Dünya nüfusunun artmasıyla birlikte insanların besin kaynaklarının yetersiz kalması son yıllarda büyük bir sorun haline gelmiştir. Bu nedenle insanlar hızlı, çabuk ve kolay gıda üretme yolları aramaktadırlar. Bu anlamda son yıllarda, yetiştiriciliği yapılan çeşit sayısı ve yetiştirme kolaylığından ötürü mantar yetiştiriciliği önem kazanmaktadır. Bunun yanı sıra mantarlar üzerine yapılan sistematik ve fizyolojik çalışmalar farklı mantar türlerinin de üretimine destek sağlayacaktır.2006-2009 yılları arasında yapılan arazi çalışmalarında, Denizli İli'nin Kefe Yaylası ve çevresinden toplanan mantar örnekleri arazide resimleri çekildikten sonra uygun şekilde laboratuvara getirilmiştir. Teşhisleri yapıldıktan sonra fungaryum materyali haline getirilmiştir.Çalışma sonucunda, Ascomycota ve Basidiomycota bölümlerine ait dört takım ve 15 familya içinde yer alan 51 taksonun yenilebilir nitelikte olduğu belirlenmiştir.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | MYCOLOGY |
Authors | |
Publication Date | October 30, 2013 |
Published in Issue | Year 2013 Volume: 4 Issue: 2 |
The works submitted to our journals are first judged grammatically. After this phase, articles are sent two reviewers. If necessary, the third reviewer is assessed. In the publication of works, a decision is made by evaluating the level of contribution to science and readers within the criteria specified in the writing rules. Reviewers are requested to submit their assessments within 30 days at the latest. The reviewers' evaluations and the answers to these evaluations are reviewed by the editor and it is decided whether the work will be published or not.
International Peer Reviewed Journal
The journal doesn’t have APC or any submission charges
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License