Research Article
BibTex RIS Cite

TÜM YÖNLERİ İLE KIRSAL TURİZM VE KAYSERİ İLİ ÜZERİNE BİR SWOT ANALİZİ ÇALIŞMASI

Year 2018, Volume: 2 Issue: 2, 79 - 101, 28.12.2018

Abstract

Kitle turizminin kaynakları hızla
tüketmesi, çevresel, ekolojik, sosyal ve kültürel çevrede olumsuz etkilerin
oluşmasına neden olmuştur ve değişen turizm ihtiyaçlarına paralel olarak,
alternatif turizm türlerinin geliştirilmesi kapsamında kırsal turizm ve diğer
turizm çeşitleri ortaya çıkmıştır. Kırsal turizm yerel halkı ve bölgeyi
kalkındırmada çok önemli bir role sahiptir. Bu nedenle ülkemizin kırsal alanlarını
yeterince tanıtarak iç ve dış turizme açmamız gerekmektedir.
Bu çalışmada
kırsal turizmin gelişimine katkıda bulunmak, tanıtılmasını sağlamak, kırsal
turizmin bölgeye ve kırsal kalkınmaya olan katkısını ortaya koymak,
Türkiye'yi diğer ülkelerle kıyaslamak ve Kayseri ilinin kırsal turizm potansiyelini
incelemek amaçlanmaktadır.
Bu araştırmada ikincil kaynaklardan yararlanılmış ve bu kapsamda Kayseri
ilinin kırsal turizm konusunda SWOT analizi yapılmıştır. Kırsal turizmin
ülkemizin ulusal ekonomisine ve bulunduğu bölgeye olan katkıları göz önünde
bulundurulduğunda kesinlikle önemli bir turizm türü olduğu fakat bu turizm
türünün yapılması, tanıtılması ve pazarlanmasında birtakım sıkıntılarla ve
zorluklarla karşılaşıldığı anlaşılmaktadır. Ayrıca, araştırmada kırsal bölgede
çekilen filmlerin bölgenin tanıtımını sağladığı ve bölgeye büyük bir turist
kitlesi çektiği belirlenmiştir. Sonuç olarak, Kayserinin kırsal turizm
potansiyeline sahip alanlarının olduğu ve Kayseri’de kırsal turizme ilişkin
herhangi bir girişimde bulunulmadığı tespit edilmiştir. Genel olarak, kırsal
turizmin geliştirilmesi, tanıtılması, kırsal turizm destinasyonlarının
tanıtılması, pazarlanması ve uluslararası pazarda yer almasına yönelik
önerilerde bulunulmuştur. 

