BibTex RIS Cite

Ege Bölgesinde Infectious Bovine Rhinotracheitis Virus Enfeksiyonunun Serolojik Olarak Araştırılması

Year 2016, Volume: 4 Issue: 1, 0 - 0, 30.06.2016

Abstract

Bu çalışmada, Bovine Herpesvirus Type 1 (BHV-1) enfeksiyonu Denizli (29), Muğla (26), Burdur (14), Uşak (83) ve Afyonkarahisar (986) illerindeki özel sütçü işletmelerde serolojik olarak araştırıldı. Kan serum örnekleri, Virus Nötralizasyon Test ile incelendi. Denizli ve Muğla örnekleri seronegatif olarak bulunurken, Burdur, Uşak ve Afyonkarahisar illerinde sırasıyla %7.1, %13.2 ve %19.2 oranlarında seropozitiflik tespit edildi. Toplamda ise 1.138 örneğin 201’i (%17.6) seropozitif olarak bulundu. Antikor titreleri düzenli dağılım göstermekle birlikte genel olarak değerler yüksek değildi. Belirlenen oranlar önceki bildirimlere göre çok yüksek bulunmadı. Eradikasyon açısından söz konusu olan güçlükler göz önüne alındığında, en azından sürü bazında enfeksiyonun kontrol altına alınması için özel işletmelere teknik destek verilmesi gerektiği sonucuna varılmıştır.

Anahtar sözcükler: Ege Bölgesi, IBR, seroloji, sığır.

Year 2016, Volume: 4 Issue: 1, 0 - 0, 30.06.2016

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Journal Section Makaleler
Authors

Sibel Gür This is me

Abuzer Acar This is me

Ayşe Gençay This is me

Mehmet Kale

Simay Yılmaz This is me

Publication Date June 30, 2016
Submission Date August 24, 2016
Published in Issue Year 2016 Volume: 4 Issue: 1

Cite

APA Gür, S., Acar, A., Gençay, A., Kale, M., et al. (2016). Ege Bölgesinde Infectious Bovine Rhinotracheitis Virus Enfeksiyonunun Serolojik Olarak Araştırılması. Mehmet Akif Ersoy University Journal of Health Sciences Institute, 4(1).
AMA Gür S, Acar A, Gençay A, Kale M, Yılmaz S. Ege Bölgesinde Infectious Bovine Rhinotracheitis Virus Enfeksiyonunun Serolojik Olarak Araştırılması. Mehmet Akif Ersoy University Journal of Health Sciences Institute. August 2016;4(1).
Chicago Gür, Sibel, Abuzer Acar, Ayşe Gençay, Mehmet Kale, and Simay Yılmaz. “Ege Bölgesinde Infectious Bovine Rhinotracheitis Virus Enfeksiyonunun Serolojik Olarak Araştırılması”. Mehmet Akif Ersoy University Journal of Health Sciences Institute 4, no. 1 (August 2016).
EndNote Gür S, Acar A, Gençay A, Kale M, Yılmaz S (August 1, 2016) Ege Bölgesinde Infectious Bovine Rhinotracheitis Virus Enfeksiyonunun Serolojik Olarak Araştırılması. Mehmet Akif Ersoy University Journal of Health Sciences Institute 4 1
IEEE S. Gür, A. Acar, A. Gençay, M. Kale, and S. Yılmaz, “Ege Bölgesinde Infectious Bovine Rhinotracheitis Virus Enfeksiyonunun Serolojik Olarak Araştırılması”, Mehmet Akif Ersoy University Journal of Health Sciences Institute, vol. 4, no. 1, 2016.
ISNAD Gür, Sibel et al. “Ege Bölgesinde Infectious Bovine Rhinotracheitis Virus Enfeksiyonunun Serolojik Olarak Araştırılması”. Mehmet Akif Ersoy University Journal of Health Sciences Institute 4/1 (August 2016).
JAMA Gür S, Acar A, Gençay A, Kale M, Yılmaz S. Ege Bölgesinde Infectious Bovine Rhinotracheitis Virus Enfeksiyonunun Serolojik Olarak Araştırılması. Mehmet Akif Ersoy University Journal of Health Sciences Institute. 2016;4.
MLA Gür, Sibel et al. “Ege Bölgesinde Infectious Bovine Rhinotracheitis Virus Enfeksiyonunun Serolojik Olarak Araştırılması”. Mehmet Akif Ersoy University Journal of Health Sciences Institute, vol. 4, no. 1, 2016.
Vancouver Gür S, Acar A, Gençay A, Kale M, Yılmaz S. Ege Bölgesinde Infectious Bovine Rhinotracheitis Virus Enfeksiyonunun Serolojik Olarak Araştırılması. Mehmet Akif Ersoy University Journal of Health Sciences Institute. 2016;4(1).