Dergi Kurulları

Editör

Dr. Öğr. Üyesi Yunus ŞAHBAZ KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ, İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ, SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ Türkiye
Siyasal Akımlar, Siyasi Düşünce Tarihi, Türk Siyasal Hayatı, Siyaset Bilimi (Diğer)

Yayın Kurulu

Prof. Dr. Ahmet ÖZCAN Milli Savunma Üniversitesi Türkiye
Yakınçağ Askeri Tarih, Yakınçağ Osmanlı Tarihi
Prof. Dr. Ahmet YILDIZ FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Siyaset Bilimi, Anayasa ve Siyasal Kurumlar, Karşılaştırmalı Siyasi Kurumlar, Türk Siyasal Hayatı
Prof. Bengül GÜNGÖRMEZ AKOSMAN Bursa Uludağ Üniversitesi Türkiye
Sosyoloji
Prof. Dr. Fatih DUMAN HİTİT ÜNİVERSİTESİ Türkiye Web
Siyasal Akımlar, Siyasal Teori ve Siyaset Felsefesi, Siyasi Düşünce Tarihi
Prof. Dr. Hamit Emrah BERİŞ ANKARA HACI BAYRAM VELİ ÜNİVERSİTESİ, İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Türkiye
Siyaset Bilimi, Siyasal Akımlar
Prof. Dr. Mahmut Hakkı AKIN İstanbul Medeniyet Üniversitesi Türkiye

1981 yılında Karaman'da doğdu. Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümünden 2003 yılında mezun oldu. 2004 yılında Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümüne araştırma görevlisi olarak atandı. Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji Ana Bilim Dalında 2005 yılında yüksek lisans, 2009 yılında doktora eğitimini tamamladı. Doktora eğitiminin bir döneminde Maastricht Uluslararası İletişim Fakültesinde (Hogeschool Zuyd) siyaset ve iletişim üzerine dersler aldı. 2013 yılında sosyoloji alanında doçent oldu. Toplumsallaşma Sözlüğü, Siyasallığın Toplumsal İnşası, Aliya İzzetbegoviç, Türkiye'de Modernleşme, Türk Sağı, Türk Düşüncesi Üzerine Yazılar adlarındaki kitaplarının yanında, pek çok akademik dergide bilimsel makaleleri ve kitap değerlendirme ve eleştiri yazıları yayınlandı. Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Marmara Üniversitesinde öğretim üyesi olarak çalıştı. Halen İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde öğretim üyesidir. Sosyal teori, Türk modernleşmesi, Türk düşüncesi, siyaset sosyolojisi alanlarında çalışmalarına devam etmektedir. 

Sosyoloji, Siyaset Sosyolojisi, Sosyal Teori, Sosyolojik Metodoloji ve Araştırma Yöntemleri
Prof. Dr. Murat ÇEMREK NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ Türkiye Web

Prof. Dr. Murat ÇEMREK. Eğitim: ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü (1996, lisans), Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü (1997, yüksek lisans; 2003, doktora) ve Budapeşte Koleji: Yüksek İhtisas Enstitüsü (2004, doktora sonrası araştırma). İş Tecrübesi: Selçuk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü (2004-2014, Erasmus Koordinatörü-Öğretim Üyesi-Bölüm Başkan Yardımcısı- Bölüm Başkanı), Stratejik Düşünce Enstitüsü (2010-2012, Dış Politika Masası Koordinatör Yardımcısı), Uluslararası Ahmet Yesevi Türk-Kazak Üniversitesi Avrasya Araştırma Enstitüsü (2012-2014, Kurucu Müdür) ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü (2014-halen, Öğretim Üyesi-Bölüm Başkanı). Araştırma İlgileri: Uluslararası Siyaset, Küreselleşme, Türk Dış Politikası.

Prof. Dr. Murat ÇEMREK. Educational Background: METU Department of Political Science Public Administration (1996, BA), Bilkent University Department of Political Science Public Administration (1997, MA; 2003 PhD) and Collegium Budapest: Institute for Advanced Studies (2004, post-doc). Working Experience: Selçuk University Department of International Relations (2004-2014, Erasmus Coordinator-Instructor-Vice Chair-Chair), Institute of Strategic Thinking (2010-2012, Vice Coordinator for Foreign Policy Desk) International Ahmet Yesevi University Eurasian Research Institute (2012-2014, Founding Director) and Necmettin Erbakan University Department of Political Science and International Relations (2014-currently, University Erasmus+ Coordinator-Instructor-Chair). Research Interests: International Politics, Globalization and Turkish Foreign Policy.