References

  • Adam, K. L. (2004). Entertainment Farming and Agri-Tourism, ATTRA, National Sustainable Agriculture Information Service, Business Management Guide, Rural Business Cooperative Service, U.S. Department of Agriculture, Fayetteville, California, : 1-16.
  • Ayaz, N. (2012). Kırsal Turizm ve Paydaşları: Belediye Başkanlarının Tutumlarına Yönelik Bir Araştırma, Doktora Tezi, Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü.
  • Aydemir, B., Kafa, N., Uzun, D. ve Özdemir, K. (2013). Kırsal Kalkınma İçin Kırsal Turizm Girişimciliği Potansiyelinin Değerlendirilmesi: Dünya ve Türkiye Uygulamaları, Procedia V İnternational Congress on Entrepreneurship, 2013.
  • Aymankuy, Y., Çetinkaya, N., Asmadili, U. V. ve Kalyoncu, M. (2013). Potansiyel Kırsal Turistleri Kırsal Turizme Yönlendiren Motive Edici Faktörler ve Kırsal Turistlerin Kırsal Turizmden Beklentileri, 14. Ulusal Turizm Kongresi (Turizmde Yenilik), (Editör: Kurtuluş Karamustafa), Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi 05-08 Aralık 2013, Kayseri. ss: 815-838.
  • Aytüre, S. (2013). Avrupa Birliğinde Kırsal Turizm Politikası ve Aksarayda uygulanabilirliliği, Aksaray Üniversitesi İİBF Dergisi, 5(1): 8-23.
  • Bozok, D., Kılıç, A. ve Cevizkaya, G. (2014). Butik Ürünlerin Kırsal Turizmin Gelişimine Etkileri Konusunda Yerel Halkın Algılarının Belirlenmesi: Gönen Örneği, Uluslararası Sosyal ve Ekonomik Bilimler Dergisi, 4(2): 67-75.
  • Civelek, C., Dalgın, T. ve Çeken, H. (2014). Agro-Turizm ve Kırsal Kalkınma İlişkisi: Muğla Yöresindeki Agro Turizm Alanlarında Bir Araştırma, Turizm Akademik Dergisi, 1(1): 15-28.
  • Çalhan, H. (2010). Tüketici Odaklı Yaklaşımla Destinasyon Performansının Değerlendirilmesi: Kapadokya Örneği, Yüksek Lisans Tezi, Mustafa Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.
  • Çeken, H., Karadağ, L. ve Dalgın T. (2007). Kırsal Kalkınmada Yeni Bir Yaklaşım Kırsal Turizm ve Türkiyeye Yönelik Teorik Bir Çalışma, Artvin Çoruh Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi, 8(1): 1-14.
  • Çetinel, F. (2005). Türkiye’de Turistik Ürün Çeşitlendirilmesi, Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi, 16(1): 102-104.
  • Çolak, O. (2009). Turistik Ürün Çeşitlendirme Kapsamında Kırsal Turizm ve Kırsal Turizm İşletmeciliği: Şirince Örneği, Yüksek Lisans Tezi, Adnan Menderes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.
  • Dieke, U. C. P. and Karamustafa, K. (2000). Cooperative Marketing in the Accommodation Subsector: Southeastern Mediterranean Perspectives, Thunderbird İnternational Business Review, 42(4): 467-494.
  • Dimitrovski, D. D., Todorovic, T. A. and Valjarevic, D. A. (2012). Rural Tourism and Regional Development: Case Study of Development of Rural Tourism in The Region of Gruza, Serbia, Procedia Environmental Sciences, 14(2012): 288-297.
  • Dinçer, M. Z., Türkay, B. ve Avunduk, Z. B. (2015). Kırsal Turizm Politikaları: Avrupa Birliği ve Türkiyedeki Politikaların Değerlendirilmesi, Uluslararası Sosyal ve Ekonomik Bilimler Dergisi, 5(1): 49-60.
  • Doğan, S. ve Özaslan, Y. (2017). Kırsal Alan Gelişimi Açısından Kırsal Turizm ve Kırsal Turizmin Dünyadaki Durumu, Erzincan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, ÖS-4: 61-78.
  • Duran, C. (2012). Türkiyede Dağlık Alanların Kırsal Turizm Açısından Önemi, KMÜ Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi, 14(22): 45-52.
  • Evreni, G. (2017). Kayseri Çevresinde Gezilecek Doğal Güzellikler. [URL: https://gezievreni.com/kayseri-cevresinde-gezilecek-dogal-guzellikler/ (Erişim Tarihi: 10 Ekim 2018).
  • Gümüş, M. (2015). Yerel Halkın Bakış Açısıyla Kırsal Kalkınmada Tarım Turizmi: Tekirdağ İli Örneği, Yüksek Lisans Tezi, Namık Kemal Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.
  • Güney, D. ve Göller, V. (2016). Kırsal Turizm Konusunda Yerel Halkın Yaklaşımının Belirlenmesi: Misi Köyü Örneği, Turizm Akademik Dergisi, 3(2): 25-36.
  • Gür, Ş. (2013). Kayseri İli Tarihi, Kültürel ve Doğal Güzellikleri. [URL: http://www.edebiyatvesanatakademisi.com/il-il-turkiye/kayseri-ili-tarihi-kulturel-ve-dogal-guzellikleri-33914.aspx (Erişim Tarihi: 10 Ekim 2018).
  • Gürdoğan, A. ve Tetik, S. (2016). Salihli’nin Kırsal Turizm Potansiyelinin Değerlendirilmesi, Uluslararası Sosyal ve Ekonomik Bilimler Dergisi, 6(1): 59-68.
  • Holland, R. and Wolfe, K. (2000). Considering an agritainment enterprise in Tennessee?, (PB 1648). Knoxville: Agricultural Extension Service, University of Tennessee, : 1-4.
  • İri, R. (2013). Turistik Ürün Geliştirme ve Yenilik Kapsamında Niğde, Nevşehir ve Kayseri Yöresinde Bağ ve Bahçe Turizmi ve Bu Alternatif Turizm Çeşidinin Yaygınlaştırılması, 14. Ulusal Turizm Kongresi (Turizmde Yenilik), (Editör: Kurtuluş Karamustafa), Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi 05-08 Aralık 2013, Kayseri. ss: 73-87.
