Dergi Kurulları

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Adına Sahibi

Prof. Dr. Musa Kazım ARICAN ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Bilgi Sistemleri Felsefesi, Araştırma Yöntemleri ve Teori

Editör Kurulu

Doç. Ayten EROL ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Aile ve Hanehalkı Çalışmaları, İslam Araştırmaları, İslam Hukuku
Dr. Öğr. Üyesi Bilal GÜZEL ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ Türkiye Web
Dil Çalışmaları, Türk Dili ve Edebiyatı, Osmanlı Sahası Klasik Türk Edebiyatı, Klasik Türk Edebiyatı
Arş. Gör. Saliha ARABACI ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Duyusal Süreçler, Algı ve Performans, Görsel Algı, Hafıza ve Dikkat, Deneysel Psikoloji
Arş. Gör. Ozan ÇETİNER ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Bilgi ve Bilim Sosyolojisi, Çevre Sosyolojisi, Kırsal Sosyoloji, Sosyolojide Niceliksel Yöntemler

Dil Editörleri

Öğretim Görevlisi Fatma Bilge ŞİMŞEK ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Türkiye Sahası Yeni Türk Edebiyatı

Yayın Kurulu

Prof. Dr. Ali Osman KURT ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ Türkiye Web
Dinler Tarihi, Dinler Tarihi, Yahudilik Araştırmaları
Prof. Dr. Münire Kevser BAŞ ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Türkiye Sahası Yeni Türk Edebiyatı
Prof. Dr. Mustafa ÇEVİK ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Felsefe Eğitimi
Prof. Dr. Hayrunnisa ÖZDEMİR Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Hukuk Fakültesi Türkiye
Hukuk ve Yasal Çalışmalar, Aile Hukuku, Tıbbi ve Sağlık Hukuku, Mülkiyet Hukuku (Fikri Mülkiyet Hukuku hariç)
Doç. Dr. Hicret K. TOPRAK Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türkiye Web
Aile Sosyolojisi, Değişme, Azgelişmişlik ve Modernleşme Sosyolojisi, Din Sosyolojisi, Sosyal Hareketler, Sosyal Teori, Sosyolojik Metodoloji ve Araştırma Yöntemleri, Türkiye Cumhuriyeti Tarihi, Dini Araştırmalar (Diğer)
Doç. Ayşe GÜÇ ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ, SOSYAL VE BEŞERİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Türkiye
Sosyal ve Kültürel Antropoloji, Etnoloji, Kadın Araştırmaları
Doç. Dr. Fatma BAYRAKTAR KARAHAN Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türkiye

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Fakülte öğrenciliği döneminde hafızlık yaptı. Aynı üniversitede Kelam Ana Bilim Dalında mastır çalışmasını, 2008 yılında “Dua Kader İlişkisi” teziyle doktorasını tamamladı. Vaizlik, Sosyal Hizmet Kurumuna bağlı çocuk yuvaları, sevgi evleri ve yetiştirme yurtlarında, Aile İrşat ve Rehberlik bürolarında dini danışman ve rehber olarak görev yaptı.
Almanya’da altı ay süren Müslüman ve Hristiyanlar için “Kriz Yönetimi ve Acil Durumlarda Manevi Rehberlik” kursuna katıldı ve Dortmund şehrinde “Manevi rehber” olarak çalıştı. Almanya’da Tübingen Üniversitesi İslâm İlahiyat Merkezinin kurulması sürecinde Danışma Kurulu üyeliği yaptı. İngiltere ve İspanya’da “Dezavantajlı gruplara yönelik manevi rehberlik” konulu Avrupa Birliği projelerinde yer aldı.
Radyo ve TV programları hazırladı ve sundu. Pek çok dergide akademik ve güncel yazılar yazdı. Halen Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. 

