Bu
çalışmada, östemperleme sıcaklık ve
süresinin östemperlenmiş sünek dökme demirlerin mikro yapı ve sertliğine etkisi
detaylı bir biçimde incelenmiştir. GGG-50
küresel grafitli dökme demirlere (KGGD) 950 °C’ de 2 saat östenitleme ısıl
işlemi uygulandıktan sonra 350 ve 320 °C sıcaklıklarda 90 ve 120 dakika süre
ile östemperleme yapılmıştır. Östemperleme işleminden sonra numunelerin faz
analizleri X-ışınları kırınım yöntemiyle, mikroyapıları ise optik mikroskop kullanılarak,
mekanik özellikleri ise Brinell sertlik testi ile incelenmiştir. Her iki
sıcaklık ve sürede östemperleme işleminden sonra karakteristik ösferrit ve
yüksek karbonlu östenitten oluşan östemperlenmiş sünek dökme demir mikro yapısı
elde edilmiştir. Östemperleme sıcaklığı azaldıkça ve süresi arttıkça
numunelerin sertliği artmıştır. Ayrıca, östemperleme süresinin artmasıyla
yüksek karbonlu östenitin karbon yüzdesi de artmıştır.
In this study, the effect of austempering
temperature and time on microstructures and hardness of austempered ductile
iron (ADI) were investigated in detail. The GGG-50 nodular cast iron samples
were austenized at 950 °C for 2h, and then austempered at 350 and 320 °C for 90
and 120 minutes in salt bath. Phase analysis of the samples were performed via
X-ray diffraction analysis, microstructural examination were done by light
optical microscope and mechanical properties were investigated by Brinell
hardness test. After austempering heat-treatment the microstructure is characteristic
austempered ductile iron microstructure composed of ausferrite and high carbon
austenite. Hardness increases with decreasing austempering temperature and
increasing austempering time. Moreover, the carbon content of high carbon
austenite increased with increasing austempering time.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Subjects | Engineering |
Journal Section | Research Article |
Authors | |
Publication Date | September 1, 2019 |
Submission Date | January 21, 2019 |
Acceptance Date | February 28, 2019 |
Published in Issue | Year 2019 Volume: 7 Issue: 3 |