Review Article
BibTex RIS Cite

ŞANGHAY İŞBİRLİĞİ ÖRGÜTÜ'NÜN ENERJİ GÜVENLİĞİ POLİTİKALARI ÇERÇEVESİNDE ÇİN-RUSYA İLİŞKİLERİNİ ANLAMAK

Year 2021, Volume: 2 Issue: 1, 1 - 24, 07.02.2021
https://izlik.org/JA42PJ35KM

Abstract

Küresel siyasette son dönemde adından söz ettiren görece yeni bir bölgesel/uluslararası oluşum olan Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ), enerji güvenliği anlamında da etkin olmaya çalışmaktadır. Bu bağlamda, ŞİÖ Enerji Kulübü’nün kurulmasıyla bu yöndeki çalışmalara ağırlık verilmiştir. Bu çalışmada, ŞİÖ’nün Çin-Rusya ilişkilerine enerji güvenliği politikaları bağlamındaki etkileri araştırılacaktır. Bu kapsamda, araştırmada, ŞİÖ Enerji Kulübü’nün de desteğiyle hayata geçirilen Rusya-Çin eksenli enerji projeleri üzerinden vaka analizi yapılacaktır.

References

  • Anadolu Ajansı (2019), “ŞİÖ'nün yeni Genel Sekreteri Vladimir Narov oldu”, Erişim Tarihi: 29.04.2020, Erişim Adresi: https://www.aa.com.tr/tr/dunya/sionun-yeni-genel-sekreteri-vladimir-narov-oldu/1353900.
  • Aydın, F. F. (2010), “Enerji Tüketimi ve Ekonomik Büyüme”, Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, Sayı: 35, Ocak-Temmuz 2010, ss. 317-340.
  • Başlamış, C. ve Deprem, O. (2018), Vladimir Vladimiroviç Putin: Rusya’yı Ayağa Kaldıran Lider, İstanbul: Doğan Kitap.
  • Caşın, M. H. ve Derman, G. S. (2016), Rus Dış Politikasındaki Değişim ve Kremlin Penceresinden Yeni Ufuklar, Ankara: SRT Yayınları.
There are 4 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Subjects Political Science, International Relations
Journal Section Review Article
Authors

Ozan Ormeci 0000-0001-8850-6089

Sina Kısacık

Acceptance Date January 7, 2021
Publication Date February 7, 2021
IZ https://izlik.org/JA42PJ35KM
Published in Issue Year 2021 Volume: 2 Issue: 1

Cite

APA Ormeci, O., & Kısacık, S. (2021). ŞANGHAY İŞBİRLİĞİ ÖRGÜTÜ’NÜN ENERJİ GÜVENLİĞİ POLİTİKALARI ÇERÇEVESİNDE ÇİN-RUSYA İLİŞKİLERİNİ ANLAMAK. İstanbul Kent Üniversitesi İnsan Ve Toplum Bilimleri Dergisi, 2(1), 1-24. https://izlik.org/JA42PJ35KM
AMA 1.Ormeci O, Kısacık S. ŞANGHAY İŞBİRLİĞİ ÖRGÜTÜ’NÜN ENERJİ GÜVENLİĞİ POLİTİKALARI ÇERÇEVESİNDE ÇİN-RUSYA İLİŞKİLERİNİ ANLAMAK. İstanbul Kent Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Dergisi. 2021;2(1):1-24. https://izlik.org/JA42PJ35KM
Chicago Ormeci, Ozan, and Sina Kısacık. 2021. “ŞANGHAY İŞBİRLİĞİ ÖRGÜTÜ’NÜN ENERJİ GÜVENLİĞİ POLİTİKALARI ÇERÇEVESİNDE ÇİN-RUSYA İLİŞKİLERİNİ ANLAMAK”. İstanbul Kent Üniversitesi İnsan Ve Toplum Bilimleri Dergisi 2 (1): 1-24. https://izlik.org/JA42PJ35KM.
EndNote Ormeci O, Kısacık S (February 1, 2021) ŞANGHAY İŞBİRLİĞİ ÖRGÜTÜ’NÜN ENERJİ GÜVENLİĞİ POLİTİKALARI ÇERÇEVESİNDE ÇİN-RUSYA İLİŞKİLERİNİ ANLAMAK. İstanbul Kent Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Dergisi 2 1 1–24.
IEEE [1]O. Ormeci and S. Kısacık, “ŞANGHAY İŞBİRLİĞİ ÖRGÜTÜ’NÜN ENERJİ GÜVENLİĞİ POLİTİKALARI ÇERÇEVESİNDE ÇİN-RUSYA İLİŞKİLERİNİ ANLAMAK”, İstanbul Kent Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Dergisi, vol. 2, no. 1, pp. 1–24, Feb. 2021, [Online]. Available: https://izlik.org/JA42PJ35KM
ISNAD Ormeci, Ozan - Kısacık, Sina. “ŞANGHAY İŞBİRLİĞİ ÖRGÜTÜ’NÜN ENERJİ GÜVENLİĞİ POLİTİKALARI ÇERÇEVESİNDE ÇİN-RUSYA İLİŞKİLERİNİ ANLAMAK”. İstanbul Kent Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Dergisi 2/1 (February 1, 2021): 1-24. https://izlik.org/JA42PJ35KM.
JAMA 1.Ormeci O, Kısacık S. ŞANGHAY İŞBİRLİĞİ ÖRGÜTÜ’NÜN ENERJİ GÜVENLİĞİ POLİTİKALARI ÇERÇEVESİNDE ÇİN-RUSYA İLİŞKİLERİNİ ANLAMAK. İstanbul Kent Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Dergisi. 2021;2:1–24.
MLA Ormeci, Ozan, and Sina Kısacık. “ŞANGHAY İŞBİRLİĞİ ÖRGÜTÜ’NÜN ENERJİ GÜVENLİĞİ POLİTİKALARI ÇERÇEVESİNDE ÇİN-RUSYA İLİŞKİLERİNİ ANLAMAK”. İstanbul Kent Üniversitesi İnsan Ve Toplum Bilimleri Dergisi, vol. 2, no. 1, Feb. 2021, pp. 1-24, https://izlik.org/JA42PJ35KM.
Vancouver 1.Ormeci O, Kısacık S. ŞANGHAY İŞBİRLİĞİ ÖRGÜTÜ’NÜN ENERJİ GÜVENLİĞİ POLİTİKALARI ÇERÇEVESİNDE ÇİN-RUSYA İLİŞKİLERİNİ ANLAMAK. İstanbul Kent Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Dergisi [Internet]. 2021 Feb. 1;2(1):1-24. Available from: https://izlik.org/JA42PJ35KM