BibTex RIS Cite

A Study On The Qualty Griterias Ofthe Pectins Used In Food Industry

Year 1991, Volume: 1991 Issue: 2, - , 01.06.1991

Abstract

This investigetion was conducted with the aim of determination of some qu¬ality criterias of the pectins used in food industry. It was determined that the pectin samples conteined 6.01-8.46 % of water. The samples of A, B and G conteining no salt and 1.36 - 2.75 % of ash, other fo¬ur samples conteining 4.00 - 6.51 % of salt and 13.50 - 17.45 % of ash were de¬termined. It was concluded that the A and G samples whose metilation degree were higher than 60 % had good jelatinization. The B and F samples had mean jelatini¬zation and the other had poor jelatinization.

Gıda Sanayiinde Kullanılan Pektinlerin Kalite Kriterleri (Standardizasyonu) Üzerine Bir Araştırma

Year 1991, Volume: 1991 Issue: 2, - , 01.06.1991

Abstract

Bu araştırma gıda katkı maddesi olarak kullanılan pektinlerin kimi kalite kri¬terlerinin saptanabilmesi amacı ile yapılmıştır. Pektin örneklerinin % 6.01 - 8.46 arasında nem içerdikleri saptanmıştır. A, B ve G örneklerinin hiç tuz içermediği ve % 1.36-2.75 arasında kül içerdiği, diğer dört örnekte ise % 4.00 - 6.51 tuz ve % 13.50 - 17.45 kül bulunduğu saptanmıştır. Metilasyon derecesi % 60’dan fazla oian A ve G örneklerinin jelleşme güçle¬rinin iyi oldukları, B ve F örneklerinin orta ve diğer örneklerin jelleşme güçlerinin İse zayıf oldukları saptanmıştır.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Research Articles
Authors

Ali Batu This is me

Fehmi Serim This is me

Publication Date June 1, 1991
Published in Issue Year 1991 Volume: 1991 Issue: 2

Cite

APA Batu, A., & Serim, F. (1991). Gıda Sanayiinde Kullanılan Pektinlerin Kalite Kriterleri (Standardizasyonu) Üzerine Bir Araştırma. Journal of Agricultural Faculty of Gaziosmanpaşa University (JAFAG), 1991(2).