BibTex RIS Cite

Üstün Özellikli Kurutmalık Yeni Kayısı Tiplerinin Seleksiyonu Üzerine Bir Araştırma

Year 1999, Volume: 1999 Issue: 1, - , 01.06.1999

Abstract

Bu araştırma Elazığ İli, Baskil İlçesinde yetişen kurutmalık değeri yüksek olan kayısı tiplerinin seçimi amacıyla 1997-1998 yılları arasında yürütülmüştür. Araştırmada verim ve suda çözünebilir kuru madde miktarı esas alınmak suretiyle 500’den fazla ağaç incelenmiş ve 16 tip sonraki çalışmalar için seçilmiştir. İki yıl verileri esas alınarak seçilen tiplerde ortalama meyve ağırlığı 24.54-35.73 g, çekirdek ağırlığı 1.23-2.11 g, suda çözünebilir kum madde miktarı %20.81-26.16 , meyve boyu 35.16-40.78 mm, meyve eni 33.18-37.56 mm ve meyve yüksekliği ise 33.73-38.67 mm arasında saptanmıştır.

A Study on the Selection of New Dried Apricot Types

Year 1999, Volume: 1999 Issue: 1, - , 01.06.1999

Abstract

This study was coducted out to selection dried apricot types in wild apricot populations in the between 1997-1998 years. 16 superior types were selected according to yield and dry matter. In the selected types, average fruit weight varied between 24.54-35.73 g, soluble solids content ranged from 20.81 to 26.16 %, seed weight varied between 1.23 and 2.11 g and fruit length changed between 35.16-40.78 mm.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Research Articles
Authors

Yaşar Akça This is me

Bayram Murat Asma This is me

Publication Date June 1, 1999
Published in Issue Year 1999 Volume: 1999 Issue: 1

Cite

APA Akça, Y., & Asma, B. M. (1999). Üstün Özellikli Kurutmalık Yeni Kayısı Tiplerinin Seleksiyonu Üzerine Bir Araştırma. Journal of Agricultural Faculty of Gaziosmanpaşa University (JAFAG), 1999(1).