BibTex RIS Cite

Yatırım Projeleri Kapsamında Mali Etüd Üzerine Bir Çalışma

Year 2001, Issue: 5, 0 - 0, 01.12.2001

Abstract

Dünyadaki bütün ülkelerin ve ülkeler içinde yer alan bütün işletmelerin kıt kaynakları en verimli bir şekilde kullanmaya çalıştıkları bir ortamda, bu kaynakların büyük ölçüde harcanmasını gerektiren yatırım projelerinin önemi kuşkusuz çok büyüktür. Günümüzde hala yatırım projelerinin hazırlanmasında ve değerlendirilmesinde gerekli özenin gösterilmemesi, mikro düzeyde işletmeleri, makro düzeyde ise ülkeleri olumsuz yönde etkilemektedir. Yatırım yapmayı düşünen gerek işletmeler gerekse ülkeler olumlu sonuç alabilmek için öncelikle yatırımla ilgili çok iyi bir analiz ve planlama yapmaları gerekmektedir. Ve bu da fizibilite etüdlerinin gereğince hazırlanmasına bağlıdır.

Year 2001, Issue: 5, 0 - 0, 01.12.2001

Abstract

Using scarce sources efficiently for their investments is an important factor for countries and individual firms within those countries. Invesment projects play an important role from this point of view. The lack of interest in investment projects and their evaluatıon is an important problem today both for firms at micro level and countries at macro level . The indivudual firms and countries intending to make investments should analyse and plan every detail for each condition in order to get more satisfactory results from their investments. It is obvious that, this also depends on appropriate feasibility etudies.

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA53JF95MT
Journal Section Articles
Authors

Rabia Özpeynirci This is me

Publication Date December 1, 2001
Published in Issue Year 2001 Issue: 5

Cite

APA Özpeynirci, R. (2001). Yatırım Projeleri Kapsamında Mali Etüd Üzerine Bir Çalışma. Muğla Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi(5).
AMA Özpeynirci R. Yatırım Projeleri Kapsamında Mali Etüd Üzerine Bir Çalışma. İLKE. December 2001;(5).
Chicago Özpeynirci, Rabia. “Yatırım Projeleri Kapsamında Mali Etüd Üzerine Bir Çalışma”. Muğla Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, no. 5 (December 2001).
EndNote Özpeynirci R (December 1, 2001) Yatırım Projeleri Kapsamında Mali Etüd Üzerine Bir Çalışma. Muğla Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 5
IEEE R. Özpeynirci, “Yatırım Projeleri Kapsamında Mali Etüd Üzerine Bir Çalışma”, İLKE, no. 5, December 2001.
ISNAD Özpeynirci, Rabia. “Yatırım Projeleri Kapsamında Mali Etüd Üzerine Bir Çalışma”. Muğla Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 5 (December 2001).
JAMA Özpeynirci R. Yatırım Projeleri Kapsamında Mali Etüd Üzerine Bir Çalışma. İLKE. 2001.
MLA Özpeynirci, Rabia. “Yatırım Projeleri Kapsamında Mali Etüd Üzerine Bir Çalışma”. Muğla Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, no. 5, 2001.
Vancouver Özpeynirci R. Yatırım Projeleri Kapsamında Mali Etüd Üzerine Bir Çalışma. İLKE. 2001(5).