Sığır serum-albumin, -Pseudoglobulin ve ovalbumin, çözeltileri içinde çeşitli miktarlarda glukoz, fruktoz, galaktoz, mannoz, laktoz, eakkaroz, maltoz, ksiloz, ramnoz, fukoz, mannitol, sorbitol ve dulsitol çözüldü. Elde edilen karışımlar 80°, 85°, 90°C ve kaynar su banyosunda ısıtıldılar. Serum-albuminin glukoz, -Pseudoglobulin mannoz ve ovalbuminin maltoz ihtiva eden çözeltilerinin 80°C de kcagüle olmadığı görüldü. Mannitollu serum-albumin, ramnozîu -Pseudoglobulin ve sakkarozlu ovalbuminin 80°-100°C de adı geçer maddeler tarafından koagülasyonlarmın önlendiği tesbit edildi.
Isıtmalar yapıldıktan ve ısı kaogülasyonunu Önleyen yukarıdaki maddeler dializ edildikten sonra protein çözeltilerinin bulandıkları ve çökelti husule geldiği müşahede edildi.
Koruyucu maddeleri ihtiva eden protein çözeltilerine Folin-fenol ve Diazo renk reaksiyonları tatbik edildi. Neticede glukozla ısıtılmış serum albumin çözeltisi ısıtılmamışma nazaran daha şiddetli absorb-siyon gösterdi. Mannitolle birlikte ısıtılmış serum-albumin, ramnozla birlikte ısıtılmış -Pseudoglobulin ve sakkarozla ısıtnmış ovalbumin çözeltileri ile ısıtılmamışları arasında renk şiddeti bakımından bariz bir fark olmadğı tesbit edildi ve bulgular tartışıldı.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Makaleler |
Authors | |
Publication Date | June 26, 2013 |
Published in Issue | Year 1972 Volume: 8 |