severe hyperbilurinemia and Coeliac Disease

Volume: 6 Number: 3 December 1, 2017
  • Mesut Sezikli
  • Gökhan Dindar
  • Melis Bektaş
TR EN

Ciddi Hiperbiluribinemi ile seyreden Çölyak Hastalığı

Öz

Çölyak hastalığı gluten içeren gıdaların alımıyla tetiklenen otoimmun bir bozukluktur. Farklı klinik tablolar oluşturabilir (1).Çoğunlukla çocukluk çağında tipik bulgularla tanı almasına rağmen erişkin yaşta da çok farklı klinik tablolar ile gelebilir.Tipik bulguları karında şişkinlik,glutenli gıda yemek sonrası diyare atakları,kilo alamama iken hastalar atipik olarak eklem ağrısı,demir eksikliği anemisi,nedeni bilinmeyen karaciğer hasarı,kadınlarda abortus ve infertilite gibi bulgular ile gelebilir. ÇH toplumdaki sıklığı %1-2 civarındadır(2). IVF tedavisi sonrası asit, sarılık ve genel durum bozukluğu gelişen ve çölyak hastalığı tanısı konan bir olgu sunulmuştur.

Anahtar Kelimeler

Details

Primary Language

Turkish

Subjects

-

Journal Section

-

Authors

Mesut Sezikli This is me

Gökhan Dindar This is me

Melis Bektaş This is me

Publication Date

December 1, 2017

Submission Date

December 1, 2017

Acceptance Date

-

Published in Issue

Year 2017 Volume: 6 Number: 3

APA
Sezikli, M., Dindar, G., & Bektaş, M. (2017). Ciddi Hiperbiluribinemi ile seyreden Çölyak Hastalığı. Kocaeli Tıp Dergisi, 6(3), 73-76. https://izlik.org/JA69WY39PC
AMA
1.Sezikli M, Dindar G, Bektaş M. Ciddi Hiperbiluribinemi ile seyreden Çölyak Hastalığı. Kocaeli Tıp Dergisi. 2017;6(3):73-76. https://izlik.org/JA69WY39PC
Chicago
Sezikli, Mesut, Gökhan Dindar, and Melis Bektaş. 2017. “Ciddi Hiperbiluribinemi Ile Seyreden Çölyak Hastalığı”. Kocaeli Tıp Dergisi 6 (3): 73-76. https://izlik.org/JA69WY39PC.
EndNote
Sezikli M, Dindar G, Bektaş M (December 1, 2017) Ciddi Hiperbiluribinemi ile seyreden Çölyak Hastalığı. Kocaeli Tıp Dergisi 6 3 73–76.
IEEE
[1]M. Sezikli, G. Dindar, and M. Bektaş, “Ciddi Hiperbiluribinemi ile seyreden Çölyak Hastalığı”, Kocaeli Tıp Dergisi, vol. 6, no. 3, pp. 73–76, Dec. 2017, [Online]. Available: https://izlik.org/JA69WY39PC
ISNAD
Sezikli, Mesut - Dindar, Gökhan - Bektaş, Melis. “Ciddi Hiperbiluribinemi Ile Seyreden Çölyak Hastalığı”. Kocaeli Tıp Dergisi 6/3 (December 1, 2017): 73-76. https://izlik.org/JA69WY39PC.
JAMA
1.Sezikli M, Dindar G, Bektaş M. Ciddi Hiperbiluribinemi ile seyreden Çölyak Hastalığı. Kocaeli Tıp Dergisi. 2017;6:73–76.
MLA
Sezikli, Mesut, et al. “Ciddi Hiperbiluribinemi Ile Seyreden Çölyak Hastalığı”. Kocaeli Tıp Dergisi, vol. 6, no. 3, Dec. 2017, pp. 73-76, https://izlik.org/JA69WY39PC.
Vancouver
1.Mesut Sezikli, Gökhan Dindar, Melis Bektaş. Ciddi Hiperbiluribinemi ile seyreden Çölyak Hastalığı. Kocaeli Tıp Dergisi [Internet]. 2017 Dec. 1;6(3):73-6. Available from: https://izlik.org/JA69WY39PC