Kelam
Prof. Dr. Saffet KÖSE İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ, İLAHİYAT FAKÜLTESİ Türkiye
İslam Hukuku

Danışma Kurulu

Dr. Khadija MOUFİD The Center for Family Studies and Research in Values and Law Fas
İslam Araştırmaları (Diğer)
Prof. Dr. Saffet KÖSE İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ, İLAHİYAT FAKÜLTESİ Türkiye
İslam Hukuku
Prof. Dr. Nevzat TARHAN ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ Türkiye Web

1952 yılında Merzifon’da doğan Prof. Dr. Nevzat Tarhan, 1969 yılında Kuleli Askeri Lisesini, 1975 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesini bitirdi. GATA stajı, Kıbrıs ve Bursa kıta hizmetinden sonra 1982 yılında GATA’da Psikiyatri Uzmanı oldu. Erzincan ve Çorlu’da hastane hekimliği sonunda GATA Haydarpaşa’da Yardımcı Doçent (1988) ve Doçent (1990) oldu. Klinik direktörlüğü yaptı. Albaylığa (1993) ve Profesörlüğe (1996) yükseldi. 1996-1999 yılları arasında Yüzüncü Yıl Üniversitesinde öğretim üyeliği ve Adli Tıp Kurumunda bilirkişilik yaptı. Kendi isteğiyle emekli oldu. 1998 yılında Memory Center of America’nın Türkiye temsilciliğini aldı. 2006 yılında NPİSTANBUL Hastanesini, 2011 yılında ise bütün mal varlığını bağışlayarak Üsküdar Üniversitesini kurdu.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan, uzun yıllar büyük emekle ve araştırmalara dayanarak sürdürdüğü psikiyatri uzmanlığındaki bilgilerini 125'i Web of Science kapsamında olmak üzere 300’ye yakın araştırma makalesine, 100’ü aşkın kitap ve kitap bölümüne aktarmıştır. Google Scholar h-indeksi 39, i10 indeksi 112 olan Prof. Dr. Tarhan’ın yayınları 6000’e yakın atıf almıştır. Bu eserleri sayesinde Türkiye’de hem görsel hem de yazılı basında kendisini takip eden bir milyonu aşan okuyucu kitlesine ulaşmıştır. Bazı kitapları İngilizce dışında Bulgar, Endonezya, İran, Arnavutluk, Azeri dillerine çevrilmiştir. (Kasım 2024 itibariyle)

Prof. Dr. Tarhan, çalışmalarını çok büyük bir ciddiyet ve hassasiyetle gerçekleştirir. Çalışkanlığının ve başarılarının temelindeki ana etken; hayat felsefesi ve imanî bakış açısıdır. Dünya ile sınırlı olmayan, hem dünya hem de ahireti kapsayan hayat görüşü, O’nun her işi gerçekleştirirken Yaratıcısının huzurunda olduğu bilincinden kaynaklanmaktadır. Bu da O’nun tahkike, gözleme ve ispata dayanan iman esaslarını kâinatın (evrenin) şahitliğinde bilimi ele alarak Allah’ın evrende yansıyan özellikleriyle bağlantısını kurarak okuyucularının önüne sunmasıdır. Kâinat ile Kur’an’ı birbirini destekler şekilde anlatmayı başaran nadir ilim insanlarındandır. İlim insanı kimliğini hayatına indirgemeyi başarmanın yanı sıra öğrendiği hakikatleri başkalarına taşımayı, nakletmeyi kendisine şiar edinmiştir.

Bu farklı bakış açısının temellerinin kaynağı, gençlik yıllarından beri okuduğu ve hayatına rehber ettiği Kur’an-ı Kerim’dir. Hayatın manasını ve varoluşu sorgulayan genç insanlar gibi o da üniversite yıllarında “Tesadüfi varoluş, hayatın anlamı, Darwinizm, kötülükler neden var?, din ihtiyacı, inanmanın psikolojisi, ölümden sonra yaşam var mı?, insanın akıl ve ruhu nasıl doyum sağlar?” gibi soruların yanıtlarını Kur’an’dan açıklamalarla ve ilmi araştırmalarıyla da ispatlayarak okuyucularıyla paylaşmıştır.

Psikiyatri uzmanı olması hasebiyle toplum hayatını da yakından gözlemleyen Prof. Dr. Tarhan, sosyal yaşamın doğru analizini yaparak “Toplum Psikolojisi”nin önemine her daim medyada değinmektedir.

