Hz. Ebû Bekir ile Hz. Fâtıma Arasında Yaşanan Fedek Meselesine Sünnî ve Şiî Yaklaşımların Analizi

Number: 27 September 1, 2012
  • İsmail Altun
TR EN

Hz. Ebû Bekir ile Hz. Fâtıma Arasında Yaşanan Fedek Meselesine Sünnî ve Şiî Yaklaşımların Analizi

Abstract

Hz. Peygamber’in vefatından sonra Hz. Ebû Bekir ile Hz. Fâtıma arasında Fedek arazisinin kullanımı ile ilgili olarak bazı anlaşmazlıklar ortaya çıkmıştır. Bu anlaşmazlıklar hakkında Sünnî ve Şiî dünyası farklı yaklaşımlara sahiptir. Şüphesiz ki, bu yaklaşımların oluşmasında, farklı kaynakları kendilerine referans alan Sünnî ve Şiî rivayetlerin rolü büyüktür. Bu makalede, Fedek meselesi çerçevesinde Hz. Ebû Bekir ile Hz. Fâtıma’nın birbirlerine yönelik tutum ve davranışları hakkındaki Sünnî ve Şiî rivayetlerin karşılaştırmalı bir analizi yapılacaktır. Bu analizler üzerinden de bir kısım saptama ve değerlendirmelere yer verilecektir.

Keywords

Details

Primary Language

Turkish

Subjects

-

Journal Section

-

Authors

İsmail Altun This is me

Publication Date

September 1, 2012

Submission Date

-

Acceptance Date

-

Published in Issue

Year 2012 Number: 27

APA
Altun, İ. (2012). Hz. Ebû Bekir ile Hz. Fâtıma Arasında Yaşanan Fedek Meselesine Sünnî ve Şiî Yaklaşımların Analizi. İslam Araştırmaları Dergisi, 27, 1-27. https://izlik.org/JA32MC26UR
AMA
1.Altun İ. Hz. Ebû Bekir ile Hz. Fâtıma Arasında Yaşanan Fedek Meselesine Sünnî ve Şiî Yaklaşımların Analizi. İslam Araştırmaları Dergisi. 2012;(27):1-27. https://izlik.org/JA32MC26UR
Chicago
Altun, İsmail. 2012. “Hz. Ebû Bekir Ile Hz. Fâtıma Arasında Yaşanan Fedek Meselesine Sünnî Ve Şiî Yaklaşımların Analizi”. İslam Araştırmaları Dergisi, nos. 27: 1-27. https://izlik.org/JA32MC26UR.
EndNote
Altun İ (September 1, 2012) Hz. Ebû Bekir ile Hz. Fâtıma Arasında Yaşanan Fedek Meselesine Sünnî ve Şiî Yaklaşımların Analizi. İslam Araştırmaları Dergisi 27 1–27.
IEEE
[1]İ. Altun, “Hz. Ebû Bekir ile Hz. Fâtıma Arasında Yaşanan Fedek Meselesine Sünnî ve Şiî Yaklaşımların Analizi”, İslam Araştırmaları Dergisi, no. 27, pp. 1–27, Sept. 2012, [Online]. Available: https://izlik.org/JA32MC26UR
ISNAD
Altun, İsmail. “Hz. Ebû Bekir Ile Hz. Fâtıma Arasında Yaşanan Fedek Meselesine Sünnî Ve Şiî Yaklaşımların Analizi”. İslam Araştırmaları Dergisi. 27 (September 1, 2012): 1-27. https://izlik.org/JA32MC26UR.
JAMA
1.Altun İ. Hz. Ebû Bekir ile Hz. Fâtıma Arasında Yaşanan Fedek Meselesine Sünnî ve Şiî Yaklaşımların Analizi. İslam Araştırmaları Dergisi. 2012;:1–27.
MLA
Altun, İsmail. “Hz. Ebû Bekir Ile Hz. Fâtıma Arasında Yaşanan Fedek Meselesine Sünnî Ve Şiî Yaklaşımların Analizi”. İslam Araştırmaları Dergisi, no. 27, Sept. 2012, pp. 1-27, https://izlik.org/JA32MC26UR.
Vancouver
1.İsmail Altun. Hz. Ebû Bekir ile Hz. Fâtıma Arasında Yaşanan Fedek Meselesine Sünnî ve Şiî Yaklaşımların Analizi. İslam Araştırmaları Dergisi [Internet]. 2012 Sep. 1;(27):1-27. Available from: https://izlik.org/JA32MC26UR