Other
BibTex RIS Cite

İzmir’de Gıda Grupları ve Topluluk Destekli Tarım

Year 2019, , 93 - 97, 01.10.2019
https://doi.org/10.32325/iaad.2019.7

Abstract

Yeşil devrim olarak adlandırılan ve 20. yüzyılın ikinci yarısında gündeme gelen tarımda hibrit tohum, suni kimyasal gübreler, tarım zehirleri ve aşırı fosil yakıt kullanımına dayanan endüstriyel tarım–gıda sistemi, bir yandan çiftçileri ve tüketicileri sosyal, ekonomik, kültürel açıdan olumsuz etkilerken diğer yandan doğada ve insan sağlığı üzerinde geri dönüşü zor tahribatlara neden oluyor. Kapitalist tarım–gıda sistemi çiftçileri ve tüketicileri doğaya, üretim süreçlerine, ürüne ve birbirlerine yabancılaştırmaktadır. Söz konusu bu yabancılaşmanın aşılabilmesi, yabancılaşmayı doğuran sistemin de aşılmasını gerektirmekle birlikte mevcut sistem içinde de çeşitli alternatifler gündeme gelmektedir. Son yıllarda dünyada ve Türkiye’de sayıları hızlıca artan ve kendi içlerinde de çeşitlilik gösteren gıda grupları da bu alternatifler arasında yer alıyor.

References

  • URGENCI, “CSA Beyond Borders Conference Launched in Thessaloniki”, Basın Bildirisi, Selanik, 9 Kasım 2018, https://urgenci.net/csa-beyond-borders-launched-in-thessaloniki/, erişim tarihi 1 Temmuz 2019.
Year 2019, , 93 - 97, 01.10.2019
https://doi.org/10.32325/iaad.2019.7

Abstract

References

  • URGENCI, “CSA Beyond Borders Conference Launched in Thessaloniki”, Basın Bildirisi, Selanik, 9 Kasım 2018, https://urgenci.net/csa-beyond-borders-launched-in-thessaloniki/, erişim tarihi 1 Temmuz 2019.
There are 1 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Research Articles
Authors

Fatih Özden

Publication Date October 1, 2019
Published in Issue Year 2019

Cite

Chicago Özden, Fatih. “İzmir’de Gıda Grupları Ve Topluluk Destekli Tarım”. Meltem İzmir Akdeniz Akademisi Dergisi, no. 5 (October 2019): 93-97. https://doi.org/10.32325/iaad.2019.7.