Özellikleri yukarıda yazdıklarımızla sınırlı olmayan Prof. Dr. Nevzat Tarhan, her zaman insana yatırımı hedef almıştır ve maddi-manevi kaynaklarını bu yönde kullanmıştır. Bütün yaptıklarına toplumun çoğunluğu da şahit olmaktadır. Ömrünün sonuna kadar da aynı hedefleri, imanî bakış açısı altında sürdüreceğini davranışlarıyla ve icraatlarıyla ifade etmektedir.

Tüm gelirini kurucusu olduğu TARHAN - İDER Vakfı’na bağışlayan Prof. Dr. Tarhan’ın kitapları 1 milyondan fazla satmıştır. İngilizce ve Almanca bilmektedir. İki çocuk babasıdır. 1400 yıl öncesine giden aile soy ağacı kitap halinde 2017 yılında basılmıştır.

Halen; Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörlüğü ve Yönetim Üst Kurulu Başkanlığı ile Türkiye’nin ilk nöropsikiyatri hastanesi olan NPİSTANBUL Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürütmektedir.

Hiçbir kamu kaynağı ve tahsisi kullanmadan tüm mal varlığını bağışlayarak kurduğu Üsküdar Üniversitesi, bugün 24 bini aşkın öğrencisiyle geleceğin Nobel adayı bilim insanlarının yetiştiği bir “Beyin Üssü” olarak faaliyetlerine devam etmektedir. Üniversite, Prof. Dr. Nevzat Tarhan ve ekibinin küresel bakış açısıyla G20/N20 Zirvelerine katılan ilk ve tek Türk üniversitesi olarak ülkemizi dünyada da başarıyla temsil etmektedir.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan liderliğindeki Üsküdar Üniversitesi ve NPİSTANBUL Beyin Hastanesi uzmanlarının dünyanın en prestijli psikiyatri dernekleri arasında yer alan American Psychiatry Association’ın (APA) 2020 kongresinde “Hesaplamalı Psikiyatri ve Gelecek Perspektifleri” alanında gerçekleştirdiği sunumlar, APA’nın 2021 yılı içinde her ay üyelerine sunduğu 12 dersten birisi olarak belirlenmiştir.

BAZI SOSYAL SORUMLULUK ÇALIŞMALARI:

TARHAN - İDER Nevzat & Nermin Tarhan İnsani Değerler ve Ruh Sağlığı Vakfı Başkanlığı,
İnsan hakları konusunda çalışan ASDER Adaleti Savunanlar Derneği Başkanlığı,
Koruma altındaki ve kimsesiz çocuklarla ilgilenen Mutlu Yuva Derneği Kurucu Başkanlığı,
Çocuk ve genç İstismarı konusunda çalışan Haydi Tut Elimi Derneği Başkanlığı,
Türkiye Beyin Haritalamaları Derneği TSBHT Başkanlığı,
Turkish Society for Brain Mapping and Therapeutics (TSBMT) Genel Başkanlığı,
Turkish American Neuropsychiatry Association (TANPA) Genel Başkanlığı,
Middle East Brain Initivative Başkanlığı.

BİLİMSEL ÜYELİKLERİ:

American Psychiatric Association (APA) Üyeliği, New York Academy of Science üyeliği, New York Academia Psychiatry Foundation Üyeliği, International Psychogeriatric Association (IPA) Üyeliği, Executive Board EEG and Clinical Neuroscience Society (ECNS) Board Üyeliği, International Society for Neuroimaging in Psychiatry (ISNIP) Üyeliği, Anxiety Disorders Association of America (ADAA) Üyeliği, National Geographic Society Üyeliği,
International Society For Neurofeedback &Research (ISNR) Üyeliği, Society for Brain Mapping & Therapeutics (SBMT) Board Üyeliği, Turkish Society for Brain Mapping and Therapeutics (TSBMT) Genel Başkanlığı, Turkish American Neuropsychiatry Association (TANPA) Genel Başkanlığı.

