BibTex RIS Cite

Bazı Eğitim Bilimi Kavramlarına İlişkin Genel Bir Değerlendirme

Year 2003, Issue: 10, 0 - 0, 01.12.2003

Abstract

Kavramların doğru bir şekilde Türkçe’ye çevrilerek doğru, yerinde ve ortak kullanılması gerçekliğin daha iyi anlaşılması ve akademik diyalogun gerçekleşmesi için son derece önemlidir. Bu makalede, seçilmiş; eğitim, yetiştirim, öğrenme, öğretim, öğrenim, örgün-yaygın-algın eğitim, yaşam boyu öğrenme, öğrenme toplumu gibi bazı eğitim kavramlarının kullanımlarına ilişkin genel bir değerlendirme yapılmaktadır. Böylece, kavramların Türkçe’ye çevrilmesi sırasında karşılaşılan yanılgılara işaret edilerek, bu konuda etkili bir akademik diyalog ortamının oluşturulması önerilmektedir.

CRITICAL ANALYSES OF SOME SELECTED CONCEPTS IN THE FIELDS OF EDUCATIONAL STUDIES

Year 2003, Issue: 10, 0 - 0, 01.12.2003

Abstract

Correct translation of concepts into Turkish and their common usage in an appropriate context are crucial to better understanding of the reality. In this article, it is intended to make an overall discussion of the use of some selected educational concepts as education, training, learning, teaching, study, formal-nonformal, informal education, lifelong learning and learning society. By doing so, it is pointed out that there are some mistakes in the translation of some selected educational concepts. Therefore, it is suggested to constitute an effective academic dialogue.

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA53FJ44MM
Journal Section Articles
Authors

Ahmet Duman This is me

Publication Date December 1, 2003
Published in Issue Year 2003 Issue: 10

Cite

APA Duman, A. (2003). Bazı Eğitim Bilimi Kavramlarına İlişkin Genel Bir Değerlendirme. Muğla Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi(10).
AMA Duman A. Bazı Eğitim Bilimi Kavramlarına İlişkin Genel Bir Değerlendirme. İLKE. December 2003;(10).
Chicago Duman, Ahmet. “Bazı Eğitim Bilimi Kavramlarına İlişkin Genel Bir Değerlendirme”. Muğla Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, no. 10 (December 2003).
EndNote Duman A (December 1, 2003) Bazı Eğitim Bilimi Kavramlarına İlişkin Genel Bir Değerlendirme. Muğla Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 10
IEEE A. Duman, “Bazı Eğitim Bilimi Kavramlarına İlişkin Genel Bir Değerlendirme”, İLKE, no. 10, December 2003.
ISNAD Duman, Ahmet. “Bazı Eğitim Bilimi Kavramlarına İlişkin Genel Bir Değerlendirme”. Muğla Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 10 (December 2003).
JAMA Duman A. Bazı Eğitim Bilimi Kavramlarına İlişkin Genel Bir Değerlendirme. İLKE. 2003.
MLA Duman, Ahmet. “Bazı Eğitim Bilimi Kavramlarına İlişkin Genel Bir Değerlendirme”. Muğla Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, no. 10, 2003.
Vancouver Duman A. Bazı Eğitim Bilimi Kavramlarına İlişkin Genel Bir Değerlendirme. İLKE. 2003(10).