BibTex RIS Cite

BUZAĞI BESLEMEDE PROBİYOTİKLERİN KULLANIMI DERLEME

Year 2013, Volume: 53 Issue: 2, 101 - 114, 01.12.2013

Abstract

Probiyotikler; bakteri, mantar ve/veya mayalardan olusmus canlı mikroorganizmalardır. Yeterli miktarda alındıklarında beslenme ile ilgili yaygın olarak bilinen yararları yanında bagırsak mikrobiyal dengesini gelistirerek saglık üzerine olumlu etkileri bulunmaktadır. Hayvansal üretimde probiyotiklerin kullanılması antibiyotik tedavilerinin neden oldugu problemleri azaltabilecegi gibi büyümeyi tesvik eder ve yetersiz uygulamalardan olusan sorunları azaltır. Bu derlemede buzagı beslemede probiyotik kullanımının performans ve saglık üzerine etkilerinin irdelenmesi amaçlanmıstır.

The use of Probiotics in Calf Nutrition A Review

Year 2013, Volume: 53 Issue: 2, 101 - 114, 01.12.2013

Abstract

Probiotics are alive microorganisms consisting of bacteria, fungi with or without yeasts. They have beneficial effects improving intestinal balance beyond the nutritional ones commonly known. When ingested alive in sufficient amount. The use of probiotics in animal production may reduce problems caused by antibiotic therapy, promotes growth and reduces problems occured from inadequate management. The aim of this paper was to evaluate the effects of the usage of probiotics in calf nutrition on performance and health

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA29JP22TV
Journal Section Collection
Authors

Ender Burçak This is me

Sakine Yalçın This is me

Publication Date December 1, 2013
Published in Issue Year 2013 Volume: 53 Issue: 2

Cite

APA Burçak, E., & Yalçın, S. (2013). The use of Probiotics in Calf Nutrition A Review. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi, 53(2), 101-114.
AMA Burçak E, Yalçın S. The use of Probiotics in Calf Nutrition A Review. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi. December 2013;53(2):101-114.
Chicago Burçak, Ender, and Sakine Yalçın. “The Use of Probiotics in Calf Nutrition A Review”. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi 53, no. 2 (December 2013): 101-14.
EndNote Burçak E, Yalçın S (December 1, 2013) The use of Probiotics in Calf Nutrition A Review. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi 53 2 101–114.
IEEE E. Burçak and S. Yalçın, “The use of Probiotics in Calf Nutrition A Review”, Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi, vol. 53, no. 2, pp. 101–114, 2013.
ISNAD Burçak, Ender - Yalçın, Sakine. “The Use of Probiotics in Calf Nutrition A Review”. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi 53/2 (December 2013), 101-114.
JAMA Burçak E, Yalçın S. The use of Probiotics in Calf Nutrition A Review. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi. 2013;53:101–114.
MLA Burçak, Ender and Sakine Yalçın. “The Use of Probiotics in Calf Nutrition A Review”. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi, vol. 53, no. 2, 2013, pp. 101-14.
Vancouver Burçak E, Yalçın S. The use of Probiotics in Calf Nutrition A Review. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi. 2013;53(2):101-14.