BibTex RIS Cite

Avrupa Birliği Ortak Enerji Politikası

Year 2001, Issue: 5, 0 - 0, 01.12.2001

Abstract

Enerji, Avrupa Topluluğu’nun kurulmasında önemli bir role sahiptir. Daha sonra Birliğe dönüşen Topluluk, enerji alanında ortak hareket etme ilkesi benimsemiştir. Avrupa Birliği özellikle 1970’li yıllardaki petrol krizlerinden sonra enerji arz güvenliğini sağlamak için konsey kararları yayınlamıştır. Uygulamada birlik ülkeleri her ne kadar konsey kararlarına tam olarak uyum sağlayamasa da, alınan kararlar ortak bir politika oluşturma amacı açısından önem arz etmektedir. Günümüzde Avrupa Birliği ; çevre ile uyumlu, nükleer enerjiyi bir alternatif olarak gören ve yenilenebilir enerji teknolojilerinin araştırılması ve geliştirilmesine yönelik bir enerji politikası oluşturmaktadır.

Year 2001, Issue: 5, 0 - 0, 01.12.2001

Abstract

Energy plays an important role in fundation of European Community. After that the Community converted Union holds the idea of acting all together in the field of energy. The Europen Union published some Consey decisions in order to provide the security of energy supply. After the crisis of petrol in 1970s, in practise, however, the Union countries cannot adabt to the decisions of Consey thoroughly, the decisions have significiant outcomes in terms of forming a united policy. Nowadays The European Community forms a policy adjusted to environment, taking the towards nucleer energy as an alternative and research and development of renewable energy

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA53JF76KP
Journal Section Articles
Authors

Cüneyt Yenal Kesbiç This is me

Hasan Şimşek This is me

Publication Date December 1, 2001
Published in Issue Year 2001 Issue: 5

Cite

APA Kesbiç, C. Y., & Şimşek, H. (2001). Avrupa Birliği Ortak Enerji Politikası. Muğla Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi(5).
AMA Kesbiç CY, Şimşek H. Avrupa Birliği Ortak Enerji Politikası. İLKE. December 2001;(5).
Chicago Kesbiç, Cüneyt Yenal, and Hasan Şimşek. “Avrupa Birliği Ortak Enerji Politikası”. Muğla Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, no. 5 (December 2001).
EndNote Kesbiç CY, Şimşek H (December 1, 2001) Avrupa Birliği Ortak Enerji Politikası. Muğla Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 5
IEEE C. Y. Kesbiç and H. Şimşek, “Avrupa Birliği Ortak Enerji Politikası”, İLKE, no. 5, December 2001.
ISNAD Kesbiç, Cüneyt Yenal - Şimşek, Hasan. “Avrupa Birliği Ortak Enerji Politikası”. Muğla Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 5 (December 2001).
JAMA Kesbiç CY, Şimşek H. Avrupa Birliği Ortak Enerji Politikası. İLKE. 2001.
MLA Kesbiç, Cüneyt Yenal and Hasan Şimşek. “Avrupa Birliği Ortak Enerji Politikası”. Muğla Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, no. 5, 2001.
Vancouver Kesbiç CY, Şimşek H. Avrupa Birliği Ortak Enerji Politikası. İLKE. 2001(5).