  • Karamehmet, B. ve Aydın, G. (2016). Trakya Bölgesinin Kırsal Turizm Potansiyelinin Artırılmasına Yönelik Uygulama ve Tutundurma Önerileri: Büyükçekmece Gölü ve İğneada Örneği, Journal of Management, Marketing and Logistics, 3(1): 50-63.
  • Karamehmet, B., Aydın, G. ve Özgöker, C. U. (2016). Türkiye’de Kırsal Turizm Destinasyonlarının Rekabetçi Gücünün Geliştirilmesi için Stratejik Öneriler, Balkan Sosyal Bilimler Dergisi, 5(10): 106-116.
  • Kesici, M. (2012). Kırsal Turizme Olan Talepte Yöresel Yiyecek ve İçecek Kültürünün Rolü, KMÜ Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi, 14(23): 33-37.
  • Kuter, N. ve Ünal, H. E. (2013). Kırsal Kalkınmada Kırsal Turizmin Önemi, Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi, 13(2): 192-201.
  • Kuzucanlı, G. ve Barakazı, M. (2017). Televizyon Dizilerinin Bölgenin Tanınırlığına ve İç Turizme Etkisi: Karagül Dizisi Örneği, 1. Uluslararası Turizmin Geleceği Kongresi (Futourism), (İnovasyon, Girişimcilik ve Sürdürülebilirlik Kongresi), 28-30 Eylül 2017, Mersin, ss. 772-778, The First International Congress on Future of Tourism (Futourism), (Innovation, Entrepreneurship and Sustainability), 28-30 September 2017, Mersin, pp. 772-778.
  • Maetzold, J. A. (2002). Nature-Based Tourism and Agritourism Trends: Unlimited Opportunuties, Beyond The Table, Future Farms 2002: A Supermarket of İdeas, Kerr Center for Sustainable Agriculture, USDA/NRCS, Washington, DC, : 84-89.
  • Muhacir, E. S. A. (2014). Ekosistem Servisleri Kapsamında Kırsal Turizm Alternatiflerinin Değerlendirilmesi: Ankara-Haymana İlçesi Örneği, Doktora Tezi, Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.
  • Ongun, V., Gövdere, B. ve Kaygısız, A. D. (2015). Burdur İlinin Kırsal Turizm Potansiyelinin Değerlendirilmesi: Sorunları ve Çözüm Önerileri, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 7(2): 99-116.
  • Özçatalbaş, O. (2006). Kırsal Turizm, TMMOB, Turizm ve Mimarlık Sempozyumu, (Bildiri Kitabı), Antalya, 272-278.
  • Özdemir, S. (2012). Kırsal Kalkınmada Kırsal Turizmden Yararlanma Olanakları: Gökçeada Örneği, KMÜ Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi, 14(23): 19-21.
  • Özkan, E. (2007). Türkiyede Kırsal Kalkınma Politikaları ve Kırsal Turizm, Yüksek Lisans Tezi, Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.
  • Soykan, F. (1999). Doğal Çevre ve Kırsal Kültürle Bütünleşen Bir Turizm Türü: Kırsal Turizm, Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi, 10(1): 67-75.
  • Soykan, F. (2003). Kırsal Turizm ve Türkiye Turizmi için Önemi, Ege Coğrafya Dergisi, 12: 1-11.
  • Şahin, S. (2013). Turistlerin Kırsal Turizme Katılma Nedenleri: Kapadokya’ya Gelen Turistlere Yönelik Bir Araştırma, 14. Ulusal Turizm Kongresi (Turizmde Yenilik), (Editör: Kurtuluş Karamustafa), Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi 05-08 Aralık 2013, Kayseri. ss: 775-797.
  • Şanlıoğlu, Ö. (2017). Uluslararası Turizmin İktisadi Yönü: Akdeniz Havzasında Bulunan Seçilmiş Bazı Destinasyonların Karşılaştırmalı İncelenmesi, Detay Yayıncılık, Ankara.
  • Şerefoğlu, C. (2009). Kalkınmada Kırsal Turizmin Rolü- 2007-2013 Yılları Arasında Ülkemizde Uygulanacak Olan Ipard Kırsal Kalkınma Programındaki Yeri, Önemi ve Beklenen Gelişmeler, Uzmanlık Tezi, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı.
  • Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, (2013). Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı (IPARD), Kırsal Ekonomik Faaliyetlerin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi, Kırsal Turizm Başvuru Çağrı Rehberi, Ankara.
  • Taş, İ., Eylemer, S. ve Şemşit, S. (2016). Kırsal Turizme Bütünleşik Yaklaşım: Avrupa Birliği Örneği, Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 9(2): 877-904.
  • Türkben, C., Gül, F. ve Uzar, Y. (2012). Türkiye’de Bağcılığın Tarım Turizmi (Agro-Turizm) İçinde Yeri ve Önemi, KMÜ Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi, 14(23): 47-50.
  • Ün, E., Tutar, F., Tutar, E. ve Erkan, Ç. (2012). Ekonomik Kalkınmada Kırsal Turizmin Rolü: Türkiye Örneği. Uluslararası Avrasya Ekonomileri Konferansı, 11-13 Ekim 2012, ss. 345-350, Almaty-Kazakistan, (International Confrence on Eurasian Economies (11-13 October 2012) (pp. 345-350).
  • www.kayserikent.com (2018). Kayseri Turizm. [URL: http://www.kayserikent.com/list/list.asp?ktgr_id=634 (Erişim Tarihi: 11 Ekim 2018).
  • www.sohbetche.net (2014). Kayserinin Coğrafi Özellikleri. [URL: https://www.sohbetche.net/kayserinin-cografi-ozellikleri.html (Erişim Tarihi 10 Ekim 2018).

