BibTex RIS Cite

SÜTLÜ SULANDIRICILARA FARKLI YUMURTA SARISI İLAVELERİNİN ERİTME SONRASI SPERMATOLOJİK ÖZELLİKLERE VE FERTİLİTEYE ETKİLERİ

Year 1994, Volume: 34 Issue: 3-4, 1 - 8, 01.12.1994

Abstract

Araştırmada kullanılan Holstein ırkı 5 boğanın sperması % 5 0, % 5, % 10 ve % 20 yumurta sarısı içeren yağsız süt ile sulandırıldı ve payet yöntemine göre donduruldu. Dondurma öncesi ve sonrasında saptanın motilite ve morfolojik bozukluklar benzer bulundu. Toplam 220 tohumlama sonrasında fertilite (30 – 60 günde % N.R.R.) açısından sulandırıcılara göre önemli bir fark bulunmadı.

(Effects of the addition of different egg yolk amountsto skimmilk extenders on post-thaw spermatological characteristics)

Year 1994, Volume: 34 Issue: 3-4, 1 - 8, 01.12.1994

Abstract

In this study, the bull semen collected from 5 Holstein bulls were extended with skimmilk which conta1ned 0 %, 5 %, 10 % and 20 % egg-yolk and frozen in straws. Before freezing and post-thawing, motility and morphological abnormal rates were examined, and de termined as similar. Fertility rates gained from 220 inseminations were not different among extenders. The difference was not important statistically

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA35SG34YS
Journal Section Research Article
Authors

Kemal Ak This is me

İ. Kamuran İleri This is me

Adnan Özkoca This is me

Haluk Moğolkoç This is me

Publication Date December 1, 1994
Published in Issue Year 1994 Volume: 34 Issue: 3-4

Cite

APA Ak, K., İleri, İ. K., Özkoca, A., Moğolkoç, H. (1994). (Effects of the addition of different egg yolk amountsto skimmilk extenders on post-thaw spermatological characteristics). Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi, 34(3-4), 1-8.
AMA Ak K, İleri İK, Özkoca A, Moğolkoç H. (Effects of the addition of different egg yolk amountsto skimmilk extenders on post-thaw spermatological characteristics). Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi. December 1994;34(3-4):1-8.
Chicago Ak, Kemal, İ. Kamuran İleri, Adnan Özkoca, and Haluk Moğolkoç. “(Effects of the Addition of Different Egg Yolk Amountsto Skimmilk Extenders on Post-Thaw Spermatological Characteristics)”. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi 34, no. 3-4 (December 1994): 1-8.
EndNote Ak K, İleri İK, Özkoca A, Moğolkoç H (December 1, 1994) (Effects of the addition of different egg yolk amountsto skimmilk extenders on post-thaw spermatological characteristics). Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi 34 3-4 1–8.
IEEE K. Ak, İ. K. İleri, A. Özkoca, and H. Moğolkoç, “(Effects of the addition of different egg yolk amountsto skimmilk extenders on post-thaw spermatological characteristics)”, Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi, vol. 34, no. 3-4, pp. 1–8, 1994.
ISNAD Ak, Kemal et al. “(Effects of the Addition of Different Egg Yolk Amountsto Skimmilk Extenders on Post-Thaw Spermatological Characteristics)”. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi 34/3-4 (December 1994), 1-8.
JAMA Ak K, İleri İK, Özkoca A, Moğolkoç H. (Effects of the addition of different egg yolk amountsto skimmilk extenders on post-thaw spermatological characteristics). Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi. 1994;34:1–8.
MLA Ak, Kemal et al. “(Effects of the Addition of Different Egg Yolk Amountsto Skimmilk Extenders on Post-Thaw Spermatological Characteristics)”. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi, vol. 34, no. 3-4, 1994, pp. 1-8.
Vancouver Ak K, İleri İK, Özkoca A, Moğolkoç H. (Effects of the addition of different egg yolk amountsto skimmilk extenders on post-thaw spermatological characteristics). Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi. 1994;34(3-4):1-8.