BibTex RIS Cite

KAHRAMANMARAŞ PİYASASINDA TÜKETİLEN SUCUKLARIN BAZI FİZİKSEL, KİMYASAL, DUYUSAL VE MİKROBİYOLOJİK ÖZELLİKLERİ

Year 2005, Volume: 31 Issue: 1, 55 - 65, 08.03.2013

References

  • Alperden, Ü., Ozay, G . : Fermentation Technologies in Food Production. Nato - T u - Fermentech. Final Project Report. T Ü B İ T A K . Marmara Research Center, Food and Refrigeration Technology Department. 1993.
  • Anonim. TS 1748: Et ve Et Mamulleri Azot Miktarının Tayini, Türk Standartları Enstitüsü, Ankara,1974.
  • Anonim, TS 1747. Et ve Et Mamulleri Klorür Miktarı Tayini, Türk Standartları Enstitüsü, Ankara,1974.
  • Anonim. TS 1746: Et ve Et Mamulleri Kül Tayini. Türk Standartları Enstitüsü, Ankara. 1974.
  • Anonim, TS 3137: Et ve Et Mamullerinde Nitrit Miktarı Tayini, Türk Standartları Enstitüsü, Ankara, 1978.
  • Anonim, TS 3136: Et ve Et Mamullerinde p H Tayini, Türk Standartları Enstitüsü, Ankara, 1978.
  • Anonim. TS 1743: Et ve Et Mamulleri Rutubet Miktarı Tayini, Türk Standartları Enstitüsü, Ankara, 1974.
  • Anonim. TS 1744: Et ve Et Mamulleri Y a ğ Miktarı Tayini, Türk Standartları Enstitüsü, Ankara, 1974.
  • Anonim.: Gıda Mikrobiyolojisi ve Uygulamaları I I . Baskı, A Ü . Ziraat Fak. Gıda M ü h . Bölümü, 2000,-623.
  • Anonim. TS 546: Standart Çözeltilerin Hazırlanması, Türk Standartları Enstitüsü, Ankara, 1972.
  • Anonim: T ü r k G ı d a Kodeksi Et Ürünleri Tebliği. T e b l i ğ N o : 2000/4. Resmi Gazete, Sayı 23960, 2000, 42.
  • Anonim. TS 1070: Türk Sucuğu. Türk Standartları Enstitüsü. Ankara,1983.
  • Bilgehan, H . : K l i n i k M i k r o b i y o l o j i k T a n ı , 1. Baskı, Fakülteler Kitapevi, Barış Y a y ı n l a r ı , İzmir, 1992, 680 .
  • Ç o n , A . H . , D o ğ u , M . , G ö k a l p , H . Y . : Afyon'da B ü y ü k Kapasiteli Et İşletmelerinde Üretilen Sucuk Örneklerinin Periyodik Olarak Belirlenmesi, Turk J Vet A n i m Sci., 2002; 26: 11-16.
  • Kahramanmaraş Piyasasında Tüketilen Sucukların Bazı Fiziksel. Kimyasal... 65
  • Erdoğrul, Ö.T.: Kahramanmaraş piyasasında satılan sucuk ve sosislerin histolojik muayeneleri. K S Ü Fen ve Mühendislik Dergisi, 2002; 5 (2): 9-13.
  • Erdoğrul, Ö.T.. Ö z k a n , N., Çakıroğlu, E . ; Salmonella enteritidis in Quail eggs. Tr J Vet.Anim. Sci., 2002; 26:321-323.
  • G ü n ş e n , U., B ü y ü k y ö r ü k , İ., Arlı, V . : Bursa İli Askeri Birliklerinde Tüketilen Sucuk, Salam ve Sosislerin M i k r o b i y o l o j i k Kaliteleri, Pendik Vet. M i k r o b i o l . Derg.. 2001; 32(1-2): 37-41.
  • Harrigan, VV. F . . and M . E . M c C a n c e (ed.): Laboratory methods in food and dairy microbiology. Academic Press, London, United Kingdom,1976.
  • İnal.T.: 1992. Besin Hijyeni, Hayvansal Gıdaların Sağlık Kontrolü, Final Ofset, İstanbul, 1992; 121-314. '
  • Özçelik, S.: Gıda Mikrobiyolojisi Laboratuar Kılavuzu. Fırat Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Yayınlan No: 1 Elazığ, 1998.
  • 1 . Sancak, Y . C . , K a y a a r d ı , S., S a ğ u n , E . , İşleyici, Ö., Sancak, H . : . Van'da tüketime sunulan fermente T ü r k sucuklarının Fiziksel. Kimyasal, M i k r o b i y o l o j i k ve Organoleptik Niteliklerinin İncelenmesi, Y . Y . Ü . Vet. Fak. Derg., 1996; 7 ( 1 - 2):67-73.
  • Ünlütürk, A., T u r a n t a ş , F . : 1999. Gıda Mikrobiyolojisi. 2. Baskı. Mengi Tan Basımevi. Çınarlı. İzmir. 1999.
  • Yıldırım, Y . : Et Endüstrisi, Uludağ Ü. Vet. Fak. Yayınları 3. Baskı Yıldırım basımevi, Ankara, 1992: 447-479.
Year 2005, Volume: 31 Issue: 1, 55 - 65, 08.03.2013

