BibTex RIS Cite

Tokat İl Merkezinde Yaşayan Hanehalklarının Süt Tüketim Durumu Üzerine Bîr Araştırma

Year 1993, Volume: 1993 Issue: 1, - , 01.06.1993

Abstract

Çeşitli gıdalar kalite ve miktar yönünden protein İçerirler. Amino asitlerin oluşumu için gerekli olan proteinler hayvansa! orjinlidir. Bunların en önemlisi ise süttür. Bununla bera-ber, Türkiye’de hayvansal orjinli proteinlerin tüketimi batılı ülkelere göre düşüktür. Bu çalışmada Tokat ilinde sütün üretim, pazarlama ve tüketimi incelenmiştir. Survey çalışmaları ile toplanan verilerin sonuçlarına göre içme sütünün tüketimi hemen her ay de¬vam etmektedir. Tokat ilinde kişi başına tüketim ise yılda 20.4 kg civarındadır. Bu miktar hemen hemen Türkiye’nin ortalama tüketimine eşittir.

A Research On Comsumptıon Of Milk In Tokat Province

Year 1993, Volume: 1993 Issue: 1, - , 01.06.1993

Abstract

Food vary in the amount and quality of the protein they contain. Top-quality protein, with essential amino acids, is of animal origin; milk is one of the most important of these. Therefore, in Turkey, the comsumption of proteins of animal orijin is lower than the wes-tern countries. In this study, products marketing and comsumption of the milk have been investigated in Tokat province. According to the survey results, consumption of drinking about 20.4 kg. anually. This amount is almost equal to the average comsumption of Turkey.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Research Articles
Authors

Halil Çivi This is me

Zafer Gürler This is me

Kemal Esengün This is me

Osman Karkacıer This is me

Publication Date June 1, 1993
Published in Issue Year 1993 Volume: 1993 Issue: 1

Cite

APA Çivi, H., Gürler, Z., Esengün, K., Karkacıer, O. (1993). Tokat İl Merkezinde Yaşayan Hanehalklarının Süt Tüketim Durumu Üzerine Bîr Araştırma. Journal of Agricultural Faculty of Gaziosmanpaşa University (JAFAG), 1993(1).