Research Article

ULUSLARARASI İLETİŞİMDE TEK YÖNLÜ HABER AKIŞINA KARŞI ALTERNATİF BİR SES; EL-CEZİRE

Number: 18 January 1, 2011
TR

ULUSLARARASI İLETİŞİMDE TEK YÖNLÜ HABER AKIŞINA KARŞI ALTERNATİF BİR SES; EL-CEZİRE

Abstract

Geniş Arap kitlelerini ilgilendiren konulara odaklanan ve tartışmalı olaylara değinen, kendini farklı görüşler için bir forum olarak sunan El-Cezire, kısa bir zamanda Arap medya sahnesinde önemli bir yer elde etmeyi başarmıştır. El-Cezire, sadece Arap dünyasındaki yayıncılıkta kalıcı bir iz bırakmakla yetinmeyip, ayrıca, Arap kamuoyunun görüşlerini ve Arap siyasetini etkileme potansiyeline de sahiptir. Resmi Arap çevrelerinde kural tanımayan bir görüntü veren El-Cezire, zaman zaman diplomatik krizlere de yol açmıştır. Afganistan’daki savaş sırasında uluslararası alanda dikkat çekmeye başladığından beri, bir dizi tartışmanın açığa çıkmasını tetiklemiş, nefret toplamış ve kayda değer eleştirileri üzerine çekmiştir. Tüm bu nedenlerle El- Cezire, daha iyi anlaşılmayı bekleyen bir olgu olarak karşımızda durmaktadır. Bölgedeki diğer yayıncıların nadiren cesaret edebildiği konular üzerine eğilmesiyle dikkat çekmektedir. Hükümet yolsuzlukları, ülkelerin insan hakları sicili, politik olarak farklı görüşte olanların yaşadığı zorluklar, İslam Hukuku (şeriat), İslam ve demokrasinin bağdaştırılması ya da bağdaştırılamazlığı ve İslami köktencilik gibi tabu olan konuları ele alması açısından da incelenmeye değer bir medya organıdır.

Keywords

References

  1. Adil, İdris, (1991) Haberde Dışa Bağımlılık, TGC Yayınları, İstanbul

Details

Primary Language

Turkish

Subjects

-

Journal Section

Research Article

Publication Date

January 1, 2011

Submission Date

November 16, 2016

Acceptance Date

-

Published in Issue

Year 2011 Number: 18

APA
Özuğurlu, M. B. (2011). ULUSLARARASI İLETİŞİMDE TEK YÖNLÜ HABER AKIŞINA KARŞI ALTERNATİF BİR SES; EL-CEZİRE. Marmara İletişim Dergisi, 18, 224-238. https://izlik.org/JA62TG23LX
AMA
1.Özuğurlu MB. ULUSLARARASI İLETİŞİMDE TEK YÖNLÜ HABER AKIŞINA KARŞI ALTERNATİF BİR SES; EL-CEZİRE. MİD. 2011;(18):224-238. https://izlik.org/JA62TG23LX
Chicago
Özuğurlu, Meltem B. 2011. “ULUSLARARASI İLETİŞİMDE TEK YÖNLÜ HABER AKIŞINA KARŞI ALTERNATİF BİR SES; EL-CEZİRE”. Marmara İletişim Dergisi, nos. 18: 224-38. https://izlik.org/JA62TG23LX.
EndNote
Özuğurlu MB (January 1, 2011) ULUSLARARASI İLETİŞİMDE TEK YÖNLÜ HABER AKIŞINA KARŞI ALTERNATİF BİR SES; EL-CEZİRE. Marmara İletişim Dergisi 18 224–238.
IEEE
[1]M. B. Özuğurlu, “ULUSLARARASI İLETİŞİMDE TEK YÖNLÜ HABER AKIŞINA KARŞI ALTERNATİF BİR SES; EL-CEZİRE”, MİD, no. 18, pp. 224–238, Jan. 2011, [Online]. Available: https://izlik.org/JA62TG23LX
ISNAD
Özuğurlu, Meltem B. “ULUSLARARASI İLETİŞİMDE TEK YÖNLÜ HABER AKIŞINA KARŞI ALTERNATİF BİR SES; EL-CEZİRE”. Marmara İletişim Dergisi. 18 (January 1, 2011): 224-238. https://izlik.org/JA62TG23LX.
JAMA
1.Özuğurlu MB. ULUSLARARASI İLETİŞİMDE TEK YÖNLÜ HABER AKIŞINA KARŞI ALTERNATİF BİR SES; EL-CEZİRE. MİD. 2011;:224–238.
MLA
Özuğurlu, Meltem B. “ULUSLARARASI İLETİŞİMDE TEK YÖNLÜ HABER AKIŞINA KARŞI ALTERNATİF BİR SES; EL-CEZİRE”. Marmara İletişim Dergisi, no. 18, Jan. 2011, pp. 224-38, https://izlik.org/JA62TG23LX.
Vancouver
1.Meltem B. Özuğurlu. ULUSLARARASI İLETİŞİMDE TEK YÖNLÜ HABER AKIŞINA KARŞI ALTERNATİF BİR SES; EL-CEZİRE. MİD [Internet]. 2011 Jan. 1;(18):224-38. Available from: https://izlik.org/JA62TG23LX