Bu araştırmada etlik hindi rasyonlarında mısırın % 50’ si ve % 100’ü yerine buğday/arpa (70/30)’ nın enzim katkısız ve katkılı olarak ikame olanakları araştırılmıştır. Araştırmada biri kontrol, diğer dördü deneme olmak üzere beş adet rasyon farklı besleme dönemleri için ayrı ayrı olmak üzere izonitrojenik ve izokalorik olarak hazırlanmıştır (1. dönemde % 19 HP ve 3100 ME Kcal/kg ve 2. dönemde % 16.50 HP ve 3200 ME. Kcal/kg). Deneme sonunda gruplardan elde edilen performans sonuçları aşağıdaki gibi olmuştur. Canlı ağırlık (kg); 9840, 9155, 8920, 8910 ve 9240; canlı ağırlık artışı (g/gün): 76.25, 73.93, 72.86, 73.39 ve 75.80; yem tüketimi (g/gün); 374.80, 379.80, 357.50, 373.90 ve 393.70; yem değerlendirme sayısı: 4.967, 5.180, 4.946, 5.133 ve 5.333; karkas randımanı (%): 76.14, 74.91, 76.37, 76.63 ve 77.26. Deneme sonu itibariyle gruplara ait performans verileriyle yapılan analizler neticesinde gruplar arasında herhangi bir istatistiki farklılığa rastlanmamıştır.
İn this experiment, substitution was investigated of wheat/barley (70/30) that no contained enzyme and added enzyme instead of corn in the meat type turkey rations Five ration which was one of control and four of experiment of these were
prepared for two feeding phase, seperately and as izonitrogenic and izokaloric (19
% CP and 31 00 ME Kcal/Kg for ist feeding phase and 16.50 % CP and 3200 ME
Kcal/Kg for 2 st feeding phase).
The value of performances were established as following: live-weights (kg):
9840, 9155, 8920, 891 0 and 9240; live-weight gains (g/d): 76.25, 73.93, 72.86,
73.39 and 75.80, daily feed consumptions (g/d); 374.80, 379.80, 357.50, 373.90
and 393.70 feed efficiencies: 4.967, 5.180, 4.946, 5.133 and 5.333 carcass yields
(%): 76.14, 74.91, 76.37, 76.63 and 77.26.
There were no significant differences between the value of performances
belong to groups, at the and of the experiment.
Other ID | JA53ME96DN |
---|---|
Journal Section | Research Article |
Authors | |
Publication Date | December 1, 1997 |
Published in Issue | Year 1997 Volume: 37 Issue: 2 |