Uluslararası Siyaset, Küreselleşme, Türk Dış Politikası
Prof. Dr. Mustafa ALTUNOĞLU ANADOLU ÜNİVERSİTESİ Türkiye

mustafa altunoğlu, 2000 yılında odtü sosyoloji bölümünden mezun oldu. aynı yıl bilecik iibf kamu yönetimi bölümü’nde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2003 yılında dumlupınar üniversitesi sosyal bilimler enstitüsü sosyoloji anabilim dalı’ndan “kapitalizm, küreselleşme ve kimlik” adlı teziyle yüksek lisans derecesi aldı. 2004 – 2009 yılları arasında doktora çalışmaları için bulunduğu gazi üniversitesi sosyal bilimler enstitüsü siyaset ve sosyal bilimler anabilim dalı’ndan “kimlik’in inşaı, kimlik politikaları ve türkiye’de kimlik tartışmaları” adlı teziyle doktora unvanı aldı. halen anadolu üniversitesi aöf’te çalışmaktadır. chp’de lider, tavan ve taban ilişkilerini analiz eden “geçmişin yüküyle yenilik arayışı” ve "kimliğin kimliği" kitaplarının yazarıdır.

Göç, Karşılaştırmalı Siyasi Kurumlar, Siyasal Teori ve Siyaset Felsefesi, Türk Siyasal Hayatı, Modernleşme Sosyolojisi, Siyaset Sosyolojisi, Sosyal Teori
Prof. Dr. Zeyneb ÇAĞLIYAN İÇENER İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ Türkiye Web

Lisans eğitimini İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde 2001 yılında tamamladı. Lisansüstü çalışmalarını İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi'nde sürdürdü ve Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında 2002'de yüksek lisans derecesini, 2010'da doktora unvanını aldı. 2018’de Siyasal Hayat ve Kurumlar bilim alanında Doçent unvanını kazandı. 2020'den beri İstanbul Ticaret Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde görev yapmaktadır. Akademik çalışmaları ağırlıklı olarak Türkiye Siyaseti, Türk Siyasal Düşüncesi genel başlığı altında Türkiye’de siyasal sistem tartışmaları, cumhurbaşkanlığı, demokratikleşme, muhafazakârlık, Batılılaşma ve kadın konularında yoğunlaşmaktadır. Çalışmalarından bazıları Turkish Studies, Southeast European and Black Sea Studies, Bilig: Türk Dünyası Araştırmaları Dergisi,  Studia Europejskie – Studies in European Affairs, Liberal Düşünce ve Muhafazakâr Düşünce dergilerinde yayımlanmıştır.

Karşılaştırmalı Siyasi Kurumlar, Siyasal Akımlar, Siyaset Bilimi Metodolojisi, Türk Siyasal Hayatı, Uluslararası Siyaset
Doç. Dr. Mehmet KOCAOGLU SELÇUK ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Siyasal Teori ve Siyaset Felsefesi, Siyasi Düşünce Tarihi
Doç. Dr. Metin ÖZKAN Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Türkiye
Siyaset Bilimi, Siyasal Teori ve Siyaset Felsefesi, Siyasi Düşünce Tarihi
Doç. Dr. Vahdettin IŞİK İBN HALDUN ÜNİVERSİTESİ, MEDENİYETLER İTTİFAKI ENSTİTÜSÜ Türkiye
Türk İslam Felsefesi, Karşılaştırmalı Siyasi Hareketler, Siyasal Akımlar, Din Sosyolojisi
Dr. Necdet SUBAŞI Bir kuruma bağlı değildir Türkiye

