BibTex RIS Cite

ANKARA KEÇİLERİNDE, FARKLI ORANLARDA HİDROKLORİK ASİT, HİDROKLORİK ASİT + ÜRE VE ÜRE İLE İŞLENEN BUĞDAY SAMANININ HAM BESİN MADDELERİNİN SİNDİRİLME DERECELERİNE ETKİLERİ

Year 1996, Volume: 36 Issue: 1, 0 - 0, 01.06.1996

Abstract

Bu çalışmada, buğday samanının kimyasal maddeler ile işlenmesinin, samanın kimyasal yapısı, kuru madde tüketimi ve ham besin maddelerinin sindirilme dereceleri 4 baş erkek Ankara keçisi üzerinde incelenmiştir. Buğday samanı (S), % 20 hidroklorik asit (S + 20 – HCI), % 30 hidroklorik asit (S + 30 – HCI), % 20 hidroklorik asit + % 4 üre (S + 20 – HCI + U) % 30 hidroklorik asit + % 4 üre (S + 30 – HCI + U) ve % 4 üre (S + U) ile işlenmiştir. Gruplarda sırasıyla, ham protein düzeyi % 3.01, 3.08, 3.17, 16.29, 16.33 ve 9.82; NDF düzeyi % 80.28, 65.44, 65.38, 58.18, 56.92 ve 78.65; ADL düzeyi, % 8.87, 9.57, 9.64, 9.76, 12.48 ve 9.85; selüloz düzeyi, 40.20, 40.01, 37.92, 36.36 ve 40.91, hemiselüloz düzeyi, % 29.57, 15.66, 15.73, 10.49, 8.08 ve 27.89 olmuştur. Ürenin hidrolize olma oranı gruplar arasında farklılık göstermemiştir. Günlük kuru madde tüketimi gruplarda sırasıyla; 453.89, 377.26, 421.28, 601.52, 376.55 ve 330.47 g. bulunmuştur. İşlenmiş bütün gruplarda, ham besin maddelerinin sindirilme oranları önemli ölçüde artmıştır (P

Year 1996, Volume: 36 Issue: 1, 0 - 0, 01.06.1996

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA37GB79SP
Journal Section Articles
Authors

Cemal Çakmak This is me

İ. Halil Çerçi This is me

Nurcan Çetinkaya This is me

Publication Date June 1, 1996
Published in Issue Year 1996 Volume: 36 Issue: 1

Cite

APA Çakmak, C., Çerçi, İ. H., & Çetinkaya, N. (1996). ANKARA KEÇİLERİNDE, FARKLI ORANLARDA HİDROKLORİK ASİT, HİDROKLORİK ASİT + ÜRE VE ÜRE İLE İŞLENEN BUĞDAY SAMANININ HAM BESİN MADDELERİNİN SİNDİRİLME DERECELERİNE ETKİLERİ. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi, 36(1).
AMA Çakmak C, Çerçi İH, Çetinkaya N. ANKARA KEÇİLERİNDE, FARKLI ORANLARDA HİDROKLORİK ASİT, HİDROKLORİK ASİT + ÜRE VE ÜRE İLE İŞLENEN BUĞDAY SAMANININ HAM BESİN MADDELERİNİN SİNDİRİLME DERECELERİNE ETKİLERİ. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi. June 1996;36(1).
Chicago Çakmak, Cemal, İ. Halil Çerçi, and Nurcan Çetinkaya. “ANKARA KEÇİLERİNDE, FARKLI ORANLARDA HİDROKLORİK ASİT, HİDROKLORİK ASİT + ÜRE VE ÜRE İLE İŞLENEN BUĞDAY SAMANININ HAM BESİN MADDELERİNİN SİNDİRİLME DERECELERİNE ETKİLERİ”. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi 36, no. 1 (June 1996).
EndNote Çakmak C, Çerçi İH, Çetinkaya N (June 1, 1996) ANKARA KEÇİLERİNDE, FARKLI ORANLARDA HİDROKLORİK ASİT, HİDROKLORİK ASİT + ÜRE VE ÜRE İLE İŞLENEN BUĞDAY SAMANININ HAM BESİN MADDELERİNİN SİNDİRİLME DERECELERİNE ETKİLERİ. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi 36 1
IEEE C. Çakmak, İ. H. Çerçi, and N. Çetinkaya, “ANKARA KEÇİLERİNDE, FARKLI ORANLARDA HİDROKLORİK ASİT, HİDROKLORİK ASİT + ÜRE VE ÜRE İLE İŞLENEN BUĞDAY SAMANININ HAM BESİN MADDELERİNİN SİNDİRİLME DERECELERİNE ETKİLERİ”, Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi, vol. 36, no. 1, 1996.
ISNAD Çakmak, Cemal et al. “ANKARA KEÇİLERİNDE, FARKLI ORANLARDA HİDROKLORİK ASİT, HİDROKLORİK ASİT + ÜRE VE ÜRE İLE İŞLENEN BUĞDAY SAMANININ HAM BESİN MADDELERİNİN SİNDİRİLME DERECELERİNE ETKİLERİ”. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi 36/1 (June 1996).
JAMA Çakmak C, Çerçi İH, Çetinkaya N. ANKARA KEÇİLERİNDE, FARKLI ORANLARDA HİDROKLORİK ASİT, HİDROKLORİK ASİT + ÜRE VE ÜRE İLE İŞLENEN BUĞDAY SAMANININ HAM BESİN MADDELERİNİN SİNDİRİLME DERECELERİNE ETKİLERİ. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi. 1996;36.
MLA Çakmak, Cemal et al. “ANKARA KEÇİLERİNDE, FARKLI ORANLARDA HİDROKLORİK ASİT, HİDROKLORİK ASİT + ÜRE VE ÜRE İLE İŞLENEN BUĞDAY SAMANININ HAM BESİN MADDELERİNİN SİNDİRİLME DERECELERİNE ETKİLERİ”. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi, vol. 36, no. 1, 1996.
Vancouver Çakmak C, Çerçi İH, Çetinkaya N. ANKARA KEÇİLERİNDE, FARKLI ORANLARDA HİDROKLORİK ASİT, HİDROKLORİK ASİT + ÜRE VE ÜRE İLE İŞLENEN BUĞDAY SAMANININ HAM BESİN MADDELERİNİN SİNDİRİLME DERECELERİNE ETKİLERİ. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi. 1996;36(1).