ÖDÜLLERİ

Best Researcher/ Hollanda, (The Congress of Destructive Drives and Impuls Control), 1991.
RTÜK En İyi Toplum Programı/ Türkiye, (Makul Çözüm Programı), 2003.
Aile Eğitimine Verdiği Destek ve Topluma Yaptığı Koruyucu Ruh Sağlığı Hizmeti/ Türkiye, (SKY TÜRK’te yaptığı Psikoyorum program için Başbakanlık Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü), 2005.
Altın Elma/ Türkiye, (Amasya Vakfı), 2008.
Hasta Güvenliği İyi Uygulama/ Türkiye, (OHSAD ve Hasta Güvenliği Derneği), 2009.
Altın Lale / Türkiye, (Prof. Mümtaz Turhan Sosyal Meslek Lisesi), 2009.
Congress Ambassador / Kanada, (7th ECNS Congress), 2010.
Presidential Service Prize / Almanya, (ECNS / ISNIP / ISBET Germany Munich Clinical Neuroscience Congress), 2015.
Sağlıkta Sosyal Sorumluluk Ödülü/ Türkiye, (Sağlık Gönüllüleri Türkiye ve Hospital Manager Dergisi), 2017.
Evrensel Kardeşlikten Dünya Barışına Çağrı/ Türkiye, (Dünya Kardeşlik Birliği Mevlana Yüce Vakfı), 2017.
Yılın Yazarı/ Türkiye, (İstanbul Üniversitesi Öğrenci Konseyi), 2019.
2019 Golden Axon Leadership Award / ABD, (Society for Brain Mapping & Therapeutics), 2019.
APA 2020 virtual Conference - Course of The Month of 2020-Computational Psychiatry & Future Perspectives / ABD, (APA - American Psychiatric Association), 2020.
Rumi Therapy and Faith in the Laboratory Books Bestseller Award / Endonezya, (Indonesian Neurosurgical Society), 2022.
“Bilgelik Psikolojisi” kitabıyla, Altın Kalem Ödülleri kapsamında psikoloji kategorisinde “Altın Yazar” ödülü / Türkiye (Book Culture Art Times Dergisi), 2023.
‘Fahri Profesörlük’ unvanı (Kazakistan L.N. Gumilev Avrasya Milli Üniversitesi), 2024.
Altın İnsan Ödülleri, Altın Sağlık Ödülü – Psikiyatri, 2024.


KİTAPLARI:


Kan ve Dolaşım, 1982
Stres ve Hastalıklar, 1989
Psikofarmakolojide Yenilikler, 1991
Sertralin Monografı (Pfizer Yayınları), 1992
Şiddet (Biyopsikososyal Yönleri ile), (Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Prof. Dr. İbrahim Balcıoğlu), 1998
Kendinizle Barışık Olmak, 2001
Mutluluk Psikolojisi ve Stresle Başa Çıkma, 2002
Psikolojik Savaş, Gri Propaganda, 2002
Aile Okulu, 2004
Kadın Psikolojisi, 2005
Evlilik Psikolojisi, 2006
Duyguların Psikolojisi, 2006
Hayata Dair, (Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Prof. Dr. Elif Ilgaz) 2008
İnanç Psikolojisi, 2009
Toplum Psikolojisi, 2009
Asimetrik Savaş, Politik Psikoloji, 2010
Son Sığınak Aile, 2010
Bağımlılık, (Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Prof. Dr. Serdar Nurmedov), 2011
Değerler Psikolojisi ve İnsan / Güzel İnsan Modeli, 2011
Çağın Vicdanı Bediüzzaman, 2012
Akıldan Kalbe Yolculuk, Bediüzzaman Modeli, 2012
Sen, Ben ve Çocuklarımız, 2012
Mesnevi Terapi, 2012
Pozitif Psikoloji, 2012
Yunus Terapi, 2013
Aşk Terapi, 2014
Bilinçli Aile Olmak, 2015
Bilinçli Genç Olmak, 2015
Darbe Psikolojisi, Anne Darbe Ne Demek? 2017
Faith in the Laboratory, 2018 (İnanç Psikolojisi kitabının İngilizcesi)
Conscious Family, 2019 (Bilinçli Aile Olmak kitabının İngilizcesi)
Conscious Youth, 2019 (Bilinçli Genç Olmak kitabının İngilizcesi)
Hz. Mevlana ile Aile Terapisi, 2019
Sosyal Medya Psikolojisi, (Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Doç. Dr. Aylin Tutgun Ünal), 2021
Dijital Sağlık Okuryazarlığı, Dijital Hastalıklar ve Siberkondri, (Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Doç. Dr. Aylin Tutgun Ünal, Yücel Ekinci), 2021
Bilgelik Psikolojisi – 1, Rasyonel İnanç, Spinoza’nın Yanılgısı, Evrimin Evrimi, 2022
Bilgelik Psikolojisi – 2, İyi, Doğru ve Güzeli Bulma Sanatı, 2022
Metaverse, Dijital Oyun Psikolojisi, (Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Doç. Dr. Aylin Tutgun Ünal), 2022
Mutluluk Bilimi, 2022
Elektroansefalografinin Tarihsel Serüveni (Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Sultan Tarlacı), 2024
Cinsiyetiyle Barışık Çocuklar Yetiştirmek, 2024


