BibTex RIS Cite

Determination of the Relation between Spatial Distribution of Vineyard Areas and Topography by Using GIS in Tekirdağ City

Year 2011, Number: 104.ÖS.1, 92 - 96, 01.08.2011

Abstract

In this study, the spatial distribution of vineyards was determined in Tekirdag City Center and Sarkoy Counties by using satellite images. The slope, aspect and elevation maps were created by using Digital Elevation Model which was generated from 1/25000 topographic maps. The soil diversity of the associated areas was examined using Tekirdag soil map. The relationships between spatial distribution of vineyard areas, topographic parameters and soil type were investigated using the anaylsis conducted in GIS environment with the integration of the vineyard parcels derived from satellite images and topographic parameters of them. In addition, it was determined that whether the current vineyards have been planted on the appropriate areas or not and suggestions were made for the appropriate vineyard sites for further new planting

Tekirdağ İli Bağ Alanlarının Mekânsal Dağılımının Topografik Parametreler ile Olan İlişkisinin CBS Kullanarak Belirlenmesi

Year 2011, Number: 104.ÖS.1, 92 - 96, 01.08.2011

Abstract

Bu çalışma kapsamında uydu görüntüleri kullanarak Tekirdağ İli Merkez ve Şarköy ilçelerindeki bağ alanlarının mekânsal dağılımı belirlenmiştir. Sonraki adımda 1/25000 ölçekli topografik haritalardan oluşturulan Sayısal Yükseklik Modelinden SYM eğim, bakı ve yükseklik haritaları oluşturulmuştur. Ayrıca, Tekirdağ İli toprak haritası kullanılarak ilgili alanlardaki toprak çeşitliliğine bakılmıştır. Uydu görüntülerinden oluşturulan bağ parselleri için belirtilen topografik parametrelerin değerleri Coğrafi Bilgi Sistemleri içerisinde incelenip bağ alanlarının mekânsal dağılımının topografik parametre ve toprak tipi ilişkisi ortaya konulmuştur. Ayrıca topografik açıdan bağ alanlarının uygun yerlerde bulunup bulunmadığı tespit edilip, ileriye yönelik yeni tesis edilecek bağ alanları için uygun yer önerilerinde bulunulmuştur

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Research Article
Authors

Elif Sertel This is me

Emre Özelkan This is me

Mehmet Sağlam This is me

Arzu Gündüz This is me

Dursun Zafer Şeker This is me

Selçuk Albut This is me

Yılmaz Boz This is me

Publication Date August 1, 2011
Published in Issue Year 2011 Number: 104.ÖS.1

Cite

APA Sertel, E., Özelkan, E., Sağlam, M., Gündüz, A., et al. (2011). Tekirdağ İli Bağ Alanlarının Mekânsal Dağılımının Topografik Parametreler ile Olan İlişkisinin CBS Kullanarak Belirlenmesi. Jeodezi Ve Jeoinformasyon Dergisi(104.1), 92-96.
AMA Sertel E, Özelkan E, Sağlam M, Gündüz A, Şeker DZ, Albut S, Boz Y. Tekirdağ İli Bağ Alanlarının Mekânsal Dağılımının Topografik Parametreler ile Olan İlişkisinin CBS Kullanarak Belirlenmesi. hkmojjd. August 2011;(104.1):92-96.
Chicago Sertel, Elif, Emre Özelkan, Mehmet Sağlam, Arzu Gündüz, Dursun Zafer Şeker, Selçuk Albut, and Yılmaz Boz. “Tekirdağ İli Bağ Alanlarının Mekânsal Dağılımının Topografik Parametreler Ile Olan İlişkisinin CBS Kullanarak Belirlenmesi”. Jeodezi Ve Jeoinformasyon Dergisi, no. 104.1 (August 2011): 92-96.
EndNote Sertel E, Özelkan E, Sağlam M, Gündüz A, Şeker DZ, Albut S, Boz Y (August 1, 2011) Tekirdağ İli Bağ Alanlarının Mekânsal Dağılımının Topografik Parametreler ile Olan İlişkisinin CBS Kullanarak Belirlenmesi. Jeodezi ve Jeoinformasyon Dergisi 104.1 92–96.
IEEE E. Sertel, “Tekirdağ İli Bağ Alanlarının Mekânsal Dağılımının Topografik Parametreler ile Olan İlişkisinin CBS Kullanarak Belirlenmesi”, hkmojjd, no. 104.1, pp. 92–96, August 2011.
ISNAD Sertel, Elif et al. “Tekirdağ İli Bağ Alanlarının Mekânsal Dağılımının Topografik Parametreler Ile Olan İlişkisinin CBS Kullanarak Belirlenmesi”. Jeodezi ve Jeoinformasyon Dergisi 104.1 (August 2011), 92-96.
JAMA Sertel E, Özelkan E, Sağlam M, Gündüz A, Şeker DZ, Albut S, Boz Y. Tekirdağ İli Bağ Alanlarının Mekânsal Dağılımının Topografik Parametreler ile Olan İlişkisinin CBS Kullanarak Belirlenmesi. hkmojjd. 2011;:92–96.
MLA Sertel, Elif et al. “Tekirdağ İli Bağ Alanlarının Mekânsal Dağılımının Topografik Parametreler Ile Olan İlişkisinin CBS Kullanarak Belirlenmesi”. Jeodezi Ve Jeoinformasyon Dergisi, no. 104.1, 2011, pp. 92-96.
Vancouver Sertel E, Özelkan E, Sağlam M, Gündüz A, Şeker DZ, Albut S, Boz Y. Tekirdağ İli Bağ Alanlarının Mekânsal Dağılımının Topografik Parametreler ile Olan İlişkisinin CBS Kullanarak Belirlenmesi. hkmojjd. 2011(104.1):92-6.