Translation
BibTex RIS Cite

İslami Finansal Kurumlarda Ahlak Ve Kurumsal Yönetim

Year 2017, Volume: 3 Issue: 1, 170 - 197, 01.03.2017

Abstract

İslami finans 1963 yılında Mısır'daki Mitt Ghamar Tasarruf Bankasının kurulmasıyla gerçekleşen mütevazı başlangıcından bu yana şaşırtıcı derecede büyüme gösterdi. 2011 yılının sonuna gelindiğinde global İslami finansal hizmetler endüstrisi son 5 yılda sergilenen yüzde 150 artış ile 1.357 trilyon dolar seviyesinde değerlenmekteydi. Bu büyümeye rağmen yaklaşık 50 yıllık bir mevcudiyeti içerisinde İslami finans, finans sektöründeki global pazar payının sadece yüzde birini elde edebildi. Bu durum kısmen endüstrinin itibari yeniliğine yorulabilirse de problemlerin büyük bir çoğunluğu muğlak, belirsiz kurumsal yönetim modellerinden ve ahlaki değerlere mükemmellikten uzak bağlılıktan kaynaklanmaktadır. İslâm Şeriatı bu endüstriye amaçlarındaki ikilikten kaynaklanan vekalet problemlerini azaltmaya yardımcı olacak kılavuzlar sunmaktadır-finansal etkinliğin arttırılması ve Şer’i kurallara bağlılık. Ayrıca Şeriatın yüksek amaçlarına daha güçlü bir bağlılık bu endüstrinin; İslami finansın konvansiyonel finanstan şeklen farklı olduğu fakat temelde yani özünde aynı olduğu şeklindeki ihtilaflardan kaçınmasını sağlayabilir.

Corporate Governance and Ethics of Islamic Finance Institutions

Year 2017, Volume: 3 Issue: 1, 170 - 197, 01.03.2017

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Subjects Economics
Other ID JA32ZP25PG
Journal Section Translation
Authors

Parvez Ahmed This is me

Mustafa Kenan Erkan This is me

Publication Date March 1, 2017
Published in Issue Year 2017 Volume: 3 Issue: 1

Cite

APA Ahmed, P., & Erkan, M. K. (2017). Corporate Governance and Ethics of Islamic Finance Institutions. International Journal of Islamic Economics and Finance Studies, 3(1), 170-197.

25855

All articles published on IJISEF are licensed under the Creative Commons Attribution 4.0 International License. This license grants you the right to reproduce, share and disseminate data mining applications, search engines, websites, blogs, and all other platforms, provided that all published articles, data sets, graphics and attachments are cited. Open access is an approach that facilitates interdisciplinary communication and encourages different disciplines to work with each other.