BibTex RIS Cite

A Research On The Matters And Solution Possibilities Of Rural Settlement Units In Tokat Province Where Beef Cattle Farming Is Prevalent

Year 2002, Volume: 2002 Issue: 1, - , 01.06.2002

Abstract

As considering the climate and natural resources of Turkey, engineering services in agriculture are one of the important factors limiting optimum agricultural production. It is possible to get more economical benefit from these land and water researches and to use the agricultural products from these researches more efficiently by using of these engineering services covered by agricultural engineering studies. In this study, the rural settlement problems of villages in Tokat province where beef cattle fanning is devoloping, and possible solutions for these problems were investigated. For this purpose, 39 villages in Tokat were examined.

Tokat İlinde Besi Sığırcılığının Yaygın Olarak Yapıldığı Kırsal Yerleşim Birimlerinin Sorunları ve Çözüm Olanakları Üzerine Bir Araştırma

Year 2002, Volume: 2002 Issue: 1, - , 01.06.2002

Abstract

Ülkemizdeki iklim ve doğal kaynaklar göz önüne alındığında, tarımsal üretimdeki optimum verimi sınırlayan önemli bir etmenin de tarımdaki mühendislik hizmetlerinin olduğu görülür. Kültürteknik kapsamına giren mühendislik önlemleri yardımıyla tarım işletmelerinde toprak ve su kaynaklarından daha ekonomik yollarla yararlanma ve ürünlerin değerlendirilmesi olasıdır. Bu araştırmada. Tokat yöresinde gün geçtikçe gelişmekte olan besi sığırcılığının yaygın olduğu köylerin kırsal yerleşim sorunları ve bunların çözüm olanakları incelenmiştir. Bu amaçla Tokat iline bağlı 39 adet köy, araştırma materyali olarak belirlenmiştir.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Research Articles
Authors

İbrahim Örüng This is me

Sedat Karaman This is me

Publication Date June 1, 2002
Published in Issue Year 2002 Volume: 2002 Issue: 1

Cite

APA Örüng, İ., & Karaman, S. (2002). Tokat İlinde Besi Sığırcılığının Yaygın Olarak Yapıldığı Kırsal Yerleşim Birimlerinin Sorunları ve Çözüm Olanakları Üzerine Bir Araştırma. Journal of Agricultural Faculty of Gaziosmanpaşa University (JAFAG), 2002(1).