Research Article
BibTex RIS Cite

İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNİN SEVİYE BELİRLEME SINAVINDAN ALDIKLARI PUANLAR ÖĞRENME STİLİNE, OKUL TÜRÜNE VE CİNSİYETE GÖRE FARKLILAŞMAKTA MIDIR?

Year 2011, Volume: 6 Issue: 1, 793 - 800, 01.02.2011

Abstract

Bu çalışmada, İlköğretim öğrencilerinin Seviye Belirleme Sınavı (SBS)’ından aldıkları puanlarının öğrenme stilleri, okul türüne, cinsiyete göre faklılaşıp farklılaşmadığı araştırılmıştır. Araştırmanın bağımlı değişkeni, öğrencilerin SBS puanları, bağımsız değişkenleri ise öğrenme stilleri, cinsiyet ve okul türü. Araştırmanın çalışma grubunu, ilköğretim 6 ve 7. sınıflarında öğrenim gören ve bir SBS hazırlık dershanesine devam eden 1404 öğrenci oluşturmuştur. Araştırmanın veri toplama araçlarını, Willis ve Hodson (1999) tarafından geliştirilen öğrenme stilleri envanteri oluşturmaktadır. Öğrencilerin SBS puanları da devam ettikleri dershanenin rehberlik servisinden alınmıştır. Verilerin analizinde, bağımsız gruplarda t testi, tek yönlü varyans analizi teknikleri kullanılmıştır. Sonuçlar; öğrencilerin SBS puanlarının öğrenme stillerine, okul türüne ve göre farklılıklar gösterdiğini ortaya çıkarmıştır.

Year 2011, Volume: 6 Issue: 1, 793 - 800, 01.02.2011

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Research Article
Authors

Sertel Altun This is me

Deniz Canca This is me

Publication Date February 1, 2011
Published in Issue Year 2011 Volume: 6 Issue: 1

Cite

APA Altun, S., & Canca, D. (2011). İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNİN SEVİYE BELİRLEME SINAVINDAN ALDIKLARI PUANLAR ÖĞRENME STİLİNE, OKUL TÜRÜNE VE CİNSİYETE GÖRE FARKLILAŞMAKTA MIDIR? Education Sciences, 6(1), 793-800. https://izlik.org/JA92KY93UH
AMA 1.Altun S, Canca D. İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNİN SEVİYE BELİRLEME SINAVINDAN ALDIKLARI PUANLAR ÖĞRENME STİLİNE, OKUL TÜRÜNE VE CİNSİYETE GÖRE FARKLILAŞMAKTA MIDIR? Education Sciences. 2011;6(1):793-800. https://izlik.org/JA92KY93UH
Chicago Altun, Sertel, and Deniz Canca. 2011. “İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNİN SEVİYE BELİRLEME SINAVINDAN ALDIKLARI PUANLAR ÖĞRENME STİLİNE, OKUL TÜRÜNE VE CİNSİYETE GÖRE FARKLILAŞMAKTA MIDIR?”. Education Sciences 6 (1): 793-800. https://izlik.org/JA92KY93UH.
EndNote Altun S, Canca D (February 1, 2011) İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNİN SEVİYE BELİRLEME SINAVINDAN ALDIKLARI PUANLAR ÖĞRENME STİLİNE, OKUL TÜRÜNE VE CİNSİYETE GÖRE FARKLILAŞMAKTA MIDIR? Education Sciences 6 1 793–800.
IEEE [1]S. Altun and D. Canca, “İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNİN SEVİYE BELİRLEME SINAVINDAN ALDIKLARI PUANLAR ÖĞRENME STİLİNE, OKUL TÜRÜNE VE CİNSİYETE GÖRE FARKLILAŞMAKTA MIDIR?”, Education Sciences, vol. 6, no. 1, pp. 793–800, Feb. 2011, [Online]. Available: https://izlik.org/JA92KY93UH
ISNAD Altun, Sertel - Canca, Deniz. “İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNİN SEVİYE BELİRLEME SINAVINDAN ALDIKLARI PUANLAR ÖĞRENME STİLİNE, OKUL TÜRÜNE VE CİNSİYETE GÖRE FARKLILAŞMAKTA MIDIR?”. Education Sciences 6/1 (February 1, 2011): 793-800. https://izlik.org/JA92KY93UH.
JAMA 1.Altun S, Canca D. İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNİN SEVİYE BELİRLEME SINAVINDAN ALDIKLARI PUANLAR ÖĞRENME STİLİNE, OKUL TÜRÜNE VE CİNSİYETE GÖRE FARKLILAŞMAKTA MIDIR? Education Sciences. 2011;6:793–800.
MLA Altun, Sertel, and Deniz Canca. “İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNİN SEVİYE BELİRLEME SINAVINDAN ALDIKLARI PUANLAR ÖĞRENME STİLİNE, OKUL TÜRÜNE VE CİNSİYETE GÖRE FARKLILAŞMAKTA MIDIR?”. Education Sciences, vol. 6, no. 1, Feb. 2011, pp. 793-00, https://izlik.org/JA92KY93UH.
Vancouver 1.Altun S, Canca D. İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNİN SEVİYE BELİRLEME SINAVINDAN ALDIKLARI PUANLAR ÖĞRENME STİLİNE, OKUL TÜRÜNE VE CİNSİYETE GÖRE FARKLILAŞMAKTA MIDIR? Education Sciences [Internet]. 2011 Feb. 1;6(1):793-800. Available from: https://izlik.org/JA92KY93UH