının seçimi, teknik ve ekonomik etmenler kadar önemlidir. Jeotermal enerji kaynaklarının kullanımı önemli boyutlarda çevre kirliliğine neden olabilir ve bu çevre kirliliği canlılara ve doğaya zarar verebilir. Seraların jeotermal enerji kaynaklarıyla ısıtılması teknik ve çevre ile ilgili bir takım önlemler alındığı taktirde, ısıtma giderlerini en aza indirecek ekonomik bir yetiştiricilik olanağı sağlamakla birlikte, sera alanlarımızın artmasına da yardımcı olacaktır.
Keywords
Details
Primary Language
Turkish
Subjects
-
Journal Section
-
Publication Date
June 1, 2004
Submission Date
March 31, 2014
Acceptance Date
-
Published in Issue
Year 2004 Volume: 2004 Number: 2
APA
Karaman, S., & Kurunç, A. (2004). Seraların Jeotermal Enerji ile Isıtılmasında Ortaya Çıkabilecek Çevresel Etkiler. Journal of Agricultural Faculty of Gaziosmanpaşa University, 2004(2). https://izlik.org/JA34MJ67TB
AMA
1.Karaman S, Kurunç A. Seraların Jeotermal Enerji ile Isıtılmasında Ortaya Çıkabilecek Çevresel Etkiler. JAFAG. 2004;2004(2). https://izlik.org/JA34MJ67TB
Chicago
Karaman, Sedat, and Ahmet Kurunç. 2004. “Seraların Jeotermal Enerji Ile Isıtılmasında Ortaya Çıkabilecek Çevresel Etkiler”. Journal of Agricultural Faculty of Gaziosmanpaşa University 2004 (2). https://izlik.org/JA34MJ67TB.
EndNote
Karaman S, Kurunç A (June 1, 2004) Seraların Jeotermal Enerji ile Isıtılmasında Ortaya Çıkabilecek Çevresel Etkiler. Journal of Agricultural Faculty of Gaziosmanpaşa University 2004 2
IEEE
[1]S. Karaman and A. Kurunç, “Seraların Jeotermal Enerji ile Isıtılmasında Ortaya Çıkabilecek Çevresel Etkiler”, JAFAG, vol. 2004, no. 2, June 2004, [Online]. Available: https://izlik.org/JA34MJ67TB
ISNAD
Karaman, Sedat - Kurunç, Ahmet. “Seraların Jeotermal Enerji Ile Isıtılmasında Ortaya Çıkabilecek Çevresel Etkiler”. Journal of Agricultural Faculty of Gaziosmanpaşa University 2004/2 (June 1, 2004). https://izlik.org/JA34MJ67TB.
JAMA
1.Karaman S, Kurunç A. Seraların Jeotermal Enerji ile Isıtılmasında Ortaya Çıkabilecek Çevresel Etkiler. JAFAG. 2004;2004. Available at https://izlik.org/JA34MJ67TB.
MLA
Karaman, Sedat, and Ahmet Kurunç. “Seraların Jeotermal Enerji Ile Isıtılmasında Ortaya Çıkabilecek Çevresel Etkiler”. Journal of Agricultural Faculty of Gaziosmanpaşa University, vol. 2004, no. 2, June 2004, https://izlik.org/JA34MJ67TB.
Vancouver
1.Sedat Karaman, Ahmet Kurunç. Seraların Jeotermal Enerji ile Isıtılmasında Ortaya Çıkabilecek Çevresel Etkiler. JAFAG [Internet]. 2004 Jun. 1;2004(2). Available from: https://izlik.org/JA34MJ67TB