Short Report
BibTex RIS Cite

Boyozun Akdeniz'deki Yolculuğu

Year 2019, Issue: 5, 100 - 102, 01.10.2019
https://doi.org/10.32325/iaad.2019.9

Abstract

İzmir Akdeniz Akademisi, Akdeniz’in tarihsel önemdeki çeşitli tarım ürünlerini ele aldığı konferans dizilerini sürdürüyor. İzmir Sanat’ta 25 Mayıs 2019 günü düzenlenen konferans “Boyoz ve Keşkeğin Akdeniz’deki Yolculuğu” başlığını taşıyordu. Moderatörlüğünü Alp Yücel Kaya’nın yaptığı bu buluşmanın konularından ilki İzmir’in simge fırın işlerinden boyozdu. İkinci konuşmacı, Kültürel Araştırmalar Vakfı’ndan Nihal Kadıoğlu Çevik ise buğdayın Anadolu’da törensel bir yemeğe dönüşmüş hali olan keşkeği ele aldı.

References

  • Kaynakçası yoktur.
Year 2019, Issue: 5, 100 - 102, 01.10.2019
https://doi.org/10.32325/iaad.2019.9

Abstract

References

  • Kaynakçası yoktur.
There are 1 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Research Articles
Authors

Nejat Yentürk

Publication Date October 1, 2019
Published in Issue Year 2019 Issue: 5

Cite

Chicago Yentürk, Nejat. “Boyozun Akdeniz’deki Yolculuğu”. Meltem İzmir Akdeniz Akademisi Dergisi, no. 5 (October 2019): 100-102. https://doi.org/10.32325/iaad.2019.9.