RURAL TOURISM WITH ALL ASPECTS AND A SWOT ANALYSİS STUDY ON THE PROVİNCE OF KAYSERİ

Year 2018, Volume: 2 Issue: 2, 79 - 101, 28.12.2018

Abstract

Consumption of resources rapidly by mass tourism
caused negative effects on environmental, ecological, social and cultural
environment and in parallel with changing tourism needs; rural tourism and
other tourism varieties emerged within the scope of development of alternative
tourism types. Rural tourism has a very important role in the development of
local people and the region. Therefore we need to introduce domestic and
foreign tourism by sufficiently introducing the rural areas of our country. The
aims of this study are to contribute to the development of rural tourism, to
promote it, to demonstrate the contribution of rural tourism to regional and
rural development, to compare with other countries to Turkey and to examine the
rural tourism potential of Kayseri province. Secondary data were used in this
study and in this context, SWOT analysis of rural tourism in Kayseri was
conducted. When considering the contribution of rural tourism to the national
economy of our country and the region where it is located, rural tourism is
certainly an important type of tourism, but It is understood that there are
some difficulties in the construction, promotion and marketing of rural
tourism. Furthermore, it was determined that the films shot in the rural area
provided the promotion of the region and attracted a great amount of tourists
to the region. Consequently,  it has been
determined that Kayseri has areas with rural tourism potential and no attempt
has been made related rural tourism in Kayseri. Generally, suggestions and
implications are made for rural tourism development, promotion, promotion and
marketing of rural tourism destinations and participation in the international
marketplace.

