Other

Çevre Jeolojisi ve Gelişmekte Olan Ülkelerle İşbirliği

Volume: 18 Number: 1 November 15, 1994
  • Çeviren: Mesude Aydan

Çevre Jeolojisi ve Gelişmekte Olan Ülkelerle İşbirliği

Abstract

Hem çevresel problemlerin kaynağı hem de araştırılması, birbirleriyle etkileşim içinde olan çok sayıdaki yerbilimi disiplinleri ile ilgili bilgileri içermektedir. Bu, bilgilerin etkin şekilde entegrasyonunu gerektirmektedir ki bu da çevre jeolojisinin konusunu oluşturur. Doğal olarak, çok sayıda disiplini kapsadığı için "çevre jeolojisinin" adı ve alanlarıyla ilgili çok çeşitli yorumlar söz konusudur. Bu makalede, yerbilimlerinin kapladığı birçok disiplini ele almanın yanısıra çevre koruma ve geliştirme projelerinde bu disiplinlerin uygulama alanlarının belirlenmesini amaçladık. Ayrıca, bu şekilde politik karar mekanizmalarına çevresel zararların çevre jeolojisi ile ortadan kaldırabileceği veya azaltılabileceğini göstermek istedik.

Keywords

References

  1. . ..

Details

Primary Language

Turkish

Subjects

Geological Sciences and Engineering (Other)

Journal Section

Other

Authors

Çeviren: Mesude Aydan This is me
Türkiye

Publication Date

November 15, 1994

Submission Date

April 1, 1994

Acceptance Date

November 1, 1994

Published in Issue

Year 1994 Volume: 18 Number: 1

APA
Mesude Aydan, Ç. (1994). Çevre Jeolojisi ve Gelişmekte Olan Ülkelerle İşbirliği. Jeoloji Mühendisliği Dergisi, 18(1), 67-69. https://izlik.org/JA22ST47BZ
AMA
1.Mesude Aydan Ç. Çevre Jeolojisi ve Gelişmekte Olan Ülkelerle İşbirliği. Jeoloji Mühendisliği Dergisi. 1994;18(1):67-69. https://izlik.org/JA22ST47BZ
Chicago
Mesude Aydan, Çeviren:. 1994. “Çevre Jeolojisi Ve Gelişmekte Olan Ülkelerle İşbirliği”. Jeoloji Mühendisliği Dergisi 18 (1): 67-69. https://izlik.org/JA22ST47BZ.
EndNote
Mesude Aydan Ç (November 1, 1994) Çevre Jeolojisi ve Gelişmekte Olan Ülkelerle İşbirliği. Jeoloji Mühendisliği Dergisi 18 1 67–69.
IEEE
[1]Ç. Mesude Aydan, “Çevre Jeolojisi ve Gelişmekte Olan Ülkelerle İşbirliği”, Jeoloji Mühendisliği Dergisi, vol. 18, no. 1, pp. 67–69, Nov. 1994, [Online]. Available: https://izlik.org/JA22ST47BZ
ISNAD
Mesude Aydan, Çeviren: “Çevre Jeolojisi Ve Gelişmekte Olan Ülkelerle İşbirliği”. Jeoloji Mühendisliği Dergisi 18/1 (November 1, 1994): 67-69. https://izlik.org/JA22ST47BZ.
JAMA
1.Mesude Aydan Ç. Çevre Jeolojisi ve Gelişmekte Olan Ülkelerle İşbirliği. Jeoloji Mühendisliği Dergisi. 1994;18:67–69.
MLA
Mesude Aydan, Çeviren: “Çevre Jeolojisi Ve Gelişmekte Olan Ülkelerle İşbirliği”. Jeoloji Mühendisliği Dergisi, vol. 18, no. 1, Nov. 1994, pp. 67-69, https://izlik.org/JA22ST47BZ.
Vancouver
1.Çeviren: Mesude Aydan. Çevre Jeolojisi ve Gelişmekte Olan Ülkelerle İşbirliği. Jeoloji Mühendisliği Dergisi [Internet]. 1994 Nov. 1;18(1):67-9. Available from: https://izlik.org/JA22ST47BZ