Research Article

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İLE MÜCADELEDE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİ

Number: 2 January 20, 2012
EN TR

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İLE MÜCADELEDE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİ

Abstract

Karbondioksit ve diğer sera gazlarının atmosferde birikmesiyle oluşan; küresel ısınma ve iklim değişikliklerine neden olan sera gazı etkisi, uzunca bir süredir bilim adamlarının en fazla çalışma verdikleri konuların başında gelmektedir. Sera gazları emisyonu dışsallıklar kapsamında değerlendirilebilir ve küresel ölçekte karşılaşılan en büyük piyasa başarısızlığı olma niteliğini taşımaktadır. Bu bağlamda küresel bir dışsallığın yarattığı sorunların çözümü için küresel işbirliği de zaruridir. Bu işbirliğinin bir parçası olarak, uluslararası emisyon ticareti tüm ülkeler için maliyetleri düşürücü bir çabayken, emisyon fiyatlandırması iklim dostu teknolojilerin gelişmesinde anahtar rol oynar. Gerek Kyoto Protokolü gerekse Kopenhag Mutabakatı bu düşüncelerle geliştirilmiştir. Bu çalışma, küresel ısınma probleminin büyüklüğünü belirterek, bu problemi çözmek için gösterilen uluslararası çabaları karşılaştırmayı amaçlamaktadır.

Keywords

Details

Primary Language

Turkish

Subjects

-

Journal Section

Research Article

Publication Date

January 20, 2012

Submission Date

April 25, 2011

Acceptance Date

-

Published in Issue

Year 2010 Number: 2

APA
Engin, B. (2012). İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İLE MÜCADELEDE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİ. Sosyal Bilimler Dergisi, 2, 71-82. https://izlik.org/JA97FM82RC
AMA
1.Engin B. İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İLE MÜCADELEDE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİ. Sosyal Bilimler Dergisi. 2012;(2):71-82. https://izlik.org/JA97FM82RC
Chicago
Engin, Billur. 2012. “İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İLE MÜCADELEDE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİ”. Sosyal Bilimler Dergisi, nos. 2: 71-82. https://izlik.org/JA97FM82RC.
EndNote
Engin B (January 1, 2012) İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İLE MÜCADELEDE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİ. Sosyal Bilimler Dergisi 2 71–82.
IEEE
[1]B. Engin, “İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İLE MÜCADELEDE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİ”, Sosyal Bilimler Dergisi, no. 2, pp. 71–82, Jan. 2012, [Online]. Available: https://izlik.org/JA97FM82RC
ISNAD
Engin, Billur. “İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İLE MÜCADELEDE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİ”. Sosyal Bilimler Dergisi. 2 (January 1, 2012): 71-82. https://izlik.org/JA97FM82RC.
JAMA
1.Engin B. İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İLE MÜCADELEDE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİ. Sosyal Bilimler Dergisi. 2012;:71–82.
MLA
Engin, Billur. “İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İLE MÜCADELEDE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİ”. Sosyal Bilimler Dergisi, no. 2, Jan. 2012, pp. 71-82, https://izlik.org/JA97FM82RC.
Vancouver
1.Billur Engin. İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İLE MÜCADELEDE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİ. Sosyal Bilimler Dergisi [Internet]. 2012 Jan. 1;(2):71-82. Available from: https://izlik.org/JA97FM82RC