A 60 day laboratory growth trial was carried out to determine the potential nutritional value of expired biscuit as a dietary carbohydrate source of koi carp (Cyprinus carpio) fingerlings. Expired biscuit was included in the diets at different levels 0%, 25, 50, 75, 100 (D0, D1, D2, D3, and D4 respectively). On the basis of the observed growth parameters D0, D1, D2, D3 diets were similar (P>0.05). but D4 were significantly (P˂0.05) higher than those of fed on the other groups (D0, D1, D2, D3). Results showed that expired biscuit had potential as an alternative feed ingredient in diets for fingerling koi carp (Cyprinus carpio) with no adverse effects. Expired biscuit can be used up to 100% as a carbohydrate source.
Expired biscuit Koi carp Carbohydrate Cyprinus carpio Growth
Günü geçmiş bisküvinin koi havuz sazanı (Cyprinus carpio) yavrularının pratik diyetlerinde karbonhidrat kaynağı olarak kullanılabilirliğini belirlemek için laboratuvar koşullarında, 60 günlük besi denemesi yürütülmüştür. Günü geçmiş bisküvi diyetlere %0, 25, 50, 75, 100 oranında katılmıştır ( D0, D1, D2, D3, D4 ). Denemede büyüme parametreleri bakımından D1, D2, D3 diyet grupları ile D0 grupları arasında fark benzer bulunurken (P>0.05), D4 grubu diğer gruplara göre önemli derecede yüksek bulunmuştur (P˂0.05). Sonuç olarak, günü geçmiş bisküvi koi havuz sazan yemlerinde alternatif yem katkı maddesi potansiyeline sahiptir ve herhangi bir olumsuz etkisi olmaksızın rasyonlara %100’e kadar katılabilir.
Günü geçmiş bisküvi Karbonhidrat Koi sazanı Cyprinus carpio Büyüme
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | SU ÜRÜNLERİ (Fisheries) |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 28 Temmuz 2016 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2016 Cilt: 19 Sayı: 2 |