Tokat Ekolojik Şartlarında Kışlık ve Yazlık Ekime Uygun Mercimek (Lens culinaris Medic) Çeşitlerinin Belirlenmesi

Volume: 2002 Number: 1 June 1, 2002
  • Cevdet Akdağ
  • Oral Düzdemir
EN TR

Tokat Ekolojik Şartlarında Kışlık ve Yazlık Ekime Uygun Mercimek (Lens culinaris Medic) Çeşitlerinin Belirlenmesi

Abstract

Bu çalışma 1998-2000 yılları arasında Tokat şartlarında kışlık ve yazlık ekime uygun mercimek çeşitlerinin belirlenmesi amacıyla yapılmıştır. Deneme tesadüf bloklarında faktöriyel düzende üç tekerrürlü olarak yürütülmüştür. Kışlık ekimler Kasım ayında yazlık ekimler ise Mart ayında yapılmış ve 12 mercimek çeşidi denenmiştir. Denemede bitki boyu, bitkide tane sayısı, bin tane ağırlığı, biyolojik verim, tane verimi ve hasat indeksi incelenmiştir. Bitki boyu, bin tane ağırlığı ve biyolojik verim kışlık ekimde, hasat indeksi ise yazlık ekimde daha yüksek bulunmuştur. Dekara tane verimi kışlık ve yazlık ekimde değişmemiştir. Çeşitlerin tane verimleri 93.78- 172.56 kg/da arasında değişmiştir. En yüksek tane verimini kışlık ekimde Seyran-96 (183.96 kg/da), yazlıkta ILL-1939 ve Seyran-96 çeşitleri (sırasıyla 161.57 ve 161.21 kg/da) vermiştir.

Keywords

Details

Primary Language

Turkish

Subjects

-

Journal Section

-

Authors

Cevdet Akdağ This is me

Oral Düzdemir This is me

Publication Date

June 1, 2002

Submission Date

March 31, 2014

Acceptance Date

-

Published in Issue

Year 2002 Volume: 2002 Number: 1

APA
Akdağ, C., & Düzdemir, O. (2002). Tokat Ekolojik Şartlarında Kışlık ve Yazlık Ekime Uygun Mercimek (Lens culinaris Medic) Çeşitlerinin Belirlenmesi. Journal of Agricultural Faculty of Gaziosmanpaşa University, 2002(1). https://izlik.org/JA58BX75SE
AMA
1.Akdağ C, Düzdemir O. Tokat Ekolojik Şartlarında Kışlık ve Yazlık Ekime Uygun Mercimek (Lens culinaris Medic) Çeşitlerinin Belirlenmesi. JAFAG. 2002;2002(1). https://izlik.org/JA58BX75SE
Chicago
Akdağ, Cevdet, and Oral Düzdemir. 2002. “Tokat Ekolojik Şartlarında Kışlık Ve Yazlık Ekime Uygun Mercimek (Lens Culinaris Medic) Çeşitlerinin Belirlenmesi”. Journal of Agricultural Faculty of Gaziosmanpaşa University 2002 (1). https://izlik.org/JA58BX75SE.
EndNote
Akdağ C, Düzdemir O (June 1, 2002) Tokat Ekolojik Şartlarında Kışlık ve Yazlık Ekime Uygun Mercimek (Lens culinaris Medic) Çeşitlerinin Belirlenmesi. Journal of Agricultural Faculty of Gaziosmanpaşa University 2002 1
IEEE
[1]C. Akdağ and O. Düzdemir, “Tokat Ekolojik Şartlarında Kışlık ve Yazlık Ekime Uygun Mercimek (Lens culinaris Medic) Çeşitlerinin Belirlenmesi”, JAFAG, vol. 2002, no. 1, June 2002, [Online]. Available: https://izlik.org/JA58BX75SE
ISNAD
Akdağ, Cevdet - Düzdemir, Oral. “Tokat Ekolojik Şartlarında Kışlık Ve Yazlık Ekime Uygun Mercimek (Lens Culinaris Medic) Çeşitlerinin Belirlenmesi”. Journal of Agricultural Faculty of Gaziosmanpaşa University 2002/1 (June 1, 2002). https://izlik.org/JA58BX75SE.
JAMA
1.Akdağ C, Düzdemir O. Tokat Ekolojik Şartlarında Kışlık ve Yazlık Ekime Uygun Mercimek (Lens culinaris Medic) Çeşitlerinin Belirlenmesi. JAFAG. 2002;2002. Available at https://izlik.org/JA58BX75SE.
MLA
Akdağ, Cevdet, and Oral Düzdemir. “Tokat Ekolojik Şartlarında Kışlık Ve Yazlık Ekime Uygun Mercimek (Lens Culinaris Medic) Çeşitlerinin Belirlenmesi”. Journal of Agricultural Faculty of Gaziosmanpaşa University, vol. 2002, no. 1, June 2002, https://izlik.org/JA58BX75SE.
Vancouver
1.Cevdet Akdağ, Oral Düzdemir. Tokat Ekolojik Şartlarında Kışlık ve Yazlık Ekime Uygun Mercimek (Lens culinaris Medic) Çeşitlerinin Belirlenmesi. JAFAG [Internet]. 2002 Jun. 1;2002(1). Available from: https://izlik.org/JA58BX75SE