This study was carried out in 1992. Shoots of fruit were prunned with 0,4, 8, 12 and 16 buds. As a results, when it tbok into consideration to total soluble solid, fruit weight, fruit volume and seed-fruit weight ratio (%), the fruits of 8 buds prunned were found the best quality.
Araştırma 1992 yılında yürütülmüştür. Uygulamalar 8 yaşlı J.H. Hale şeftali çeşidinde, Mart ayı ortasında budanacak meyve dallarının kontrol yanında 4, 8, 12 ve 16 göz kalacak şekilde, geriye doğru budanması şeklinde yapılmıştır. Araştırma sonunda suda çözünebilir kura madde, meyve ağırlığı, meyve hacmi ve çekirdek/meyve ağırlığı oranı (%) dikkate alındığında, 8 göz üzerinden yapılan budamalar sonucu oluşan meyvelerin daha kaliteli ol¬duğu saptanmıştır.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Research Articles |
Authors | |
Publication Date | June 1, 1993 |
Published in Issue | Year 1993 Volume: 1993 Issue: 1 |