BibTex RIS Cite

A Research On The Situation And Improvement Possibilities Of The Barns Constructed By The State Organizations In Relation To Structural And Environmental Conditions In Tokat Province

Year 1997, Volume: 1997 Issue: 1, - , 01.06.1997

Abstract

A beef cattle barn has an important effect on the beef cattle production. The animal shelters which are planned and built suitable to the environmental conditotions increase the yield each animal, in addition to other factors such as feeding, husbandry and breeding, for this reason, the existing animal shelters in different regions of our country have to be studied and the appropriate shelter plans should be prepared. The purpose of this study is to investigate the existing structural conditions and environmental conditions (temperature, relative humidity, ventilation, lighting) to explore the possibilités for the improvement of present structures and to design the suggestible plans for the beef cattle bam in Tokat province. For this purpose 105 beef cattle bams were selected in this region.

Tokat İlinde Kamu Kuruluşları Desteğiyle Yapılan Besi Sığırı Ahırlarının Yapısal Ve Çevre Koşulları Yönünden Durumu Ve Geliştirme Olanakları Üzerine Bir Araştırma

Year 1997, Volume: 1997 Issue: 1, - , 01.06.1997

Abstract

Ülkemiz kalkınmasında hayvancılığın önemli bir yeri vardır. Bu nedenle ülkemiz hayvancılığının geliştirilmesi ve hayvanlardan sağlanan verimin artırılması gerekmektedir. Besi sığırcılığı işletmelerinde işletme içi üretim çalışmalarıyla hayvanların üretim performanslarını etkileyen önemli etkenlerden biri de, verim düzeyleri yüksek hayvanların elde edilmesi ve beslenmenin yanında hayvanların barındınlacağı ahırlar olmaktadır. Hayvan başına üretimin artırılması beslenme bakım ve ıslah gibi etkenler yanında uygun çevre koşullarına sahip ahırların planlanmasıyla sağlanabilir. Bu nedenle ülkemizde özellikle kırsal alanlarda hayvan barınakları yönünden uygun barınak planlarının hazırlanması gerekmektedir. Bu araştırma aynı amaca yönelik olarak önemli bir besi sığırcılığı potansiyeline sahip olan Tokat yöresinde, kamu kuruluşları desteğiyle yapılan besi sığırı ahırlarının yapısal durumlarını belirlemek, geliştirme olanaklarını saptamak ve yörede uygulanabilecek ahır planlarım hazırlamak amacıyla yapılmıştır. Araştırmanın amacını gerçekleştirebilmek için yöredeki 105 adet besi sığırı ahırı araştırma mateıyali olarak alınmıştır.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Research Articles
Authors

Sedat Karaman This is me

Tahir Ekmekyapar This is me

Publication Date June 1, 1997
Published in Issue Year 1997 Volume: 1997 Issue: 1

Cite

APA Karaman, S., & Ekmekyapar, T. (1997). Tokat İlinde Kamu Kuruluşları Desteğiyle Yapılan Besi Sığırı Ahırlarının Yapısal Ve Çevre Koşulları Yönünden Durumu Ve Geliştirme Olanakları Üzerine Bir Araştırma. Journal of Agricultural Faculty of Gaziosmanpaşa University (JAFAG), 1997(1).