Yabancı dillere çevrilen kitapları


Mesnevi Terapi – Rumi Therapy: From Age Of Knowledge To Age Of Wisdom (İngilizce, Arapça, Farsça, Bulgarca, Arnavutça, Endonezce, Özbekçe, Boşnakça)
Aşk Terapi (Arapça, Bulgarca, Özbekçe, Boşnakça)
İnanç Psikolojisi – Faith in the Laboratory (İngilizce, Endonezce)
Bilinçli Aile Olmak – Conscious Family (İngilizce, Arnavutça)
Bilinçli Genç Olmak – Conscious Youth (İngilizce, Arnavutça, Arapça)
Akıldan Kalbe Yolculuk, Bediüzzaman Modeli – A Journey form Mind to Heart Bediuzzaman’s Model (İngilizce)
Çağın Vicdanı Bediüzzaman kitabının İngilizcesi – Bediuzzaman: The Conscience of the Age (İngilizce)
Mutlu Evlilik Psikolojisi (Arnavutça, Arapça, Kırgızca, Boşnakça)
Mutluluk Psikolojisi ve Stresle Başa Çıkma (Arnavutça, Arapça, Azerice, Özbekçe, Boşnakça)
Kadın Psikolojisi (İngilizce, Azerice, Boşnakça)
Aile Okulu ve Evlilik (Arnavutça, Arapça)
Psikolojik Savaş (Arnavutça)
Güzel İnsan Modeli (Azerice, Rusça)
Hz. Mevlana ile Aile Terapisi (Endonezce, Özbekçe, Boşnakça)
Duyguların Psikolojisi ve Duygusal Zeka (Arapça, Azerice, Özbekçe)
Pozitif Psikoloji (Özbekçe)
Bağımlılık: Sanal veya Gerçek, Pozitif Çözümler (Doç. Dr. Serdar Nurmedov ile) (İngilizce, Arnavutça)
Kendinizle Barışık Olmak (Özbekçe)
Sen, Ben ve Çocuklarımız (Özbekçe)
Son Sığınak Aile (Özbekçe)
Psikolojik Savaş, Gri Propaganda (Özbekçe)
Bilgelik Psikolojisi 1-2 (İngilizce)


Hakkında kaleme alınan biyografi kitapları:

Nevzat Tarhan – 1, İhtilalden İkbale Var Olmanın Retoriği, (Leyla Yıldız), 2020
Nevzat Tarhan – 2, İhtilalden İkbale Var Olmanın Retoriği, (Leyla Yıldız), 2020
Ezber Bozan Hayat, (Emre Şimşek, Dr. Tuğba Şimşek), 2023


SOSYAL ETKİ DURUMU:

Kasım 2024 tarihi itibarı ile, nevzattarhan.com tekil ziyaretçi sayısı: 7 milyonu aşkın olup sosyal ağları aktif olarak kullanmaktadır.

(Yazar, tüm kitaplarının telif hakkını Tarhan-İDER Vakfı’na bağışlamıştır.)