References

  • Adam, K. L. (2004). Entertainment Farming and Agri-Tourism, ATTRA, National Sustainable Agriculture Information Service, Business Management Guide, Rural Business Cooperative Service, U.S. Department of Agriculture, Fayetteville, California, : 1-16.
  • Ayaz, N. (2012). Kırsal Turizm ve Paydaşları: Belediye Başkanlarının Tutumlarına Yönelik Bir Araştırma, Doktora Tezi, Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü.
  • Aydemir, B., Kafa, N., Uzun, D. ve Özdemir, K. (2013). Kırsal Kalkınma İçin Kırsal Turizm Girişimciliği Potansiyelinin Değerlendirilmesi: Dünya ve Türkiye Uygulamaları, Procedia V İnternational Congress on Entrepreneurship, 2013.
  • Aymankuy, Y., Çetinkaya, N., Asmadili, U. V. ve Kalyoncu, M. (2013). Potansiyel Kırsal Turistleri Kırsal Turizme Yönlendiren Motive Edici Faktörler ve Kırsal Turistlerin Kırsal Turizmden Beklentileri, 14. Ulusal Turizm Kongresi (Turizmde Yenilik), (Editör: Kurtuluş Karamustafa), Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi 05-08 Aralık 2013, Kayseri. ss: 815-838.
  • Aytüre, S. (2013). Avrupa Birliğinde Kırsal Turizm Politikası ve Aksarayda uygulanabilirliliği, Aksaray Üniversitesi İİBF Dergisi, 5(1): 8-23.
  • Bozok, D., Kılıç, A. ve Cevizkaya, G. (2014). Butik Ürünlerin Kırsal Turizmin Gelişimine Etkileri Konusunda Yerel Halkın Algılarının Belirlenmesi: Gönen Örneği, Uluslararası Sosyal ve Ekonomik Bilimler Dergisi, 4(2): 67-75.
  • Civelek, C., Dalgın, T. ve Çeken, H. (2014). Agro-Turizm ve Kırsal Kalkınma İlişkisi: Muğla Yöresindeki Agro Turizm Alanlarında Bir Araştırma, Turizm Akademik Dergisi, 1(1): 15-28.
  • Çalhan, H. (2010). Tüketici Odaklı Yaklaşımla Destinasyon Performansının Değerlendirilmesi: Kapadokya Örneği, Yüksek Lisans Tezi, Mustafa Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.
  • Çeken, H., Karadağ, L. ve Dalgın T. (2007). Kırsal Kalkınmada Yeni Bir Yaklaşım Kırsal Turizm ve Türkiyeye Yönelik Teorik Bir Çalışma, Artvin Çoruh Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi, 8(1): 1-14.
  • Çetinel, F. (2005). Türkiye’de Turistik Ürün Çeşitlendirilmesi, Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi, 16(1): 102-104.
  • Çolak, O. (2009). Turistik Ürün Çeşitlendirme Kapsamında Kırsal Turizm ve Kırsal Turizm İşletmeciliği: Şirince Örneği, Yüksek Lisans Tezi, Adnan Menderes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.
  • Dieke, U. C. P. and Karamustafa, K. (2000). Cooperative Marketing in the Accommodation Subsector: Southeastern Mediterranean Perspectives, Thunderbird İnternational Business Review, 42(4): 467-494.
  • Dimitrovski, D. D., Todorovic, T. A. and Valjarevic, D. A. (2012). Rural Tourism and Regional Development: Case Study of Development of Rural Tourism in The Region of Gruza, Serbia, Procedia Environmental Sciences, 14(2012): 288-297.
  • Dinçer, M. Z., Türkay, B. ve Avunduk, Z. B. (2015). Kırsal Turizm Politikaları: Avrupa Birliği ve Türkiyedeki Politikaların Değerlendirilmesi, Uluslararası Sosyal ve Ekonomik Bilimler Dergisi, 5(1): 49-60.
  • Doğan, S. ve Özaslan, Y. (2017). Kırsal Alan Gelişimi Açısından Kırsal Turizm ve Kırsal Turizmin Dünyadaki Durumu, Erzincan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, ÖS-4: 61-78.
