BibTex RIS Cite

Cahit Sıtkı Tarancı’nın Şiirlerinde Çocukluk ve Çocukluğa DuyulaN Özlem

Year 2001, Issue: 4, 0 - 0, 01.12.2001

Abstract

Yalnızlığın beslediği karamsar bir yapıya sahip olan Cahit Sıtkı, içinde yaşadığı ortamdan memnun olmayan bir insandır. Bu memnuniyetsizlik onu alternatif dünya arayışları içine itmiştir. Bu durumda şairin yapabileceği ya mükemmel bir dünya hayal etmek ya da geçmişe sığınmaktır. Şair de bunu yapar ve kendine her türlü sorumluluktan uzak bir hayat vaad eden çocukluk günlerine sığınarak onu özlemle anar.

Year 2001, Issue: 4, 0 - 0, 01.12.2001

Abstract

Cahit Sıtkı who has a pessimistic character supported by loneliness, is not satisfied with the environment he survived. This dissatisfaction makes him search for alternative surroundings. In this case, either the writer can imagine a perfect world or he can take shelter in his past. So the writer does the second one and with desire he thinks of his childhood days by taking shelter in them which promises a life without any responsibility.

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA53JH73CJ
Journal Section Articles
Authors

Safiye Akdeniz This is me

Publication Date December 1, 2001
Published in Issue Year 2001 Issue: 4

Cite

APA Akdeniz, S. (2001). Cahit Sıtkı Tarancı’nın Şiirlerinde Çocukluk ve Çocukluğa DuyulaN Özlem. Muğla Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi(4).
AMA Akdeniz S. Cahit Sıtkı Tarancı’nın Şiirlerinde Çocukluk ve Çocukluğa DuyulaN Özlem. İLKE. December 2001;(4).
Chicago Akdeniz, Safiye. “Cahit Sıtkı Tarancı’nın Şiirlerinde Çocukluk Ve Çocukluğa DuyulaN Özlem”. Muğla Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, no. 4 (December 2001).
EndNote Akdeniz S (December 1, 2001) Cahit Sıtkı Tarancı’nın Şiirlerinde Çocukluk ve Çocukluğa DuyulaN Özlem. Muğla Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 4
IEEE S. Akdeniz, “Cahit Sıtkı Tarancı’nın Şiirlerinde Çocukluk ve Çocukluğa DuyulaN Özlem”, İLKE, no. 4, December 2001.
ISNAD Akdeniz, Safiye. “Cahit Sıtkı Tarancı’nın Şiirlerinde Çocukluk Ve Çocukluğa DuyulaN Özlem”. Muğla Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 4 (December 2001).
JAMA Akdeniz S. Cahit Sıtkı Tarancı’nın Şiirlerinde Çocukluk ve Çocukluğa DuyulaN Özlem. İLKE. 2001.
MLA Akdeniz, Safiye. “Cahit Sıtkı Tarancı’nın Şiirlerinde Çocukluk Ve Çocukluğa DuyulaN Özlem”. Muğla Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, no. 4, 2001.
Vancouver Akdeniz S. Cahit Sıtkı Tarancı’nın Şiirlerinde Çocukluk ve Çocukluğa DuyulaN Özlem. İLKE. 2001(4).