BibTex RIS Cite

Soil Survey, Mapping And Classification Of Kazova Agricultural Farm Soils

Year 1997, Volume: 1997 Issue: 1, - , 01.06.1997

Abstract

In this study phsical, chemical and morphological properties of Kazova Agricultural Farm Soils were determined and soil map was prepared. On different three phsiographic units; seven soil series have been determined, described and mapped, This study was made according to soil Taxonomy. Soil series were distinguished that are: Eğertepe, İşletme, Yeşilırmak, Yol, Çaylı, Obalar and Mera.These series are classified into Entisol order. In addition on this soil properties and problems were determined.

Kazova Tarım İşletmesi Arazisinin Toprak Etüdü, Haritalanması Ve Sınıflandırılması

Year 1997, Volume: 1997 Issue: 1, - , 01.06.1997

Abstract

Bu çalışmada Kazova Tarım İşletmesi topraklarının önemli fiziksel, kimyasal, morfolojik özellikleri incelenmiş ve toprak haritası oluşturulmuştur. Farklı üç fizyoğrafık ünite üzerinde yapılan çalışma ile yedi farklı toprak serîsi tanımlanmış ve haritalanmıştır. Toprak Taksonomisinin tanımlayıcı kriterlerine göre yapılan bu çalışma seri kategorisinde ayırt edilen Eğertepe, İşletme, Yeşilırmak, Yol, Çaylı, Obalar ve Mera serileri Entisol ordosunda sınıflandırılmış, özellikleri ve sorunları rapor halinde hazırlanmıştır.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Research Articles
Authors

Hasan Taşova This is me

Alper Durak This is me

Publication Date June 1, 1997
Published in Issue Year 1997 Volume: 1997 Issue: 1

Cite

APA Taşova, H., & Durak, A. (1997). Kazova Tarım İşletmesi Arazisinin Toprak Etüdü, Haritalanması Ve Sınıflandırılması. Journal of Agricultural Faculty of Gaziosmanpaşa University (JAFAG), 1997(1).