  • Duran, C. (2012). Türkiyede Dağlık Alanların Kırsal Turizm Açısından Önemi, KMÜ Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi, 14(22): 45-52.
  • Evreni, G. (2017). Kayseri Çevresinde Gezilecek Doğal Güzellikler. [URL: https://gezievreni.com/kayseri-cevresinde-gezilecek-dogal-guzellikler/ (Erişim Tarihi: 10 Ekim 2018).
  • Gümüş, M. (2015). Yerel Halkın Bakış Açısıyla Kırsal Kalkınmada Tarım Turizmi: Tekirdağ İli Örneği, Yüksek Lisans Tezi, Namık Kemal Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.
  • Güney, D. ve Göller, V. (2016). Kırsal Turizm Konusunda Yerel Halkın Yaklaşımının Belirlenmesi: Misi Köyü Örneği, Turizm Akademik Dergisi, 3(2): 25-36.
  • Gür, Ş. (2013). Kayseri İli Tarihi, Kültürel ve Doğal Güzellikleri. [URL: http://www.edebiyatvesanatakademisi.com/il-il-turkiye/kayseri-ili-tarihi-kulturel-ve-dogal-guzellikleri-33914.aspx (Erişim Tarihi: 10 Ekim 2018).
  • Gürdoğan, A. ve Tetik, S. (2016). Salihli’nin Kırsal Turizm Potansiyelinin Değerlendirilmesi, Uluslararası Sosyal ve Ekonomik Bilimler Dergisi, 6(1): 59-68.
  • Holland, R. and Wolfe, K. (2000). Considering an agritainment enterprise in Tennessee?, (PB 1648). Knoxville: Agricultural Extension Service, University of Tennessee, : 1-4.
  • İri, R. (2013). Turistik Ürün Geliştirme ve Yenilik Kapsamında Niğde, Nevşehir ve Kayseri Yöresinde Bağ ve Bahçe Turizmi ve Bu Alternatif Turizm Çeşidinin Yaygınlaştırılması, 14. Ulusal Turizm Kongresi (Turizmde Yenilik), (Editör: Kurtuluş Karamustafa), Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi 05-08 Aralık 2013, Kayseri. ss: 73-87.
  • Karamehmet, B. ve Aydın, G. (2016). Trakya Bölgesinin Kırsal Turizm Potansiyelinin Artırılmasına Yönelik Uygulama ve Tutundurma Önerileri: Büyükçekmece Gölü ve İğneada Örneği, Journal of Management, Marketing and Logistics, 3(1): 50-63.
  • Karamehmet, B., Aydın, G. ve Özgöker, C. U. (2016). Türkiye’de Kırsal Turizm Destinasyonlarının Rekabetçi Gücünün Geliştirilmesi için Stratejik Öneriler, Balkan Sosyal Bilimler Dergisi, 5(10): 106-116.
  • Kesici, M. (2012). Kırsal Turizme Olan Talepte Yöresel Yiyecek ve İçecek Kültürünün Rolü, KMÜ Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi, 14(23): 33-37.
  • Kuter, N. ve Ünal, H. E. (2013). Kırsal Kalkınmada Kırsal Turizmin Önemi, Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi, 13(2): 192-201.
  • Kuzucanlı, G. ve Barakazı, M. (2017). Televizyon Dizilerinin Bölgenin Tanınırlığına ve İç Turizme Etkisi: Karagül Dizisi Örneği, 1. Uluslararası Turizmin Geleceği Kongresi (Futourism), (İnovasyon, Girişimcilik ve Sürdürülebilirlik Kongresi), 28-30 Eylül 2017, Mersin, ss. 772-778, The First International Congress on Future of Tourism (Futourism), (Innovation, Entrepreneurship and Sustainability), 28-30 September 2017, Mersin, pp. 772-778.
  • Maetzold, J. A. (2002). Nature-Based Tourism and Agritourism Trends: Unlimited Opportunuties, Beyond The Table, Future Farms 2002: A Supermarket of İdeas, Kerr Center for Sustainable Agriculture, USDA/NRCS, Washington, DC, : 84-89.
