TR
EN
ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ PERSPEKTİFİNDEN AKILLI ULAŞIM SİSTEMLERİ ÜZERİNE SİSTEMATİK BİR LİTERATÜR TARAMASI
Abstract
Akıllı şehirler, sakinlerini dijital topluluklara dönüştüren ve onların hayatını her yönden kolaylaştıran bir anlayışıyla hızla gelişmektedir. Akıllı şehirlerin en önemli parçası olan akıllı ulaşım sistemleri (AUS), herkesin vazgeçilmez bir parçası haline geliyor. AUS uygulamaları bugün birçok ülkede yaygın olarak kabul görmekte ve kullanılmaktadır. Kullanım yalnızca trafik sıkışıklığı kontrolü ve bilgileri ile sınırlı değildir, aynı zamanda yol güvenliği ve verimli altyapı kullanımı da ana amaçlar arasındadır. Sunmuş olduğu sınırsız fırsatlar nedeniyle, AUS günümüzde çok disiplinli bir konjonktürel çalışma alanı haline geldi ve bilim dünyasından da yoğun bir ilgi görmüştür. Bu açıdan endüstri mühendisleri için de AUS uygulamalarının geliştirilmesinde özellikle optimizasyon ve simülasyon açısından önemli fırsatlar bulunmaktadır. Ayrıca AUS sistemlerinin bir sistem yaklaşımı içinde geliştirilmesi de yine tasarım açısından endüstri mühendisliği ilgi alanına girmektedir. Bu çalışmanın amacı AUS ile ilgili yapılmış olan çalışmaları Endüstri Mühendisliği perspektifinden sistematik bir şekilde inceleyip konuya ilgi duyan araştırmacılara konu ile ilgili genel resmi göstermektir
Keywords
References
- [1] Carley W. A., “Railroads test satellite positioning in effort to improve safety, efficiency”, The Wall Street Journal Interactive Edition, 29, (1998)
- [2] Siddaway A., “What is a systematic literature review and how do I do one”, University of Stirling, I:1, (2014)
- [3] Bem D. J., “Writing a review article for Psychological Bulletin”, Psychological Bulletin, 118: 172–177, (1995)
- [4] Cooper H. M., “Editorial”, Psychological Bulletin, 129: 3-9, (2003)
- [5] Baumeister R. F., Leary M. R., “Writing narrative literature reviews”, Review of General Psychology, 3: 311–320, (1997)
- [6] Baumeister R. F., “Writing a literature review”, In M. J. Prinstein & M. D. Patterson (Eds.),. In The portable mentor: Expert guide to a successful career in psychology (2nd ed., pp. 119–132). New York: Springer Science+ Business Media, (2013)
- [7] Diakaki C., Papageorgiou M., Dinopoulou V., Papamichail I., Malandraki G., “State-of-the-art and -practice review of public transport priority strategies”, IET Intel. Transport Syst., 9: 391–406, (2015)
- [8] Butakov V., Ioannou P., “Driving Autopilot with Personalization Feature for Improved Safety and Comfort”, IEEE Conference on Intelligent Transportation Systems Proceedings, ITSC, 387–393, (2015)
Details
Primary Language
Turkish
Subjects
Engineering, Industrial Engineering
Journal Section
Review
Publication Date
June 30, 2020
Submission Date
January 9, 2020
Acceptance Date
July 14, 2020
Published in Issue
Year 2020 Volume: 4 Number: 1
APA
Güven, A., & Keçeci, B. (2020). ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ PERSPEKTİFİNDEN AKILLI ULAŞIM SİSTEMLERİ ÜZERİNE SİSTEMATİK BİR LİTERATÜR TARAMASI. Journal of Turkish Operations Management, 4(1), 378-387. https://izlik.org/JA62CP64SX
AMA
1.Güven A, Keçeci B. ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ PERSPEKTİFİNDEN AKILLI ULAŞIM SİSTEMLERİ ÜZERİNE SİSTEMATİK BİR LİTERATÜR TARAMASI. JTOM. 2020;4(1):378-387. https://izlik.org/JA62CP64SX
Chicago
Güven, Ali, and Barış Keçeci. 2020. “ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ PERSPEKTİFİNDEN AKILLI ULAŞIM SİSTEMLERİ ÜZERİNE SİSTEMATİK BİR LİTERATÜR TARAMASI”. Journal of Turkish Operations Management 4 (1): 378-87. https://izlik.org/JA62CP64SX.
EndNote
Güven A, Keçeci B (June 1, 2020) ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ PERSPEKTİFİNDEN AKILLI ULAŞIM SİSTEMLERİ ÜZERİNE SİSTEMATİK BİR LİTERATÜR TARAMASI. Journal of Turkish Operations Management 4 1 378–387.
IEEE
[1]A. Güven and B. Keçeci, “ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ PERSPEKTİFİNDEN AKILLI ULAŞIM SİSTEMLERİ ÜZERİNE SİSTEMATİK BİR LİTERATÜR TARAMASI”, JTOM, vol. 4, no. 1, pp. 378–387, June 2020, [Online]. Available: https://izlik.org/JA62CP64SX
ISNAD
Güven, Ali - Keçeci, Barış. “ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ PERSPEKTİFİNDEN AKILLI ULAŞIM SİSTEMLERİ ÜZERİNE SİSTEMATİK BİR LİTERATÜR TARAMASI”. Journal of Turkish Operations Management 4/1 (June 1, 2020): 378-387. https://izlik.org/JA62CP64SX.
JAMA
1.Güven A, Keçeci B. ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ PERSPEKTİFİNDEN AKILLI ULAŞIM SİSTEMLERİ ÜZERİNE SİSTEMATİK BİR LİTERATÜR TARAMASI. JTOM. 2020;4:378–387.
MLA
Güven, Ali, and Barış Keçeci. “ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ PERSPEKTİFİNDEN AKILLI ULAŞIM SİSTEMLERİ ÜZERİNE SİSTEMATİK BİR LİTERATÜR TARAMASI”. Journal of Turkish Operations Management, vol. 4, no. 1, June 2020, pp. 378-87, https://izlik.org/JA62CP64SX.
Vancouver
1.Ali Güven, Barış Keçeci. ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ PERSPEKTİFİNDEN AKILLI ULAŞIM SİSTEMLERİ ÜZERİNE SİSTEMATİK BİR LİTERATÜR TARAMASI. JTOM [Internet]. 2020 Jun. 1;4(1):378-87. Available from: https://izlik.org/JA62CP64SX