The bread is important food and a cheap factor of energy in human life. Furthermore, the bread consumption is abondant in Turkey. In this study, total consumption amount, consumption per capital, kind of consumption in Tokat have been analized for the year of 1992. According to the result of this research, 4.1 loaves of bread have been consumed a day per house and 1.1 per capita, and the remaining part has been evaluated this way or that way.
Ekmek, insan hayatında önemli bir gıda maddesi ve ucuz bir enerji unsurudur. Öteyan- dan ekmek, Türkiye’de büyük ölçüde tüketilmektedir. Bu çalışmada, 1992 Yılmda Tokat il merkezinde ekmek tüketiminin toplam ve kişi başı¬na miktarı ile tüketimin ekmek çeşitlerine göre dağılımı incelenmiştir. Araştırma sonuçlarına göre, incelenen hanehalklannda günde hane başına 4.1 adet ve kişi başına 1.1 adet ekmek tüketildiği, artan ekmeklerin çeşitli şekillerde değerlendirildiği belirlenmiştir.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Research Articles |
Authors | |
Publication Date | June 1, 1993 |
Published in Issue | Year 1993 Volume: 1993 Issue: 1 |