Bitki çayları Türkiye’de oldukça fazla miktarda tüketilmektedir. Çaylar pek çok faydalarının yanısıra yapılarında ağır metalleri de barındırırlar ve çevre kirliliği arttıkça çaylardaki ağır metal kirliliği de artmaktadır.Araştırmada adaçayı, biberiye, sarı kantaron, ıhlamur, nane, kekik, papatya, rezene, yeşilçay, yaban mersini kullanılmış ve kurşun ve kadmiyum metallerinin aktarlardan alınan çaylardaki konsantrasyonları Atomik Absorbsiyon Spektrofotometresi ile incelenmiştir. Sonuçlar incelendiğinde çaylardaki kadmiyum ve kurşun miktarlarının sınırlar içinde olduğu bulunmuştur
ANAHTAR KELİMELER : Bitkisel çay, Ağır metal, Atomik Absorbsiyon, Kadmiyum, Kurşun
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Articles |
Authors | |
Publication Date | February 23, 2015 |
Published in Issue | Year 2015 Volume: 19 Issue: 2 |
.