BibTex RIS Cite

Ekonominin Yeni Trendleri Üzerine Bir Değerlendirme

Year 2001, Issue: 3, 1 - 15, 01.09.2001

Abstract

Günümüzde bilginin, geleneksel üretim faktörlerine, yeni bir üretim faktörü olarak ilave edilmesi söz konusudur. İletişim ve bilgi teknolojileri sayesinde artık tüm dünya bir rekabet alanı haline gelmektedir. Değişen ekonomik düzen, işletmeleri, en iyi olunan alanlara odaklanma, dalgalanmalara karşı esnek planlar yapma ve maliyetleri etkili bir şekilde düşürme yönünde tercihe zorlamaktadır. Elektronik ticaret ve haberleşme, faaliyet gösterilen alana entegre edilmektedir. Elektronik iletişim ve sanal yapılar, tüm ekonomi oyuncularını yeniden şekillendirmektedir. Ekonomik ilişkiler, artık ticaret yapan ülkeler arasında değil, ticaret yapan bloklar arasında gerçekleşmektedir. Bu çalışmanın amacı, ekonomide yeni trendlere ilişkin bir değerlendirme sunmaktır. Bu amaçla öncelikle bilginin üretimi ve bu sayede oluşan değişimler, yöntemsel olarak ele alınmaktadır. Geliştirilen bu yöntemsel bakış altında ekonomik trendlerin değişiminde temel sebepler arasında yer alan sosyal ve siyasal değişimler ele alınmaktadır. Çalışmada, ekonomide son yıllarda yaşanan ekonomik trendler üzerinde değerlendirmeler yapılmakta ve dönüşen değerler incelenmektedir.

Year 2001, Issue: 3, 1 - 15, 01.09.2001

Abstract

In today’s business environment information may be considered as a new manufacturing factor. As a result of advances in communication and information technologies the world has become a single competitive market. Changes in economic system force organisations to focus on their expert areas and develop flexible plans. E-commerce and electronic communications are integrated into business areas and these are reshaping many rules in business environment. Economic affairs take place no longer between countries but also they are undertaken between economic blocks. The aim of this study is to provide an evaluation about new trends in economy. To achieve this, first information production and its subsequent impacts are explained. Building on this, social and political changes that have impacts on economic developments are discussed. Finally, this study provides an evaluation about recent economic trends.

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA53KB58PF
Journal Section Articles
Authors

Tuncer Asunakutlu This is me

Cem Mehmet Baydur This is me

Publication Date September 1, 2001
Published in Issue Year 2001 Issue: 3

Cite

APA Asunakutlu, T., & Baydur, C. M. (2001). Ekonominin Yeni Trendleri Üzerine Bir Değerlendirme. Muğla Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi(3), 1-15.
AMA Asunakutlu T, Baydur CM. Ekonominin Yeni Trendleri Üzerine Bir Değerlendirme. İLKE. September 2001;(3):1-15.
Chicago Asunakutlu, Tuncer, and Cem Mehmet Baydur. “Ekonominin Yeni Trendleri Üzerine Bir Değerlendirme”. Muğla Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, no. 3 (September 2001): 1-15.
EndNote Asunakutlu T, Baydur CM (September 1, 2001) Ekonominin Yeni Trendleri Üzerine Bir Değerlendirme. Muğla Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 3 1–15.
IEEE T. Asunakutlu and C. M. Baydur, “Ekonominin Yeni Trendleri Üzerine Bir Değerlendirme”, İLKE, no. 3, pp. 1–15, September 2001.
ISNAD Asunakutlu, Tuncer - Baydur, Cem Mehmet. “Ekonominin Yeni Trendleri Üzerine Bir Değerlendirme”. Muğla Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 3 (September 2001), 1-15.
JAMA Asunakutlu T, Baydur CM. Ekonominin Yeni Trendleri Üzerine Bir Değerlendirme. İLKE. 2001;:1–15.
MLA Asunakutlu, Tuncer and Cem Mehmet Baydur. “Ekonominin Yeni Trendleri Üzerine Bir Değerlendirme”. Muğla Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, no. 3, 2001, pp. 1-15.
Vancouver Asunakutlu T, Baydur CM. Ekonominin Yeni Trendleri Üzerine Bir Değerlendirme. İLKE. 2001(3):1-15.