BibTex RIS Cite

Econometric Analysis of Last Ten Years Wheat Production Quantity-Price Relation of

Year 2012, Volume: 1 Issue: 4, 52 - 66, 01.12.2012

Abstract

Türkiye’nin Son On Yıllık Buğday Üretimdeki Miktar-Fiyat İlişkisinin Ekonometrik Analizi: Koyck Almon Tekniği

Year 2012, Volume: 1 Issue: 4, 52 - 66, 01.12.2012

Abstract

Günümüzde üretimi en yaygın olan tarımsal ürün buğdaydır. Özellikle ülkemizde hemen hemen tüm bölgelerde buğday üretimi yapılmaktadır. Buğday üreticilerinin çoğunluğu, ihtiyaçlarından fazlasını satmak amacıyla buğday üretimi yaparlar. Bu durum kazancın yeterli olması çerçevesinde devamlılık gösterecektir. Bu nedenle buğday ihtiyaç dışında ticari amaçlı üretilen bir ürün haline getirmiştir. Ülkemizde buğday üreticilerinin ve aracılarını ilgilendiren taban fiyat uygulaması yapılmaktadır. Bu çerçevede her yıl en büyük alıcı olan TMO (Toprak Mahsulleri Ofisi) taban fiyat belirlemektedir. Bu fiyattan alıcı olan TMO diğer alıcılar için de veri fiyat belirlemiş olmaktadır. Bu çalışmada buğdayın yıllara göre üretim miktarı ile fiyatı arasında bir ilişki olup olmadığı ekonometrik analizlerle incelenmeye çalışılmıştır

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Şahin Çetinkaya This is me

Publication Date December 1, 2012
Published in Issue Year 2012 Volume: 1 Issue: 4

Cite

APA Çetinkaya, Ş. (2012). Türkiye’nin Son On Yıllık Buğday Üretimdeki Miktar-Fiyat İlişkisinin Ekonometrik Analizi: Koyck Almon Tekniği. İnsan Ve Toplum Bilimleri Araştırmaları Dergisi, 1(4), 52-66.

Journal of the Human and Social Science Researches is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License (CC BY NC).