BibTex RIS Cite

Characteristics of Ostrich Meat (A Review)

Year 2002, Volume: 42 Issue: 1, 67 - 77, 01.06.2002

Abstract

The wild ostrich had been hunted previously on occasion of its feather and leather today is being reproductive in trade farms to supply the demand of its leather, meat and for breeding in South Africa, South regions of USA, some European countries and Israel. Scientific studies evaluate that although protein content of ostrich meat is equivalent that of the beef, its cholesterol and fat level is lower than the beef. Moreover it is acceptable of taste and texture. Its carcass yield is 58.51 % and this figure indicates that is reaches to this value at a shorter fattening time and with better feed conversion rate compared to the beef

DEVEKUŞU ETİNİN ÖZELLİKLERİ (DERLEME)

Year 2002, Volume: 42 Issue: 1, 67 - 77, 01.06.2002

Abstract

Önceleri sadece tüyü ve derisi için avlanan yabani devekuşları bugün G. Afrika, Amerika Birleşik Devletleri’nin güney bölgeleri,bazı Avrupa ülkeleri ve İsrail’ de özellikle derisi ve etine olan talebi karşılamak ve damızlık ihtiyacına cevap verebilmek amacıyla ticari çiftliklerde yetiştirilmektedir. Devekuşu eti üzerinde yapılan bilimsel çalışmalar protein oranı bakımından sığır etine eşdeğer olduğunu, sığır etine göre daha düşük yağ ve kolesterol içerdiğini, lezzet ve tekstür yönünden kabul edilebilir olduğunu, karkas randımanının % 58.51 olduğu ve bu değere sığıra göre daha kısa besi süresi ve daha iyi yemden yararlanma değeri ile ulaştığını göstermektedir.

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA23GB32ZJ
Journal Section Collection
Authors

Songül Topal This is me

Necati Salman This is me

Publication Date June 1, 2002
Published in Issue Year 2002 Volume: 42 Issue: 1

Cite

APA Topal, S., & Salman, N. (2002). Characteristics of Ostrich Meat (A Review). Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi, 42(1), 67-77.
AMA Topal S, Salman N. Characteristics of Ostrich Meat (A Review). Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi. June 2002;42(1):67-77.
Chicago Topal, Songül, and Necati Salman. “Characteristics of Ostrich Meat (A Review)”. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi 42, no. 1 (June 2002): 67-77.
EndNote Topal S, Salman N (June 1, 2002) Characteristics of Ostrich Meat (A Review). Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi 42 1 67–77.
IEEE S. Topal and N. Salman, “Characteristics of Ostrich Meat (A Review)”, Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi, vol. 42, no. 1, pp. 67–77, 2002.
ISNAD Topal, Songül - Salman, Necati. “Characteristics of Ostrich Meat (A Review)”. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi 42/1 (June 2002), 67-77.
JAMA Topal S, Salman N. Characteristics of Ostrich Meat (A Review). Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi. 2002;42:67–77.
MLA Topal, Songül and Necati Salman. “Characteristics of Ostrich Meat (A Review)”. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi, vol. 42, no. 1, 2002, pp. 67-77.
Vancouver Topal S, Salman N. Characteristics of Ostrich Meat (A Review). Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi. 2002;42(1):67-7.