BibTex RIS Cite

Türkiye’ de Gençlik Sorunlarının Psikolojik Boyutu

Year 2000, Issue: 1, 231 - 257, 01.03.2000

Abstract

Gençlik, bütün sosyolojik kurumların üzerinde durduğu ve ilgi alanı oluşturduğu populasyon ölçeğidir. Gençlik, nüfus hareketleri içinde demografik açıdan oluşan sorunların odak noktasına çekilerek; enerjilerinin saplantı biçimine dönüştürülmesi ve ideolojik çerçeve içine alınması, yani yıkıcı ve bölücü yasadışı faaliyetlere ve illegal örgütlere katılma eğilimi göstermesi yerine, yepyeni oluş ve olgulara yönelik entegre sevgi ve üretim süreçlerine yönlendirilebilmesi bu kesimin psikolojik sorun olmaktan ziyade, gençlik sorunlarının psikolojik boyutu önem taşımaktadır.Ruhsal açıdan sosyalizasyon süreci dışında kalındığı takdirde; gençlik, yüksek idealler yerine, insanlara karışmaktan hoşlanmayan, çaresizlik içindeki ruhsal yapılarıyla kırıcılık, agresiflik, şiddet ve vahşet gibi görüntüler geliştirmekte siyasal ve sosyal entegrasyon, patolojik mantık kurgularıyla çağın hastalığı biçimine dönüşebilmektedir. Oysa, gençlik gibi tüm ulusa ait enerji yüklü önemli bir kaynağın daima korunması ve temiz tutulması gerekmektedir.İşte çağımızın bu hastalığı siyasal yabancılaşma, psikolojik yalnızlaşma ve sosyolojik siddet örüntülerini içermektedir. Bu paradigmalardan bakıldığında; Türkiye’de gençlik sorunlarının analizi büyük önem taşımaktadır.

Year 2000, Issue: 1, 231 - 257, 01.03.2000

Abstract

The youth is a population unit which all the sociological institutions focus on and are interested in. The problems of youth are considered as part of demographic problems caused by population movements. Instead of framing their dynamism into some ideological patterns and involving in some destructive, separatist, illegal actions and joining illegal organisations, they could be diverted to integrated enthusiasm and production process towards completely new formations and facts. In case the youth remain psyschologically out of the socialization process, they develop patterns of destruction, aggression, violence and savagery in their psyschological mood in helplessness. So, political and social integration might turn into a disaster through some patological fictions. Thus, the youth, dynamism-laden important source belonging to whole nation, should always be protected and refined. This disaster includes political alienation, psyschological seclusion and sociological violence patterns. Taking these paradigms into consideration, analysing the youth problems in Turkey is of great importance.

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA53NR45GB
Journal Section Articles
Authors

Suavi Tuncay This is me

Publication Date March 1, 2000
Published in Issue Year 2000 Issue: 1

Cite

APA Tuncay, S. (2000). Türkiye’ de Gençlik Sorunlarının Psikolojik Boyutu. Muğla Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi(1), 231-257.
AMA Tuncay S. Türkiye’ de Gençlik Sorunlarının Psikolojik Boyutu. İLKE. March 2000;(1):231-257.
Chicago Tuncay, Suavi. “Türkiye’ De Gençlik Sorunlarının Psikolojik Boyutu”. Muğla Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, no. 1 (March 2000): 231-57.
EndNote Tuncay S (March 1, 2000) Türkiye’ de Gençlik Sorunlarının Psikolojik Boyutu. Muğla Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 1 231–257.
IEEE S. Tuncay, “Türkiye’ de Gençlik Sorunlarının Psikolojik Boyutu”, İLKE, no. 1, pp. 231–257, March 2000.
ISNAD Tuncay, Suavi. “Türkiye’ De Gençlik Sorunlarının Psikolojik Boyutu”. Muğla Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 1 (March 2000), 231-257.
JAMA Tuncay S. Türkiye’ de Gençlik Sorunlarının Psikolojik Boyutu. İLKE. 2000;:231–257.
MLA Tuncay, Suavi. “Türkiye’ De Gençlik Sorunlarının Psikolojik Boyutu”. Muğla Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, no. 1, 2000, pp. 231-57.
Vancouver Tuncay S. Türkiye’ de Gençlik Sorunlarının Psikolojik Boyutu. İLKE. 2000(1):231-57.