References

  • Alperden, Ü., Ozay, G . : Fermentation Technologies in Food Production. Nato - T u - Fermentech. Final Project Report. T Ü B İ T A K . Marmara Research Center, Food and Refrigeration Technology Department. 1993.
  • Anonim. TS 1748: Et ve Et Mamulleri Azot Miktarının Tayini, Türk Standartları Enstitüsü, Ankara,1974.
  • Anonim, TS 1747. Et ve Et Mamulleri Klorür Miktarı Tayini, Türk Standartları Enstitüsü, Ankara,1974.
  • Anonim. TS 1746: Et ve Et Mamulleri Kül Tayini. Türk Standartları Enstitüsü, Ankara. 1974.
  • Anonim, TS 3137: Et ve Et Mamullerinde Nitrit Miktarı Tayini, Türk Standartları Enstitüsü, Ankara, 1978.
  • Anonim, TS 3136: Et ve Et Mamullerinde p H Tayini, Türk Standartları Enstitüsü, Ankara, 1978.
  • Anonim. TS 1743: Et ve Et Mamulleri Rutubet Miktarı Tayini, Türk Standartları Enstitüsü, Ankara, 1974.
  • Anonim. TS 1744: Et ve Et Mamulleri Y a ğ Miktarı Tayini, Türk Standartları Enstitüsü, Ankara, 1974.
  • Anonim.: Gıda Mikrobiyolojisi ve Uygulamaları I I . Baskı, A Ü . Ziraat Fak. Gıda M ü h . Bölümü, 2000,-623.
  • Anonim. TS 546: Standart Çözeltilerin Hazırlanması, Türk Standartları Enstitüsü, Ankara, 1972.
  • Anonim: T ü r k G ı d a Kodeksi Et Ürünleri Tebliği. T e b l i ğ N o : 2000/4. Resmi Gazete, Sayı 23960, 2000, 42.
  • Anonim. TS 1070: Türk Sucuğu. Türk Standartları Enstitüsü. Ankara,1983.
  • Bilgehan, H . : K l i n i k M i k r o b i y o l o j i k T a n ı , 1. Baskı, Fakülteler Kitapevi, Barış Y a y ı n l a r ı , İzmir, 1992, 680 .
  • Ç o n , A . H . , D o ğ u , M . , G ö k a l p , H . Y . : Afyon'da B ü y ü k Kapasiteli Et İşletmelerinde Üretilen Sucuk Örneklerinin Periyodik Olarak Belirlenmesi, Turk J Vet A n i m Sci., 2002; 26: 11-16.
  • Kahramanmaraş Piyasasında Tüketilen Sucukların Bazı Fiziksel. Kimyasal... 65
  • Erdoğrul, Ö.T.: Kahramanmaraş piyasasında satılan sucuk ve sosislerin histolojik muayeneleri. K S Ü Fen ve Mühendislik Dergisi, 2002; 5 (2): 9-13.
  • Erdoğrul, Ö.T.. Ö z k a n , N., Çakıroğlu, E . ; Salmonella enteritidis in Quail eggs. Tr J Vet.Anim. Sci., 2002; 26:321-323.
  • G ü n ş e n , U., B ü y ü k y ö r ü k , İ., Arlı, V . : Bursa İli Askeri Birliklerinde Tüketilen Sucuk, Salam ve Sosislerin M i k r o b i y o l o j i k Kaliteleri, Pendik Vet. M i k r o b i o l . Derg.. 2001; 32(1-2): 37-41.
  • Harrigan, VV. F . . and M . E . M c C a n c e (ed.): Laboratory methods in food and dairy microbiology. Academic Press, London, United Kingdom,1976.
  • İnal.T.: 1992. Besin Hijyeni, Hayvansal Gıdaların Sağlık Kontrolü, Final Ofset, İstanbul, 1992; 121-314. '
  • Özçelik, S.: Gıda Mikrobiyolojisi Laboratuar Kılavuzu. Fırat Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Yayınlan No: 1 Elazığ, 1998.
  • 1 . Sancak, Y . C . , K a y a a r d ı , S., S a ğ u n , E . , İşleyici, Ö., Sancak, H . : . Van'da tüketime sunulan fermente T ü r k sucuklarının Fiziksel. Kimyasal, M i k r o b i y o l o j i k ve Organoleptik Niteliklerinin İncelenmesi, Y . Y . Ü . Vet. Fak. Derg., 1996; 7 ( 1 - 2):67-73.
  • Ünlütürk, A., T u r a n t a ş , F . : 1999. Gıda Mikrobiyolojisi. 2. Baskı. Mengi Tan Basımevi. Çınarlı. İzmir. 1999.
  • Yıldırım, Y . : Et Endüstrisi, Uludağ Ü. Vet. Fak. Yayınları 3. Baskı Yıldırım basımevi, Ankara, 1992: 447-479.
There are 24 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Research Article
Authors