Dr. Necdet Subaşı (Artvin, 1961), Türkiye'nin bilinen din sosyologlarından biri olarak, akademik çalışmaları ve kamu hizmetleriyle öne çıkan bir düşünce insanıdır. Atatürk Üniversitesi İslâmi İlimler Fakültesi'ndeki ilahiyat eğitiminin ardından, din sosyolojisi alanında derinleşerek 1995 yılında doktorasını tamamlamıştır. Doktorası “Türk Aydınının Din Anlayışı” üzerinedir. Akademik yaşamında Yüzüncü Yıl, Muğla ve Gazi Üniversitelerinde görev yaparak, Türkiye'nin farklı bölgelerinde din-toplum ilişkileri üzerine araştırmalar gerçekleştirmiştir.
Subaşı'nın akademik kariyerindeki en dikkat çekici dönüm noktalarından biri, 2009-2011 yılları arasında 60. T.C. Hükümeti tarafından başlatılan "Alevi Açılımı" sürecinde genel koordinatörlük görevini üstlenmesidir. Bu süreçte, Türkiye'nin en önemli toplumsal meselelerinden biri olan Alevi-Sünni ilişkilerinin iyileştirilmesi ve Alevi toplumunun taleplerinin karşılanması yönünde önemli çalışmalar yürütmüştür.
2011-2015 yılları arasında Diyanet İşleri Başkanlığı'nda Strateji Geliştirme Başkanı olarak görev yapan Subaşı, kurumun modernizasyon ve yapısal dönüşüm sürecine katkı sağlamıştır. 2015 yılında Başbakan Başdanışmanlığı görevine atanması, kendisinin din-devlet ilişkileri ve toplumsal politikalar alanındaki uzmanlığının bir göstergesi olmuştur. Günümüzde Millî Eğitim Bakanlığı danışmanı olarak görev yapan Subaşı, eğitim-din ilişkileri ve toplumsal değişim konularındaki çalışmalarını sürdürmektedir.
Akademisyen kimliğinin yanı sıra, toplumsal sorunların çözümüne yönelik pratik katkılarıyla da tanınan Subaşı, din sosyolojisi alanında yaptığı çalışmalarla Türkiye'de din-toplum ilişkilerinin anlaşılmasına önemli katkılar sağlamıştır. Özellikle dini gruplar, modernleşme, sekülerleşme ve toplumsal değişim konularındaki araştırmaları, Türkiye'nin toplumsal dönüşümünün anlaşılmasında referans kaynakları arasında yer almaktadır.
Çalışmaları arasında,
Türk Aydınının Din Anlayışı

Dini Araştırmalar (Diğer)
Dr. Üzeyir TEKİN Bir kuruma bağlı değildir Türkiye
Siyaset Sosyolojisi

Danışma Kurulu

Prof. Dr. Bulent ARI Bir kuruma bağlı değildir Türkiye
Ortaçağ Avrupa Tarihi, Osmanlı Sosyoekonomik Tarihi, Avrupa Siyasi Tarihi
Prof. Dr. Ömer ÇAHA İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Siyaset Sosyolojisi
Prof. Dr. Ömer TORLAK İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ Türkiye Web

1961 İstanbul doğumlu olan Prof. Dr. Ömer Torlak, 1982 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun oldu. 1984 yılında Pazarlama alanında yüksek lisans, 1991 yılında ise doktora derecelerini İstanbul Üniversitesi’nden aldı. 1986-1996 yılları arasında özel sektörde çalıştı. 1996-1999 yılları arasında Kırıkkale Üniversitesi’nde, 1999-2012 yılları arasında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde akademik kariyerini sürdürdü. 2002 yılında doçent, 2007 yılında profesör unvanlarını aldı.

Pazarlama ve iş ahlakı konularında çok sayıda kitap, makale ve bildirisi bulunan Torlak, 2012-2015 yıllarında KTO Karatay Üniversitesi Rektörlüğü, 2015-2019 yılları arasında Rekabet Kurumu Başkanlığı görevlerinde bulundu. 2020-2023 yılları arasında İstanbul Ticaret Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanlığı görevini yürütmüş olup, Ocak-Ağustos 2023 tarihleri arasında rektör olarak görev yapmıştır. Halen İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

Kültürlerarası İletişim, Pazarlama Araştırma Metodolojisi, Pazarlama İletişimi, Pazarlama Teorisi, Sosyal Pazarlama, Tüketici Davranışı, Girişimcilik
Son Güncelleme Zamanı: 23.01.2025 11:34:17

Muhafazakar Düşünce Dergisi