Psikiyatri, Hesaplamalı Sinirbilim, Davranışsal Sinirbilim , Topluluk Psikolojisi
Doç. Ahmet TEMEL İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ, İLAHİYAT FAKÜLTESİ Türkiye

2004 yılında İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı yıl Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku bölümünde yüksek lisans çalışmalarına başladı. Bu dönemde bir yıl süreyle Suriye’de araştırmacı olarak bulundu. 2007 yılında Muhammed b. Hasan eş-Şeybânî’nin el-Hücce adlı eseri ekseninde fıkıh usulünün erken dönemine ilişkin tez ile yüksek lisans derecesini aldı. Aynı yıl aynı bölümde başladığı doktora çalışmasını 2009 yılından itibaren A.B.D.’de Kaliforniya Üniversitesi’nde sürdürdü ve 2014 yılı itibarıyla 'The Missing Link in the History of Islamic Legal Theory: The Development of Usul al-fiqh during the 3rd/9th and Early 4th/10th Centuries' adlı teziyle doktorasını tamamladı. Doktoranın ardından öğretim görevlisi olarak intisap ettiği İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde doçent unvanıyla çalışmalarına devam etmektedir. Ulusal ve uluslararası dergilerde çeşitli makaleleri, kitap bölümleri, tebliğleri ve ansiklopedi maddeleri yayınlanmıştır. Temel araştırma alanları arasında İslam aile hukuku, Fıkıh usulü ve tarihi, Fıkıh ve tarihi, Kanunlaştırma, İslam Hukuku ve İnsan Hakları, Din ve Devlet ilişkileri yer almaktadır.

Din, Toplum ve Kültür Araştırmaları , İslam Hukuku
Uzm. Dr. Rabiye YILMAZ Bir kuruma bağlı değildir Türkiye Web

1961 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Fen Lisesi ve İÜ İstanbul Tıp Fakültesi’ni derece ile bitirdi (1984). Mecburi hizmet sonrası İstanbul Tıp Fakültesi'nde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı (1991) oldu. 1992-2000 yıllarında Bezm-i Âlem Valide Sultan Vakıf Gureba Hastanesi eğitim kadrosunda görev aldı. 2011-2014 yılları arasında Türkiye Diyanet Vakfı, 29 Mayıs Hastanesinde Tüp Bebek Ünitesini yeniden hizmete kazandıran ekipte görev aldı. Hastanenin devri ile birlikte ünite kapanınca, 2014 sonlarında Bezmialem Üniversitesi Tıp Fakültesi, International Clinic Bölümünde kısmi zamanlı olarak çalışmaya başladı ve Tüp Bebek Ünitesinin kurulum aşamasında destek oldu ve bu görevden 2023 yılında ayrıldı. Bakanlık onaylı, fitoterapi, akupunktur, hipnoterapi eğitimlerini tamamladı ve fonksiyonel tıp ve ileri aromaterapi gibi alanlarda da eğitime devam etmektedir. Yerli ve yabancı bilimsel yayınları yanında Canlıyım Geliyorum isminde kitabı yayımlandı.  Kadın Sağlıkçılar Dayanışma Derneği Kurucu üyesidir. Kadın Sağlıkçılar Eğitim ve Dayanışma Vakfı Kurucu ve Mütevelli Heyet üyesidir. İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Kadın Aile Gençlik Komisyonu Türkiye Eş Başkanlığında bulundu. İnfertilite ve GETAT konularında da çalışmalarına devam etmekte ve muayenehanesinde hizmet vermektedir. İngilizce, Almanca ve Arapça bilmektedir. Üç çocuk annesidir.

Kadın Hastalıkları ve Doğum, Fitoterapi, Geleneksel, Tamamlayıcı ve Bütünleştirici Tıp (Diğer)
Yüksek Lisans Ali KURT Bir kuruma bağlı değildir Türkiye Web

1959 Elazığ doğumlu, Eskişehir nüfusuna kayıtlı, aslen Trabzonlu. İÜ Edebiyat Fakültesi, Pedagoji bölümü, İÜ Hukuk Fakültesi, Yeni Yüzyıl Ü, Özel Hukuk YL, AÜ İlahiyat mezunu. İDSB (İslam Dünyası STK’ları Birliği kurucu üyesi ve onursal başkanı. 

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık (Diğer), Aile Hukuku, Anayasa Hukuku, Özel Hukuk ve Medeni Yükümlülükler (Diğer), Yasal Uygulama, Avukatlık ve Hukuk Mesleği, İslam Hukuku
Son Güncelleme Zamanı: 15.12.2024 12:13:00