  • Muhacir, E. S. A. (2014). Ekosistem Servisleri Kapsamında Kırsal Turizm Alternatiflerinin Değerlendirilmesi: Ankara-Haymana İlçesi Örneği, Doktora Tezi, Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.
  • Ongun, V., Gövdere, B. ve Kaygısız, A. D. (2015). Burdur İlinin Kırsal Turizm Potansiyelinin Değerlendirilmesi: Sorunları ve Çözüm Önerileri, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 7(2): 99-116.
  • Özçatalbaş, O. (2006). Kırsal Turizm, TMMOB, Turizm ve Mimarlık Sempozyumu, (Bildiri Kitabı), Antalya, 272-278.
  • Özdemir, S. (2012). Kırsal Kalkınmada Kırsal Turizmden Yararlanma Olanakları: Gökçeada Örneği, KMÜ Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi, 14(23): 19-21.
  • Özkan, E. (2007). Türkiyede Kırsal Kalkınma Politikaları ve Kırsal Turizm, Yüksek Lisans Tezi, Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.
  • Soykan, F. (1999). Doğal Çevre ve Kırsal Kültürle Bütünleşen Bir Turizm Türü: Kırsal Turizm, Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi, 10(1): 67-75.
  • Soykan, F. (2003). Kırsal Turizm ve Türkiye Turizmi için Önemi, Ege Coğrafya Dergisi, 12: 1-11.
  • Şahin, S. (2013). Turistlerin Kırsal Turizme Katılma Nedenleri: Kapadokya’ya Gelen Turistlere Yönelik Bir Araştırma, 14. Ulusal Turizm Kongresi (Turizmde Yenilik), (Editör: Kurtuluş Karamustafa), Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi 05-08 Aralık 2013, Kayseri. ss: 775-797.
  • Şanlıoğlu, Ö. (2017). Uluslararası Turizmin İktisadi Yönü: Akdeniz Havzasında Bulunan Seçilmiş Bazı Destinasyonların Karşılaştırmalı İncelenmesi, Detay Yayıncılık, Ankara.
  • Şerefoğlu, C. (2009). Kalkınmada Kırsal Turizmin Rolü- 2007-2013 Yılları Arasında Ülkemizde Uygulanacak Olan Ipard Kırsal Kalkınma Programındaki Yeri, Önemi ve Beklenen Gelişmeler, Uzmanlık Tezi, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı.
  • Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, (2013). Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı (IPARD), Kırsal Ekonomik Faaliyetlerin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi, Kırsal Turizm Başvuru Çağrı Rehberi, Ankara.
  • Taş, İ., Eylemer, S. ve Şemşit, S. (2016). Kırsal Turizme Bütünleşik Yaklaşım: Avrupa Birliği Örneği, Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 9(2): 877-904.
  • Türkben, C., Gül, F. ve Uzar, Y. (2012). Türkiye’de Bağcılığın Tarım Turizmi (Agro-Turizm) İçinde Yeri ve Önemi, KMÜ Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi, 14(23): 47-50.
  • Ün, E., Tutar, F., Tutar, E. ve Erkan, Ç. (2012). Ekonomik Kalkınmada Kırsal Turizmin Rolü: Türkiye Örneği. Uluslararası Avrasya Ekonomileri Konferansı, 11-13 Ekim 2012, ss. 345-350, Almaty-Kazakistan, (International Confrence on Eurasian Economies (11-13 October 2012) (pp. 345-350).
  • www.kayserikent.com (2018). Kayseri Turizm. [URL: http://www.kayserikent.com/list/list.asp?ktgr_id=634 (Erişim Tarihi: 11 Ekim 2018).
  • www.sohbetche.net (2014). Kayserinin Coğrafi Özellikleri. [URL: https://www.sohbetche.net/kayserinin-cografi-ozellikleri.html (Erişim Tarihi 10 Ekim 2018).
There are 45 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Subjects Tourism (Other)
Journal Section Articles
Authors

