EN
TR
ÖGRETMENLERİN DEGERLER EGİTİMİ HAKKINDAKİ GÖRÜSLERİ: BİR DURUM ÇALISMASI
Öz
Bu çalısmanın amacı ilk ve ortaokul ögretmenlerinin degerler egitimine iliskin görüslerini ortaya koymaktır. Çalısmada Antalya’nın Kepez ilçesinde bulunan Ahatlı İlkokulu ve Ahatlı Ortaokulu ögretmenlerinin, ögrencilerin bazı degerlere sahip olma durumları, bu konuda yasanan sorunlar, degerler egitiminin nasıl olması gerektigi ve buna iliskin çözüm yolları konusundaki görüsleri arastırılmıstır. Bu çalısma nitel bir arastırmadır ve bütüncül çoklu durum deseni kullanılmıstır. Veriler görüsme ve yarı yapılandırılmıs görüsme formu teknigi kullanılarak toplanmıstır, görüsme formları bes sorudan olusmaktadır. Bu çalısmanın sonucunda üç önemli sonuç elde edilmistir. İlk olarak ilk ve ortaokulda çalısan ögretmenlerin Degerler Egitimini faydalı bulmalarıdır. İkinci olarak Degerler Egitimi konusunda yasanan en büyük problem bu egitime ayrılan zamanın yetersiz olmasıdır. Son olarak da Degerler Egitiminin daha etkili olabilmesi için bunun ayrı bir ders olarak konulması gerekliligidir.
Anahtar Kelimeler
References
- Ekşi, H. (2003). “Temel İnsani Değerlerin Kazanılmasında Bir Yaklaşım: Karakter Eğitimi Programları”. Değerler eğitimi dergisi. 1(1), 79-96
- Fidan, N. (2009). “Öğretmen Adaylarının Değer Öğretimine İlişkin Görüşleri”. Kuramsal Eğitimbilim Dergisi, 2 (2), 1-18.
- Jackson, P. W.,Boostroom, R. E., & Hansen, D. T. (1998). Moral life of schools. San Francisco: Jossey- Bass.
- Yassıkaya, B. & Günbayı, İ. (2011). Meslek lisesinde çalışan yönetici ve öğretmenlerin leonardo da vinci projesi hakkında görüşleri: bir durum çalışması. E-ınternational journal of educational research. 2(3), 13-34.
- Kenan, S. (2009). Modern Eğitimde Kaybolan Nokta: Değerler Eğitimi. Kuram ve uygulamada eğitim bilimleri dergisi. 9(1), 259-295.
- Lickona, T. (1991). Educating for character: how our schools can teach respect and responsibility, New York, Bantam Books.
- Ryan, K., Bohlin, K. (1999). Building character in schools, San Francisco, Jossey-Bass Publishers.
- Stanley, W.B. (1983). Training teachers to deal with values education: A critical look at social studies methods texts social studies.74(6). 242-246.
Details
Primary Language
Turkish
Subjects
-
Journal Section
-
Publication Date
June 1, 2014
Submission Date
January 28, 2016
Acceptance Date
-
Published in Issue
Year 2014 Volume: 2 Number: 2
APA
Ergin, E., & Karatas, S. (2014). ÖGRETMENLERİN DEGERLER EGİTİMİ HAKKINDAKİ GÖRÜSLERİ: BİR DURUM ÇALISMASI. Journal of Educational Science, 2(2), 33-45. https://izlik.org/JA33GN76WM
AMA
1.Ergin E, Karatas S. ÖGRETMENLERİN DEGERLER EGİTİMİ HAKKINDAKİ GÖRÜSLERİ: BİR DURUM ÇALISMASI. Journal of Educational Science. 2014;2(2):33-45. https://izlik.org/JA33GN76WM
Chicago
Ergin, Elçin, and Süleyman Karatas. 2014. “ÖGRETMENLERİN DEGERLER EGİTİMİ HAKKINDAKİ GÖRÜSLERİ: BİR DURUM ÇALISMASI”. Journal of Educational Science 2 (2): 33-45. https://izlik.org/JA33GN76WM.
EndNote
Ergin E, Karatas S (June 1, 2014) ÖGRETMENLERİN DEGERLER EGİTİMİ HAKKINDAKİ GÖRÜSLERİ: BİR DURUM ÇALISMASI. Journal of Educational Science 2 2 33–45.
IEEE
[1]E. Ergin and S. Karatas, “ÖGRETMENLERİN DEGERLER EGİTİMİ HAKKINDAKİ GÖRÜSLERİ: BİR DURUM ÇALISMASI”, Journal of Educational Science, vol. 2, no. 2, pp. 33–45, June 2014, [Online]. Available: https://izlik.org/JA33GN76WM
ISNAD
Ergin, Elçin - Karatas, Süleyman. “ÖGRETMENLERİN DEGERLER EGİTİMİ HAKKINDAKİ GÖRÜSLERİ: BİR DURUM ÇALISMASI”. Journal of Educational Science 2/2 (June 1, 2014): 33-45. https://izlik.org/JA33GN76WM.
JAMA
1.Ergin E, Karatas S. ÖGRETMENLERİN DEGERLER EGİTİMİ HAKKINDAKİ GÖRÜSLERİ: BİR DURUM ÇALISMASI. Journal of Educational Science. 2014;2:33–45.
MLA
Ergin, Elçin, and Süleyman Karatas. “ÖGRETMENLERİN DEGERLER EGİTİMİ HAKKINDAKİ GÖRÜSLERİ: BİR DURUM ÇALISMASI”. Journal of Educational Science, vol. 2, no. 2, June 2014, pp. 33-45, https://izlik.org/JA33GN76WM.
Vancouver
1.Elçin Ergin, Süleyman Karatas. ÖGRETMENLERİN DEGERLER EGİTİMİ HAKKINDAKİ GÖRÜSLERİ: BİR DURUM ÇALISMASI. Journal of Educational Science [Internet]. 2014 Jun. 1;2(2):33-45. Available from: https://izlik.org/JA33GN76WM