Bu çalısmada, ağartma ajanı olarak aktif karbon ve ağartma toprağı belirli oranlarda karıstırılmıs ve nötral
pamuk yağına %2 oranında uygulanarak ağartma yapılmıstır. Bu uygulamalar sonucunda; yağda olusan kayıp, renk
değisimi ve serbest asitlik değerlerindeki değismeler incelenmistir. Nötral yağa ilave edilen ağartma ajanı
karısımındaki aktif kömür oranı arttıkça, yağ kaybının azaldığı, ancak renkteki kırmızılığın arttığı gözlenirken
serbest asitlik değerinde ise belirgin bir değisiklik gözlemlenmemistir. Nötral yağa ilave edilen ağartma ajanı
karısımındaki ağartma toprağının oranı arttığında ise yağ kaybının arttığı, renkteki kırmızılığın azaldığı gözlenirken
serbest asitlik değerinde belirgin bir değisiklik gözlemlenmemistir.
Birincil Dil | İngilizce |
---|---|
Bölüm | GIDA BİLİMİ (Food Science) |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 27 Temmuz 2016 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2011 Cilt: 14 Sayı: 1 - Vol 14, No 1 (2011) |