Bilgehan Demirezen 0000-0001-7799-0768

Publication Date December 28, 2018
Published in Issue Year 2018 Volume: 2 Issue: 2

Cite

APA Demirezen, B. (2018). TÜM YÖNLERİ İLE KIRSAL TURİZM VE KAYSERİ İLİ ÜZERİNE BİR SWOT ANALİZİ ÇALIŞMASI. Uluslararası Global Turizm Araştırmaları Dergisi, 2(2), 79-101.
AMA Demirezen B. TÜM YÖNLERİ İLE KIRSAL TURİZM VE KAYSERİ İLİ ÜZERİNE BİR SWOT ANALİZİ ÇALIŞMASI. IJGTR. December 2018;2(2):79-101.
Chicago Demirezen, Bilgehan. “TÜM YÖNLERİ İLE KIRSAL TURİZM VE KAYSERİ İLİ ÜZERİNE BİR SWOT ANALİZİ ÇALIŞMASI”. Uluslararası Global Turizm Araştırmaları Dergisi 2, no. 2 (December 2018): 79-101.
EndNote Demirezen B (December 1, 2018) TÜM YÖNLERİ İLE KIRSAL TURİZM VE KAYSERİ İLİ ÜZERİNE BİR SWOT ANALİZİ ÇALIŞMASI. Uluslararası Global Turizm Araştırmaları Dergisi 2 2 79–101.
IEEE B. Demirezen, “TÜM YÖNLERİ İLE KIRSAL TURİZM VE KAYSERİ İLİ ÜZERİNE BİR SWOT ANALİZİ ÇALIŞMASI”, IJGTR, vol. 2, no. 2, pp. 79–101, 2018.
ISNAD Demirezen, Bilgehan. “TÜM YÖNLERİ İLE KIRSAL TURİZM VE KAYSERİ İLİ ÜZERİNE BİR SWOT ANALİZİ ÇALIŞMASI”. Uluslararası Global Turizm Araştırmaları Dergisi 2/2 (December 2018), 79-101.
JAMA Demirezen B. TÜM YÖNLERİ İLE KIRSAL TURİZM VE KAYSERİ İLİ ÜZERİNE BİR SWOT ANALİZİ ÇALIŞMASI. IJGTR. 2018;2:79–101.
MLA Demirezen, Bilgehan. “TÜM YÖNLERİ İLE KIRSAL TURİZM VE KAYSERİ İLİ ÜZERİNE BİR SWOT ANALİZİ ÇALIŞMASI”. Uluslararası Global Turizm Araştırmaları Dergisi, vol. 2, no. 2, 2018, pp. 79-101.
Vancouver Demirezen B. TÜM YÖNLERİ İLE KIRSAL TURİZM VE KAYSERİ İLİ ÜZERİNE BİR SWOT ANALİZİ ÇALIŞMASI. IJGTR. 2018;2(2):79-101.