Özlem Erdoğrul This is me

Özer Ergün This is me

Publication Date March 8, 2013
Published in Issue Year 2005 Volume: 31 Issue: 1

Cite

APA Erdoğrul, Ö., & Ergün, Ö. (2013). KAHRAMANMARAŞ PİYASASINDA TÜKETİLEN SUCUKLARIN BAZI FİZİKSEL, KİMYASAL, DUYUSAL VE MİKROBİYOLOJİK ÖZELLİKLERİ. İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 31(1), 55-65. https://doi.org/10.16988/iuvfd.11807
AMA Erdoğrul Ö, Ergün Ö. KAHRAMANMARAŞ PİYASASINDA TÜKETİLEN SUCUKLARIN BAZI FİZİKSEL, KİMYASAL, DUYUSAL VE MİKROBİYOLOJİK ÖZELLİKLERİ. iuvfd. March 2013;31(1):55-65. doi:10.16988/iuvfd.11807
Chicago Erdoğrul, Özlem, and Özer Ergün. “KAHRAMANMARAŞ PİYASASINDA TÜKETİLEN SUCUKLARIN BAZI FİZİKSEL, KİMYASAL, DUYUSAL VE MİKROBİYOLOJİK ÖZELLİKLERİ”. İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 31, no. 1 (March 2013): 55-65. https://doi.org/10.16988/iuvfd.11807.
EndNote Erdoğrul Ö, Ergün Ö (March 1, 2013) KAHRAMANMARAŞ PİYASASINDA TÜKETİLEN SUCUKLARIN BAZI FİZİKSEL, KİMYASAL, DUYUSAL VE MİKROBİYOLOJİK ÖZELLİKLERİ. İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 31 1 55–65.
IEEE Ö. Erdoğrul and Ö. Ergün, “KAHRAMANMARAŞ PİYASASINDA TÜKETİLEN SUCUKLARIN BAZI FİZİKSEL, KİMYASAL, DUYUSAL VE MİKROBİYOLOJİK ÖZELLİKLERİ”, iuvfd, vol. 31, no. 1, pp. 55–65, 2013, doi: 10.16988/iuvfd.11807.
ISNAD Erdoğrul, Özlem - Ergün, Özer. “KAHRAMANMARAŞ PİYASASINDA TÜKETİLEN SUCUKLARIN BAZI FİZİKSEL, KİMYASAL, DUYUSAL VE MİKROBİYOLOJİK ÖZELLİKLERİ”. İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 31/1 (March 2013), 55-65. https://doi.org/10.16988/iuvfd.11807.
JAMA Erdoğrul Ö, Ergün Ö. KAHRAMANMARAŞ PİYASASINDA TÜKETİLEN SUCUKLARIN BAZI FİZİKSEL, KİMYASAL, DUYUSAL VE MİKROBİYOLOJİK ÖZELLİKLERİ. iuvfd. 2013;31:55–65.
MLA Erdoğrul, Özlem and Özer Ergün. “KAHRAMANMARAŞ PİYASASINDA TÜKETİLEN SUCUKLARIN BAZI FİZİKSEL, KİMYASAL, DUYUSAL VE MİKROBİYOLOJİK ÖZELLİKLERİ”. İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, vol. 31, no. 1, 2013, pp. 55-65, doi:10.16988/iuvfd.11807.
Vancouver Erdoğrul Ö, Ergün Ö. KAHRAMANMARAŞ PİYASASINDA TÜKETİLEN SUCUKLARIN BAZI FİZİKSEL, KİMYASAL, DUYUSAL VE MİKROBİYOLOJİK ÖZELLİKLERİ. iuvfd. 2013;31(1):55-6.