KÜRESEL KRİZ VE EMEK HAREKETİ: TÜRKİYE’DE ÖRGÜTLENME ÜZERİNE YENİDEN DÜŞÜNMEK

Volume: 9 Number: 31 February 1, 2009
  • Gamze Yücesan Özdemir

KÜRESEL KRİZ VE EMEK HAREKETİ: TÜRKİYE’DE ÖRGÜTLENME ÜZERİNE YENİDEN DÜŞÜNMEK

Öz

Bu yazı, beş ana başlıktan oluşmaktadır. İlk olarak, “kapitalizmin krizlerini nasıl tanımlamak ve anlamlandırmak gerekiyor?” sorusunu tartışmaya açmak istiyorum. Ardından, kapitalizmin kriz dönemlerinde emek hareketine yönelik bazı düşüncelerimi paylaşmak istiyorum. Üçüncü olarak, içinden geçmekte olduğumuz küresel krizi tartışmak istiyorum. Bu tartışma sırasında küresel krizin emek hareketi üzerinde olası etkilerini de irdelemeyi hedefliyorum. Dördüncü olarak, Türkiye’de küresel krize karşı emek örgütlerinin siyaseti ve politikaları üzerine bazı saptamalar yapmayı amaçlıyorum. Son olarak ise, Türkiye’deki emek örgütlerinin siyaseti ve politikalarının eleştirisi üzerinden “Türkiye’de Örgütlenme Üzerine Yeniden Düşünmek” başlığı altında bazı önerileri tartışmaya açmayı hedefliyorum.

References

  1. Freire, P. (2002) Ezilenlerin Pegadojisi (çev. D. Hattatoğlu ve E. Özbek), Ankara: Ayrıntı.
  2. Lebowitz, M. A. (2008) 21. Yüzyıl için Sosyalizm, İstanbul: Yordam.
  3. Savran, S. (2008) Kod Adı Küreselleşme, İstanbul: Yordam
  4. Sönmez, M. (2008) “Küresel Kriz, Türkiye ve Sosyal Danışma Programı”, http://www.sendika.org/yazi.php?yazi_no=20309 (12.12. 2008)
  5. Tabb, W. K ve diğerleri (2008) (der.) Neoliberalizm ve Kriz (çev. B. Baysal ve diğerleri), İstanbul: Yordam.

Details

Primary Language

Turkish

Subjects

-

Journal Section

-

Authors

Gamze Yücesan Özdemir This is me

Publication Date

February 1, 2009

Submission Date

-

Acceptance Date

-

Published in Issue

Year 2009 Volume: 9 Number: 31

APA
Özdemir, G. Y. (2009). KÜRESEL KRİZ VE EMEK HAREKETİ: TÜRKİYE’DE ÖRGÜTLENME ÜZERİNE YENİDEN DÜŞÜNMEK. TTB Mesleki Sağlık Ve Güvenlik Dergisi, 9(31), 2-6. https://izlik.org/JA44WA48WP
AMA
1.Özdemir GY. KÜRESEL KRİZ VE EMEK HAREKETİ: TÜRKİYE’DE ÖRGÜTLENME ÜZERİNE YENİDEN DÜŞÜNMEK. MSG. 2009;9(31):2-6. https://izlik.org/JA44WA48WP
Chicago
Özdemir, Gamze Yücesan. 2009. “KÜRESEL KRİZ VE EMEK HAREKETİ: TÜRKİYE’DE ÖRGÜTLENME ÜZERİNE YENİDEN DÜŞÜNMEK”. TTB Mesleki Sağlık Ve Güvenlik Dergisi 9 (31): 2-6. https://izlik.org/JA44WA48WP.
EndNote
Özdemir GY (February 1, 2009) KÜRESEL KRİZ VE EMEK HAREKETİ: TÜRKİYE’DE ÖRGÜTLENME ÜZERİNE YENİDEN DÜŞÜNMEK. TTB Mesleki Sağlık ve Güvenlik Dergisi 9 31 2–6.
IEEE
[1]G. Y. Özdemir, “KÜRESEL KRİZ VE EMEK HAREKETİ: TÜRKİYE’DE ÖRGÜTLENME ÜZERİNE YENİDEN DÜŞÜNMEK”, MSG, vol. 9, no. 31, pp. 2–6, Feb. 2009, [Online]. Available: https://izlik.org/JA44WA48WP
ISNAD
Özdemir, Gamze Yücesan. “KÜRESEL KRİZ VE EMEK HAREKETİ: TÜRKİYE’DE ÖRGÜTLENME ÜZERİNE YENİDEN DÜŞÜNMEK”. TTB Mesleki Sağlık ve Güvenlik Dergisi 9/31 (February 1, 2009): 2-6. https://izlik.org/JA44WA48WP.
JAMA
1.Özdemir GY. KÜRESEL KRİZ VE EMEK HAREKETİ: TÜRKİYE’DE ÖRGÜTLENME ÜZERİNE YENİDEN DÜŞÜNMEK. MSG. 2009;9:2–6.
MLA
Özdemir, Gamze Yücesan. “KÜRESEL KRİZ VE EMEK HAREKETİ: TÜRKİYE’DE ÖRGÜTLENME ÜZERİNE YENİDEN DÜŞÜNMEK”. TTB Mesleki Sağlık Ve Güvenlik Dergisi, vol. 9, no. 31, Feb. 2009, pp. 2-6, https://izlik.org/JA44WA48WP.
Vancouver
1.Gamze Yücesan Özdemir. KÜRESEL KRİZ VE EMEK HAREKETİ: TÜRKİYE’DE ÖRGÜTLENME ÜZERİNE YENİDEN DÜŞÜNMEK. MSG [Internet]. 2009 Feb. 1;9(31):2-6. Available from: https://izlik.org/JA44WA48WP