Book Review

Vahiy Kaynaklı Metinler Bağlamında Dinin Bağlayıcılığı ve İnsanın Özgürlüğü

Number: 15 January 1, 2006
  • Fatma Yüksel

Vahiy Kaynaklı Metinler Bağlamında Dinin Bağlayıcılığı ve İnsanın Özgürlüğü

Abstract

İnsanın yapıp ettiklerinde ne kadar özgür olduğu, doğal ve toplumsal şartların onu ne derece sınırladığı, davranışlarında iyi ve güzele ulaşmak için özgür iradesi ile uyması gereken kriterler olup olmadığı, varsa bu kriterlerin kaynağının ne olduğu gibi sorular tarih boyunca felsefe ve dinin ortak sorularıdır. Ömer Müftüoğlu’nun Vahiy Kaynaklı Metinler Bağlamında Dinin Bağlayıcılığı ve İnsanın Özgürlüğü adlı kitabında bu kadim sorunsala, İslâm dininin insan davranışları karşısında normatif kriterler getirmesinin insanın özgürlüğünü ne derece etkilediği tartışmaları bağlamında temas edilmiş, buradan yola çıkılarak günümüzde bazı dindarlık tezahürlerinde görülen birtakım anlayış ve uygulamalar ile insan özgürlüğü konusundaki yaygın dinî inanışlar arasında bağlantılar kurulmuştur.

Keywords

References

  1. Müftüoğlu, Ömer, Vahiy Kaynaklı Metinler Bağlamında Dinin Bağlayıcılığı ve İnsanın Özgürlüğü, Ankara: Ankara Okulu Yayınları, 2006.

Details

Primary Language

Turkish

Subjects

Religious Studies

Journal Section

Book Review

Authors

Fatma Yüksel This is me
Türkiye

Publication Date

January 1, 2006

Submission Date

June 1, 2005

Acceptance Date

-

Published in Issue

Year 2006 Number: 15

APA
Yüksel, F. (2006). Vahiy Kaynaklı Metinler Bağlamında Dinin Bağlayıcılığı ve İnsanın Özgürlüğü. İslam Araştırmaları Dergisi, 15, 222-225. https://izlik.org/JA85HS97DK
AMA
1.Yüksel F. Vahiy Kaynaklı Metinler Bağlamında Dinin Bağlayıcılığı ve İnsanın Özgürlüğü. İslam Araştırmaları Dergisi. 2006;(15):222-225. https://izlik.org/JA85HS97DK
Chicago
Yüksel, Fatma. 2006. “Vahiy Kaynaklı Metinler Bağlamında Dinin Bağlayıcılığı Ve İnsanın Özgürlüğü”. İslam Araştırmaları Dergisi, nos. 15: 222-25. https://izlik.org/JA85HS97DK.
EndNote
Yüksel F (January 1, 2006) Vahiy Kaynaklı Metinler Bağlamında Dinin Bağlayıcılığı ve İnsanın Özgürlüğü. İslam Araştırmaları Dergisi 15 222–225.
IEEE
[1]F. Yüksel, “Vahiy Kaynaklı Metinler Bağlamında Dinin Bağlayıcılığı ve İnsanın Özgürlüğü”, İslam Araştırmaları Dergisi, no. 15, pp. 222–225, Jan. 2006, [Online]. Available: https://izlik.org/JA85HS97DK
ISNAD
Yüksel, Fatma. “Vahiy Kaynaklı Metinler Bağlamında Dinin Bağlayıcılığı Ve İnsanın Özgürlüğü”. İslam Araştırmaları Dergisi. 15 (January 1, 2006): 222-225. https://izlik.org/JA85HS97DK.
JAMA
1.Yüksel F. Vahiy Kaynaklı Metinler Bağlamında Dinin Bağlayıcılığı ve İnsanın Özgürlüğü. İslam Araştırmaları Dergisi. 2006;:222–225.
MLA
Yüksel, Fatma. “Vahiy Kaynaklı Metinler Bağlamında Dinin Bağlayıcılığı Ve İnsanın Özgürlüğü”. İslam Araştırmaları Dergisi, no. 15, Jan. 2006, pp. 222-5, https://izlik.org/JA85HS97DK.
Vancouver
1.Fatma Yüksel. Vahiy Kaynaklı Metinler Bağlamında Dinin Bağlayıcılığı ve İnsanın Özgürlüğü. İslam Araştırmaları Dergisi [Internet]. 2006 Jan. 1;(15):222-5. Available from: https://izlik.org/JA85HS97DK