BibTex RIS Cite

BİLATERAL GÖMÜLÜ MANDİBULAR SÜPERNÜMERER PREMOLARLAR: VAKA RAPORU VE LİTERATÜR TARAMASI/ BİLATERALLY IMPACTED MANDİBULAR SUPERNUMERARY PREMOLARS: A CASE REPORT AND LİTERATURE REVİEW

Year 2007, Volume: 41 Issue: 1-2, 11 - 15, 06.06.2012

Abstract

     Seyrek karşılaşılan bir durum olan mandibular çift taraflı gömülü daimi premolar diş olgusunu, olgunun uzun süreli takip sonuçlarını ve tedavi yöntemlerini sunmak. Literatür özeti yapılmıştır. Bununla beraber mandi bular çift taraflı gömülü daimi premoları olan hastamızın 24 aylık takibi ile başlangıç ve son durum radyografileri sunulmuştur. Erkeklerde kadınlara göre süpernümerer premolarların 3 kez daha fazla görüldüğü belirlenmek tedir. bu da bu durumun muhtemelen cinsiyete bağlı geçiş olduğunu göstermektedir. Gelişimin olası mekanizması dental leminanın lokalize hiperaktivitesidir. Süpernümerer premolarların çekimlerinden sonra tekrar oluşma sıklığı % 8 olarak belirlenmiştir. Erken teşhis ve panaromik film ile yapılacak düzenli kontroller oldukça önemlidir. Sunulan olgunun yapılan 24 aylık klinik ve radyografik kontrolleri sonucunda herhangi bir patolojik değişim saptanmamıştır ve gömülü dişler yerinde bırakılmıştır. Hastamızın düzenli kontrolleri devam etmektedir.

Anahtar Kelimeler: Süpernümerer dişler, Premolarlar, Rdyografi, Vaka raporu

Year 2007, Volume: 41 Issue: 1-2, 11 - 15, 06.06.2012

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Case Reports
Authors

Fatih Özcan This is me

Hasan Yeler This is me

Publication Date June 6, 2012
Published in Issue Year 2007 Volume: 41 Issue: 1-2

Cite

APA Özcan, F., & Yeler, H. (2012). BİLATERAL GÖMÜLÜ MANDİBULAR SÜPERNÜMERER PREMOLARLAR: VAKA RAPORU VE LİTERATÜR TARAMASI/ BİLATERALLY IMPACTED MANDİBULAR SUPERNUMERARY PREMOLARS: A CASE REPORT AND LİTERATURE REVİEW. Journal of Istanbul University Faculty of Dentistry, 41(1-2), 11-15.
AMA Özcan F, Yeler H. BİLATERAL GÖMÜLÜ MANDİBULAR SÜPERNÜMERER PREMOLARLAR: VAKA RAPORU VE LİTERATÜR TARAMASI/ BİLATERALLY IMPACTED MANDİBULAR SUPERNUMERARY PREMOLARS: A CASE REPORT AND LİTERATURE REVİEW. J Istanbul Univ Fac Dent. June 2012;41(1-2):11-15.
Chicago Özcan, Fatih, and Hasan Yeler. “BİLATERAL GÖMÜLÜ MANDİBULAR SÜPERNÜMERER PREMOLARLAR: VAKA RAPORU VE LİTERATÜR TARAMASI/ BİLATERALLY IMPACTED MANDİBULAR SUPERNUMERARY PREMOLARS: A CASE REPORT AND LİTERATURE REVİEW”. Journal of Istanbul University Faculty of Dentistry 41, no. 1-2 (June 2012): 11-15.
EndNote Özcan F, Yeler H (June 1, 2012) BİLATERAL GÖMÜLÜ MANDİBULAR SÜPERNÜMERER PREMOLARLAR: VAKA RAPORU VE LİTERATÜR TARAMASI/ BİLATERALLY IMPACTED MANDİBULAR SUPERNUMERARY PREMOLARS: A CASE REPORT AND LİTERATURE REVİEW. Journal of Istanbul University Faculty of Dentistry 41 1-2 11–15.
IEEE F. Özcan and H. Yeler, “BİLATERAL GÖMÜLÜ MANDİBULAR SÜPERNÜMERER PREMOLARLAR: VAKA RAPORU VE LİTERATÜR TARAMASI/ BİLATERALLY IMPACTED MANDİBULAR SUPERNUMERARY PREMOLARS: A CASE REPORT AND LİTERATURE REVİEW”, J Istanbul Univ Fac Dent, vol. 41, no. 1-2, pp. 11–15, 2012.
ISNAD Özcan, Fatih - Yeler, Hasan. “BİLATERAL GÖMÜLÜ MANDİBULAR SÜPERNÜMERER PREMOLARLAR: VAKA RAPORU VE LİTERATÜR TARAMASI/ BİLATERALLY IMPACTED MANDİBULAR SUPERNUMERARY PREMOLARS: A CASE REPORT AND LİTERATURE REVİEW”. Journal of Istanbul University Faculty of Dentistry 41/1-2 (June 2012), 11-15.
JAMA Özcan F, Yeler H. BİLATERAL GÖMÜLÜ MANDİBULAR SÜPERNÜMERER PREMOLARLAR: VAKA RAPORU VE LİTERATÜR TARAMASI/ BİLATERALLY IMPACTED MANDİBULAR SUPERNUMERARY PREMOLARS: A CASE REPORT AND LİTERATURE REVİEW. J Istanbul Univ Fac Dent. 2012;41:11–15.
MLA Özcan, Fatih and Hasan Yeler. “BİLATERAL GÖMÜLÜ MANDİBULAR SÜPERNÜMERER PREMOLARLAR: VAKA RAPORU VE LİTERATÜR TARAMASI/ BİLATERALLY IMPACTED MANDİBULAR SUPERNUMERARY PREMOLARS: A CASE REPORT AND LİTERATURE REVİEW”. Journal of Istanbul University Faculty of Dentistry, vol. 41, no. 1-2, 2012, pp. 11-15.
Vancouver Özcan F, Yeler H. BİLATERAL GÖMÜLÜ MANDİBULAR SÜPERNÜMERER PREMOLARLAR: VAKA RAPORU VE LİTERATÜR TARAMASI/ BİLATERALLY IMPACTED MANDİBULAR SUPERNUMERARY PREMOLARS: A CASE REPORT AND LİTERATURE REVİEW. J Istanbul Univ Fac Dent. 2012;41(1-2):11-5.