BibTex RIS Cite

Türkiye'de Yerkabuğu Hareketlerinin Jeodezik Yönden İncelenmesi

Year 2012, Volume: 1 Issue: 1, 0 - 0, 30.03.2012

Abstract

Avrupa, Asya ve Afrika plakaları arasında bulunan Türkiye çağlardan beri süregelen yerkabuğu hareketlerinin etkisi altındadır. 1999’da yaşanan son depremler özellikle Marmara Denizi’nin altında bulunan yerkabuğundaki gerilmeyi arttırmıştır. Bu tarihe kadar devam eden depremi önceden kestirebilme amaçlı çalışmalar daha çok bölgesel amaçlı ve sadece fiziksel yeryüzünün katı bölümlerini içermektedir. Son depremlerle birlikte global olarak tümüyle Türkiye depremsellik yönüyle ele alınmıştır. Çalışmalarda yeryüzündeki katı kütlelerin yanı sıra sıvı kütleler de incelenmeye başlanmıştır. Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) öncülüğündeki çalışmalarla yersel ve uydu ölçmelerinin yanı sıra, deniz tabanına yönelik sismik ve batimetrik ölçümler yapılmaktadır. Bu çalışmada kısaca ülke temel jeodezik ağlarına değinildikten sonra Türkiye’deki levha tektoniği üzerende durularak ağırlıklı olarak Kuzey Anadolu Fayının Marmara Denizindeki uzantısının belirlenmesi ve sonuçların değerlendirilmesinden söz edilmiştir.

Year 2012, Volume: 1 Issue: 1, 0 - 0, 30.03.2012

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Journal Section Diğer Bölümler
Authors

Özlem Atalı

Publication Date March 30, 2012
Published in Issue Year 2012 Volume: 1 Issue: 1

Cite

APA Atalı, Ö. (2012). Türkiye’de Yerkabuğu Hareketlerinin Jeodezik Yönden İncelenmesi. Nevşehir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 1(1).
AMA Atalı Ö. Türkiye’de Yerkabuğu Hareketlerinin Jeodezik Yönden İncelenmesi. nufbed. April 2012;1(1).
Chicago Atalı, Özlem. “Türkiye’de Yerkabuğu Hareketlerinin Jeodezik Yönden İncelenmesi”. Nevşehir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi 1, no. 1 (April 2012).
EndNote Atalı Ö (April 1, 2012) Türkiye’de Yerkabuğu Hareketlerinin Jeodezik Yönden İncelenmesi. Nevşehir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi 1 1
IEEE Ö. Atalı, “Türkiye’de Yerkabuğu Hareketlerinin Jeodezik Yönden İncelenmesi”, nufbed, vol. 1, no. 1, 2012.
ISNAD Atalı, Özlem. “Türkiye’de Yerkabuğu Hareketlerinin Jeodezik Yönden İncelenmesi”. Nevşehir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi 1/1 (April 2012).
JAMA Atalı Ö. Türkiye’de Yerkabuğu Hareketlerinin Jeodezik Yönden İncelenmesi. nufbed. 2012;1.
MLA Atalı, Özlem. “Türkiye’de Yerkabuğu Hareketlerinin Jeodezik Yönden İncelenmesi”. Nevşehir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, vol. 1, no. 1, 2012.
Vancouver Atalı Ö. Türkiye’de Yerkabuğu Hareketlerinin Jeodezik Yönden İncelenmesi. nufbed. 2012;1(1).